Új zoomobjektívet ad ki a Nikon

Kütyü Magazin - 2022. szeptember 20.

A Nikon ma kiadja a legkisebb, teljes képes, nagy látószögű, tükör nélküli zoomobjektívjét: a NIKKOR Z 17-28mm f/2.8 zoomobjektívet. Az utazások, az események és a kreatív történetmesélés nélkülözhetetlen, rendkívül nagy látószögű optikájával bővíthetik kreatív palettájukat a fotósok és videósok – miközben kisebb terhet kell cipelniük.

A lenyűgöző látványtól a teljes képet betöltő közeli felvételekig a NIKKOR Z 17-28mm f/2.8 a tökéletes zoomobjektív, amellyel egyedi nézőpontból mesélhet el különböző vizuális történeteket. A városi látképektől a tájképekig. A nagyméretű égboltoktól az utcai jelenetekig. Az építészettől a belső terekig. A 17–28 mm-es gyújtótávolság-tartománynak köszönhetően a fotósok részletgazdag, átfogó, nagy látószögű felvételeket rögzíthetnek – vagy a méret érzetével és a perspektíva túlzásával játszhatnak. A videósok széles, világokat teremtő felvételekkel vonhatják be a nézőket a jelenetbe, vagy térérzetet teremthetnek, amikor szűk helyeken készítenek felvételeket.

 

A magabiztos és kreatív nagy látószögű fényképezéshez tervezett NIKKOR Z 17-28mm f/2.8 sokoldalú és könnyen használható. A nagy fényerejű f/2,8-as állandó rekesz nagyszerű a rendelkezésre álló fényben történő fényképezéshez vagy ahhoz, hogy kreatívan dolgozzon a záridővel – és az objektív nagy, gyönyörű elmosódást ad, amikor nagy rekesznyílással fényképez. Azok a felhasználók, akik drámai, rendkívül nagy látószöggel készített közeli felvételeket szeretnének, nagy hasznát veszik a mindössze 0,19 m-es minimális fókusztávolságnak, amely éles, tiszta eredményeket tesz lehetővé közeli tartománnyal való felvételkészítésekor. Az objektív széles zoomgyűrűje kényelmes kezelést és stabilabb képalkotást tesz lehetővé. És a Nikon érzékeny AF-je lehetővé teszi a gyors élességállítást a témákra, függetlenül attól, hogy a téma az előtérben vagy a háttérben helyezkedik el.

 

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe termékmenedzsere a következőket mondta: „Ha utazik, eseményeket örökít meg vagy egyszerűen csak szeret történeteket mesélni, a NIKKOR Z 17-28mm f/2.8 izgalmas kompozíciókat és drámai perspektívákat hoz elérhető közelségbe. Az ultraszéles látószögű zoomobjektívet arra tervezték, hogy a fényképezőgépen maradjon, és Ön bárhová magával vigye, amikor új inspirációt keres, vagy újra felkeresi az ismerős helyeket, és új, merész szögekből örökíti meg őket.”

 

Főbb jellemzők: NIKKOR Z 17-28mm f/2.8

Könnyű, 17–28 mm-es, rendkívül nagy látószögű zoomobjektív: fantasztikus élesség és kisebb torzítás – még a zoomtartomány rendkívül nagy látószögű, 17 mm-es végénél is.

Rövid közeli fókusztávolság: a 0,19 m-es minimális fókusztávolság éles és tiszta felvételeket tesz lehetővé közelről való fényképezéskor.

Gyors, f/2,8-as állandó rekesz: állandó expozíciót biztosít a teljes zoomtartományban. Nagyszerű a rendelkezésre álló fényben történő fényképezéshez, vagy ahhoz, hogy kreatívan dolgozzon a záridővel és a mélységélességgel.

Nagy, gyönyörű bokeh: a nagy Z-bajonett és az f/2,8-as lekerekített, kilenclamellás rekesz lehetővé teszi a nagy, lágy gömbökként megjelenő elmosódást nagy rekesznyílásnál, az elmosódás pedig még nagyobb hangsúlyt kap a közelről való fényképezés során.

Videókhoz is nagyszerű: nem fogják tönkretenni a felvételeket az élességállítási zajok. Az élességállítás közbeni látószög-instabilitás (az ún. „fókuszlégzés”) drámai mértékben csökkent, így a felhasználók zökkenőmentesen válthatják a fókuszt, miközben megtartják a kompozíciót.

Magabiztos élességállítás: az AF gyors, gördülékeny, csendes és precíz. 

Egyszerű kezelés: a testre szabható csendes vezérlés és a széles zoomgyűrű egyszerűen kezelhető, ha a keresőre szegezi a tekintetét.

Utazásra kész: könnyű – tömege mindössze kb. 450 g –, az objektív pedig tömített, hogy védve legyen a portól és a vízcseppektől.*

 

__________________

* Az objektív por- és cseppállósága nem garantált bármilyen helyzetben és bármilyen körülmények között.

Vissza