Környezetbarát eSIM-et vezet be a Vodafone

Kütyü Magazin - 2021. augusztus 24.

A Vodafone évek óta vezet be bolygónk megóvását szolgáló környezetkímélő lépéseket, ezt a szemléletet tovább folytatva most a SIM-ek megújítását tűzték zászlajukra. Tavaly a szolgáltató a műanyagcsökkentés jegyében lefelezte SIM-kártyatartói méretét, most pedig elérhetővé tette a plasztikkártya nélküli környezetkímélőbb eSIM-et ügyfelei számára. 

Egy éve felezte le SIM kártyatartóinak méretét fenntarthatósági okokból a Vodafone, most a szolgáltató újabb környezettudatos lépéseket eszközölt a SIM-ek terén. Az azzal kompatibilis készülékek vásárlása esetén a Vodafone már a környezetbarát eSIM-et is elérhetővé teszi ügyfelei számára. Az eSIM tulajdonképpen egy, a készülékbe integrált SIM-kártya. (Az eSIM kifejezés az angol embedded SIM rövidítése, ami beágyazott SIM-et jelent.) Az eSIM szolgáltatás díjmentesen elérhető a Vodafone új ügyfelei és fizikai SIM-mel rendelkező meglévő ügyfelei számára. Az eSIM bármely lakossági hang és mobiladat alapú előfizetéshez elérhető. 

Az eSIM szolgáltatás részleteiről és az eSIM képes készülékekről az alábbi linken található bővebb információ: https://www.vodafone.hu/esim.

Az eSIM előnyei közt szerepel a fenntarthatóság mellett, hogy rendkívül egyszerűen, teljesen digitálisan aktiválható, és használat közben is egyszerűen és gyorsan váltogatható az eSIM profil az ügyfél által használt egyes eszközök között, nem kell többé a fizikai SIM kártyát kivenni, majd ismét behelyezni a készülékbe. Az eSIM azok számára is nagyszerű megoldást jelent, akik a mindennapokban két SIM-kártyát, és így jellemzően két telefont használnak párhuzamosan (például céges és személyes telefonszám esetén), hiszen az eSIM és normál SIM-kártya együttes használata esetén az eSIM-es telefonok duál SIM-ként is használhatók. 

A Vodafone még 2019 decemberében tűzte ki célul, hogy 2020. áprilisig felére csökkenti a nem alapvető műanyagok felhasználását kiskereskedelmi hálózatában, valamint irodai telephelyein. Ezen fenntarthatósági stratégia részeként a szolgáltató vállalta, hogy a SIM kártyákhoz szükséges kártya-tartók méretét felére csökkenti, hozzájárulva ezzel a bolygó megóvásához. Az intézkedés elképesztő eredményt hozott: csak a kis méretű SIM-kártyatartók bevezetésétől számított első fél évben 1,6 tonna műanyagot spórolt meg a vállalat ezzel az egy kis lépéssel.

Kulcsszavak: SIM-kártya, eSIM, Vodafone
Vissza