Az LG UltraGear monitorok elsőként kapták meg a VESA AdaptiveSync kijelzőtanúsítványt

Kütyü Magazin - 2022. május 28.

Az LG Electronics (LG) UltraGear gaming monitorai (27GP950 és 27GP850 modellek) a világon elsőként kapták meg a Video Electronics Standards Association (VESA) által kiadott VESA AdaptiveSync Display tanúsítványt. Az új VESA AdaptiveSync Display logó abban segít a vásárlóknak, hogy még a vásárlás előtt könnyen tájékozódhassanak a VESA Adaptive-Sync protokollját támogató gaming kijelzők változó képfrissítési ráta (VRR) teljesítményéről és összehasonlíthassák a készülékeket. 

A VESA AdaptiveSync Display minősítéshez az LG prémium gaming monitorainak meg kellett felelnie a VESA Adaptive-Sync Display részletes és szigorú követelményeinek (Adaptive-Sync Display CTS): a megfelelőségi vizsgálat több mint 50 tesztkritériumot vesz figyelembe az egyértelmű referenciaértékek megállapításához a monitorok és laptopok VRR képességeire vonatkozóan. A két UltraGear monitor magas képfrissítési rátájával, gyors GTG válaszidejével és alacsony késleltetésével elérte, illetve meg is haladta a VESA új nyílt szabványában meghatározott kritériumokat.

Az AdaptiveSync kijelzőtanúsítvánnyal rendelkező LG UltraGear 27GP950 és 27GP850 monitorok a gördülékeny játékélményhez szükséges tökéletes grafikus teljesítményt nyújtják. Mindkét modell megfelelt a VESA Adaptive-Sync kritériumrendszerben meghatározott szabványértékeknek, beleértve az olyan kulcsfontosságú szempontokat, mint a képfrissítési ráta, a kijelzővibrálás és a válaszidő. A két 27 hüvelykes gaming monitorba az LG prémium Nano IPS paneljeit építették, amelyek magas képfrissítési rátájukkal és 1 milliszekundumos GTG válaszidejükkel gördülékeny játékmenetet és pontos, tiszta képmegjelenítést garantálnak PC-n és konzolon egyaránt.

 

„A VESA Adaptive-Sync kritériumrendszere egyértelmű, következetes követelményeket fogalmaz meg a gaming monitorok képmegjelenítési képességeire vonatkozóan, és segít a vásárlóknak abban, hogy tájékozottan hozzanak döntéseket” — mondta Jim Choate, a VESA megfelelőségi programjának vezetője. „A világ első olyan készülékei, amelyek az új AdaptiveSync Display logót viselhetik, azaz az LG UltraGear játékmonitorai figyelemre méltóan jól teljesítettek minden vonatkozó teszten.”

„Büszkék vagyunk rá, hogy az LG UltraGear monitorok kapták meg elsőként a VESA AdaptiveSync kijelzőtanúsítványt” — mondta Seo Young-jae, az LG üzleti megoldások divíziójának szenior alelnöke és IT termékekért felelős vezetője. „A hamarosan érkező 2022-es modellek — köztük az UltraGear 27GP95R monitor — nemcsak a VESA szigorú kritériumait fogják teljesíteni, hanem a vásárlók elvárásainak és egyéni igényeinek is megfelelnek majd.”

Vissza