Különleges kollekciók készültek Samsung csúcsmobilokon

Kütyü Magazin - 2021. november 8.

Három magyar divatmárka és a Samsung online stúdióbeszélgetésén mutatta be a Z Style kollekció darabjait. A limitált számban elérhető dizájner ruhák és kiegészítők a fenntartható divatra és a variálhatóságra hívják fel a figyelmet. A tervezők szerint a teljes szett, vagy akár az egyes darabok külön-külön is annyira sokoldalúak, hogy a különböző stílusokhoz is jól illeszkednek, így mindenki könnyen saját ízlése szerint igazíthatja őket. Az együttműködésben öt kiváló hazai művész vett részt, akik a Samsunggal együtt a Retextil Alapítványnak ajánlották fel a kollekció értékesítéséből befolyó bevételt. 

Szegedi Kata és alkotótársa, Benus Dániel, a Katai Szegedi márka tervezői, Oláh Anna az Anna Amélie megálmodója, valamint Balázs Viola és Szécsi Tamás a VYF alapítói is S Pent*  ragadtak, hogy olyan variálható pulóver, táska és sálak szülessenek, amelyek tükrözik a Galaxy Z Fold3 5G és a Galaxy Z Flip3 5G csúcsmobilok sokoldalúságát. A kollekció elkészült, a követők pedig a Samsung Magyarország Facebook oldalán közvetített Z Style Gálán már láthatták is az első képeket. Az eseményen Csalár Bence, divatszakértő beszélgetett a tervezőkkel, a stúdióban pedig bemutatták a Kata Szegedi pulóvert, a VYF kendőket és az Anna Amélie Studio Tote táskát is. Az alkotókra a közönségük is hatással volt, hiszen az Instagram követők szavazása után lett színesebb a pulcsi, az élő Instagram közvetítés során rajzolt minták kerültek a táskára és a felhasználók kedvenc helyszíneinek koordinátái jelentek meg a sálakon. 

 

A Kata Szegedi által tervezett pulóver évek óta megtalálható a márka kínálatában, most azonban a követőkkel közösen átalakították a tervezők. A márkára jellemző letisztult szabásvonalak és kivágások mellett így megjelent a Galaxy Z Flip3 5G készülékek zöld színárnyalata és a rajongók által megszavazott kapucni is. A végeredmény egy kényelmes, minden nap viselhető ruhadarab, amely férfiaknak és nőknek is remekül áll. A terveződuó örült a kihívásnak, alkotásukra egyébként is jellemző a formákkal, a színekkel és a textúrákkal való játék. Kata 2009 óta van jelen a hazai divatvilágban. Ekkor szerezte diplomáját a KREA Kortárs Művészeti Iskolában, majd létrehozta saját márkáját, a Fashion Awards Hungary díjátadón pedig az év fiatal divattervezőjének választották. Dani 2015-ben csatlakozott a márkához és azóta is fontos szerepet játszik a sikeres csapatmunkában. A brand ruhadarabjait olyan hírességek viselik, mint például Nicki Minaj, Cserpes Laura vagy éppen Rúzsa Magdi. 

Oláh Anna 2011-ben a saját lakásában kialakított showroomban kezdte az egyedi táskák tervezését és gyártását. A most elkészült Studio Tote táska évről évre visszatér az Anna Amélie kínálatába, így nem lehetett kérdés, hogy ezúttal is szerepet kap. Az Anna jellegzetes grafikáival díszített ruhákhoz és kiegészítőkhöz hasonlóan ismét egy vonalrajz került a középpontba, amely egy Instagram Live keretében született meg. A művész a beküldött emojik alapján rajzolta meg élőben a két mintát, amelyek a három különböző méretre alakítható táskát díszítik. A márka termékeire jellemző, hogy nők és férfiak is viselhetik, így a művész számára fontos volt, hogy az új táska is illeszkedjen a sorba. Az alkotás mellett Anna rendszeresen tart workshopokat, számos egyedi terméke mellett pedig új márkaboltjára a legbüszkébb, amelyet októberben nyitott Budapest belvárosában.

 

A VYF sálak tervezése során Balázs Viola és Szécsi Tamás az Instagram közösség kedvenc helyszíneinek koordinátáit használták fel, a digitális mintát pedig a Galaxy Z Fold3 5G készüléken hozták létre. A páros első közös kollekciója a Gombold újra divatpályázatnak köszönhetően született meg, azóta foglalkoznak egyedi selyemsálak készítésével. Viola és Tamás is szeretik a különleges kollaborációkat, dolgoztak már együtt tetoválóművészekkel is, most pedig a technológiai fejlődés előnyeit ismerhették meg. Az S Pen kompatibilitásnak és a készülék multitasking képességeinek köszönhetően rengeteg időt takarítottak meg, a kendőnek pedig mindkét oldalára egy-egy egyedi számsor kerülhetett, mely színeiben harmonizál a kollekció többi darabjával. Az alkotók mellett a divatkedvelőket is segítik a technológiai újítások, a kiterjesztett valóság alapú megoldásokkal akár online is felpróbálhatják majd a VYF tervezőpáros által kreált kedvenc sálakat.

„A környezetbarát választások előtérbe helyezése és a tudatos döntések szorgalmazása mellett fontos számunkra, hogy a készülékeink sokoldalúságát a gyakorlatban is megmutassuk – mondta el Samu Zsófia, a Samsung Magyarország kommunikációs vezetője. – Éppen ezért tartjuk izgalmasnak a nemcsak hazai, de nemzetközi szinten is kiemelkedő alkotókkal közös munkát. A Z Style kollekció lenyűgöző darabjai azt üzenik mindenkinek, hogy a környezetbarát megoldások, a technológia és a kreativitás találkozása egészen különleges eredményeket hozhat. Ennek értelmében külön örömmel tölt el, hogy a támogatásunkkal létrejött kollekció értékesítéséből befolyt összeget az alkotók egy olyan, hazai vállalkozásnak ajánlják fel, amely egy újrahasznosításon alapuló foglalkoztatási és termelési rendszert alkotott meg.” 

 

A Retextil Alapítvány egy számos területtel foglalkozó non-profit szervezet. Magában foglalja a különleges technológiát, amely a háztartási textilhulladékból, egyszerű, ősi eljárásokat alkalmazva (fonás, szövés, hurkolás) előbb fonalat, majd abból lakberendezési tárgyakat és divattermékeket készít. A Retextil technológia magyar találmány, egy komplex foglalkoztatási és alkotási rendszer, amely segít a megváltozott munkaképességű és fogyatékkal élő embereknek visszatérni a munka világába.

A Samsung és a Kata Szegedi, Anna Amélie és VYF közös kollekciójáról további információ a tervezők és a Samsung online felületein érhető el, az egyes darabok a tervezők showroomjában**  is megtekinthetők, illetve személyesen, emailben vagy a tervezők social media felületein előrendelhetők. Az értékesítésből befolyó összegből az alkotók közösen támogatják a Retextil Alapítvány munkáját, hogy ezzel is egy tudatos jövőért tegyenek.

______________

*  Az S Pen Fold Edition külön vásárolható meg.

**  Az üzletek az alábbi címeken találhatók: Kata Szegedi: 1052 Budapest, Fehér Hajó utca 12-14., Anna Amélie: 1056 Budapest, Irányi utca 9., VYF: 1061 Budapest, Paulay Ede u. 18.

Vissza