Így használd az okostelefonod a fesztiválokon

Kütyü Magazin - 2022. július 9.

Végre megérkezett a nyári koncertek és fesztiválok sora, amikor szabadon bulizhatsz kedvenceid zenéire és felejthetetlen élményeket gyűjthetsz. Egy igazán menő telefonnal még többet hozhatsz ki ezekből a pillanatokból, és irigylésre méltó fényképeket készíthetsz, miközben amiatt sem kell aggódnod, hogy az akkumulátor idő közben felmondja a szolgálatot. 

A legjobb bulik mindig azok, amikor eszedbe sem jut a telefonodat nyomkodni. De ez nem jelenti azt, hogy felesleges lenne magaddal vinni a készüléked, ha fesztiválozni indulsz. Néhány hasznos funkcióval még többet hozhatsz ki az élményből, nem mellesleg pedig menő fotókat és videókat készíthetsz, amelyekkel megörökítheted a legkülönlegesebb pillanatokat.

Manapság már minden nagyobb fesztiválnak van saját applikációja, így ha beállítod, első kézből értesülhetsz a számodra legérdekesebb programokról, és nem kell bogarásznod a programfüzetet. Mivel az ilyen rendezvényeken általában amúgy is korlátozott a készpénzforgalom, nem árt, ha beállítod a telefonodon a kártyás fizetés funkcióját. Ezáltal nagyon könnyedén egy érintéssel fizethetsz bárhol, és nem kell aggódnod amiatt, hogy a buli hevében ellopják a bankkártyádat vagy elhagyod a pénztárcádat valahol. Egyes üzenetküldő applikációkban megoszthatod az aktuális helyzetedet barátaiddal, és élőben követhetitek egymás pozícióját. Így nagyobb eséllyel találjátok meg egymást a koncerten, mintha csak azt mondanátok, hogy “bal elöl vagyunk”. Nem mellesleg pedig még az időjárást is élőben tudjátok ellenőrizni, így még időben elindulhattok az utolsó busz felé, mielőtt elered az eső.

 

 

Ahhoz, hogy biztonságban tudd magad és bárkit elérj, ha baj van, elengedhetetlen, hogy bírja a telefonod akkumulátora szuflával. Minden esetben olyan eszközt vigyél magaddal, ami extra kapacitással bír, és nem hagy cserben az éjszaka közepén. A nagyobb fesztiválokon általában töltőállomást is találsz, ezért ha befér a táskádba, érdemes a töltőt is magaddal vinned. Ha viszont HONOR telefonod van, nem kell aggódnod, mert a te készüléked akkumulátora akár 16,8 órányi közösségimédia-használatot is lehetővé tesz. Sőt, ha használod a 66W HONOR SuperCharge funkciót, két koncert között a szünetben, 30 perc alatt akár 81%-ra töltheted a HONOR Magic4 Lite telefonodat, így garantáltan kitart reggelig. 

 

A tökéletes fesztiválfotó titka: megfelelő kamera, MI, sablonok

A közösségimédia-felhasználók egyre inkább alkotói szemmel közelítenek a fényképezéshez, és a saját élményeiket is szeretnénk a lehető legjobb minőségben megörökíteni, akárcsak a világhírű influenszerek. 

Ahhoz, hogy minőségi és vonzó tartalmakat kreálj, jól jön egy megfelelő tudású telefon. A HONOR X8 64 MP kamerája épp azt kínálja, amitől egy átlagos fotó is különlegesnek tűnhet. Ennek oka, hogy az Image Engine funkció, azaz egy mesterséges intelligencia irányítja a nagy teljesítményű kamerát és a fejlett érzékelőket, hogy a kép minősége a lehető legjobb legyen. A kamerák emellett lehetővé teszik, hogy egyszerre vedd fel a kedvenc zenekarodat és magadat, a sablonokkal pedig könnyen összevághatod a nap legérdekesebb pillanatait összefoglaló egyedi videót.  

 

 

Az alábbi tippek segíthetnek még abban, hogy influenszerekhez méltó képeket készíts: 

•  Keresd a különleges pillanatokat és a meglepő, egyedi beállításokat! Használd segítségként a kamera kijelzőjén látható rácsokat! Egyes okostelefonok még ennél is tovább mennek, mint például a HONOR Magic4 Pro, amely a mesterséges intelligencia segítségével képes kiválasztani a legjobb pillanatokat egy videóból, így néhány egyszerű érintéssel elmentheted az emlékeidet.

•  Délben és 13 óra körül inkább ne fotózz, mert ekkor a fény éppen a fejed fölött van! Lehetőleg inkább délelőtt, délután vagy árnyékban készíts képet!  

•  Ha tökéletes szelfit szeretnél, ne alulról fényképezd magadat! Tartsd a kamerát homlokmagasságban vagy annál picit még feljebb, és kicsit emeld meg az álladat! 

•  Ha sötét van odakint, kapcsold be az éjszakai üzemmódot a telefonodon! A Camera FV-5 funkcióval az ISO értéket (azaz a szenzor érzékenységét) is beállíthatod, amivel szintén érdemes kísérletezni a különböző hatások érdekében. 

Kulcsszavak: HONOR, okostelefon
Vissza