Kiváló felhasználói élményt nyújtanak az LG 2023-as hangprojektorai

Kütyü Magazin - 2023. január 1.

Az LG Electronics (LG) januárban, a Las Vegas-i CES-en mutatja be 2023-as hangprojektorait, köztük a vadonatúj SC9 és SE6 modelleket. Az LG 2023-as tévékínálatához tökéletesen illeszkedő új hangprojektorok erőteljes, részletgazdag hangzással, számos praktikus és kényelmes funkcióval, valamint stílusos dizájnnal kiemelkedő hozzáadott értéket nyújtanak a vásárlók számára.

Az LG új hangprojektorai, amelyek zökkenőmentesen összekapcsolhatók a vállalat tévéivel, könnyű kezelhetőséget és erőteljes, valósághű hangzást nyújtanak, ezzel még teljesebbé téve az otthoni szórakozást. Az LG hangprojektorokat és televíziókat együtt használva a felhasználók olyan innovatív, új funkciókat használhatnak, mint a WOW Orchestra*, amely a két termék minden egyes hangcsatornáját kihasználva hoz létre egy kibővített hangszínteret, tisztább magas, teltebb mély és összességében erőteljesebb hangzással. Az LG 2023-as hangprojektorai az LG televízióival párosítva még több szinergiát kihasználnak a minőségi térhatású (multi-surround) hangzás megteremtéséért, a nézők így a DTS:X támogatásnak köszönhetően a Dolby Atmos és az IMAX továbbfejlesztett hangminőségét élvezhetik.

A vállalat prémium házimozi-audiomegoldásait a felhasználók kényelmesen kezelhetik az LG televíziókon elérhető intuitív felhasználói felületen (Home Dashboard), ahol megadhatják a hangprojektor beállításait és megoszthatják azokat a tévékészülékkel**. A WOWCAST funkcióval ráadásul a 2023-as hangprojektorok vezeték nélkül csatlakoztathatók az LG tévékhez, így a nappaliban kényelmesen és kábelrengeteg nélkül használhatók anélkül, hogy a hangminőség terén kompromisszumot kellene kötni.

A funkciók kibővített kínálata, valamint a könnyebb kezelhetőség mellett az új hangprojektorok kifinomult dizájnnal érkeznek, így jól kiegészítik az LG legújabb televízióinak elegáns megjelenését, és stílusosan illeszkednek bármilyen stílusú otthonhoz. Egy új állvány***  segítségével a hangprojektorok közvetlenül az LG televíziók alá helyezhetők, amely harmonikus, prémium megjelenést kölcsönöz a készülékpárosnak. A kompatibilis LG televíziók hátuljára rögzíthető állvánnyal az új hangprojektorok a falra vagy a tévéállványra szerelhetők olyan magasságban és pozícióban, amely a felhasználók számára a legjobb hangélményt biztosítja. A praktikus tartóval a felhasználók kábelek és fúrás nélkül helyezhetik a megfelelő helyre a készüléket.

 

 

A 2023-as hangprojektorok az LG Triple Sound technológiájának köszönhetően – amely a világon elsőként három magas hangsugárzóval dolgozik – pontos és tiszta hangzással teszik még teljesebbé az otthoni moziélményt. A 2023-as év újdonsága, a Triple Level Spatial Sound Technology HRTF-alapú, 3D motor által végzett csatornaelemzést alkalmaz, hogy virtuális középső réteget adjon a hangzáshoz. Az eredmény hihetetlenül élethű hangzás meggyőző térérzettel, amely a hallgatót a hangtér középpontjába helyezi.

A felhasználók számára tisztán hallható lesz az LG Triple Sound Optimizernek – az új hangprojektorok teljesítményét intelligensen javító funkciónak – köszönhető különbség, az intelligens keverés (Smart Up-mixer) révén pedig olyan továbbfejlesztett hangzást élvezhetnek, amely a kétcsatornás hangot lenyűgöző, többcsatornás térhatásúvá alakítja. Az LG továbbfejlesztett AI Room Calibration technológiája továbbá képes arra, hogy elemezze az adott helyiség jellemzőit, és ez alapján végezze el a hangprojektorok beállításait annak érdekében, hogy az alacsonyabb frekvenciatartományok jobban hallhatóak legyenek. A technológia a hangzás előterében lévő frekvenciákat is felosztja, ezzel javítva a hangzás egyensúlyát, például az ének tisztaságát, a filmbéli párbeszédek érthetőségét és a teljes hangkép pontosságát.

Az új hangprojektorokba mindezek mellett az LG fejlett AI Sound Pro technológiáját is beépítették. Az AI Sound Pro önállóan elemzi a hangforrás típusát és az ahhoz legmegfelelőbb beállításokat alkalmazza, így tökéletes hangzást kínál bármilyen típusú tartalomhoz – legyen szó filmekről, sporteseményekről, játékokról vagy zenéről.

Az LG új hangprojektorai tökéletesen passzolnak napjaink változatos igényeihez az otthoni szórakozásban – mind a szolgáltatások, mind az eszközök és csatlakozási funkciók terén széleskörű kompatibilitást kínálnak. A felhasználók lenyűgöző hangminőségben valósághű hangzással hallgathatják kedvenc előadóik veszteségmentes tömörítésű tartalmait az olyan zenestreaming-felületeken, mint például a Tidal Connect. 

A hangprojektorok azok számára is kiváló választást jelenthetnek, akik a konzolos játékélményt magasabb szintre szeretnék emelni: az LG új modelljei ugyanis a képszakadás csökkentéséért VRR, a késleltetés kiküszöböléséért pedig ALLM támogatással érkeznek, miközben 4K felbontás és 120 Hz-es képfrissítés mellett is tartják a lépést a kijelzőn zajló eseményekkel.

A CES 2023 kiállításon debütáló új hangprojektorok egyike, a kompakt SE6 kisebb helyiségekbe ideális – elegáns, modern dizájnja gyakorlatilag bármilyen enteriőrhöz jól illeszkedik. Annak ellenére, hogy ez az LG hangprojektor-termékcsaládjának legkisebb tagja, az elegáns, új modellbe négy passzív hangsugárzót építettek, amelyek erőteljes basszusokkal teszik teljessé a hangzást. Az SE6 a moziszerű audioélmény érdekében Dolby Atmos technológiával kelti életre a tartalmakat. 

_______________

* A WOWCAST funkció kizárólag wifi-kompatibilis hangprojektorokkal használható. A WOW szimfonikus zenekari funkció szoftverfrissítés után érhető el.

** Szoftverfrissítéssel lesz elérhető.

*** A konzol az SC9 modellel együtt kompatibilis az LG 2022-es és 2023-as OLED C sorozatával.

Vissza