Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

forrás: Prím Online - 2023. február 4.

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

A digitalizáció folyamata Magyarországon a kis- és középvállalkozások (KKV) szegmensében is előrehaladóban van. Az okostelefonok és a felhőalapú technológiák terjedése, valamint az állami támogatások lehetővé tették a KKV-k számára, hogy könnyebben hozzáférjenek a digitális eszközökhöz és szolgáltatásokhoz.
 
Az egyszerűbb ügyintézést biztosító online platformok és a hatékonyabb üzleti folyamatokat támogató szoftverek használatának terjedése javította a vállalkozások hatékonyságát. A vállalati adatok elektronikus tárolása és kezelése, valamint a mobilalkalmazások használata is hozzájárult a digitalizáció folyamatának előrehaladásához.
 
Ezzel együtt azonban a digitális készségek hiánya még mindig nehézséget jelent számos KKV számára. Az állami szerepvállalás és a szektor szereplőinek összefogása szükséges ahhoz, hogy a KKV-k valóban ki tudják használni a digitális technológiák előnyeit.
 
Vissza