A Galaxy Watch5 új funkciója Magyarországon is elérhető lesz

Kütyü Magazin - 2023. február 21.

A Samsung Electronics és a Natural Cycles cikluskövető alkalmazás most bejelentett együttműködésének eredményeként a Galaxy Watch5 okosórákra hamarosan elérhetővé válik a hőmérsékletalapú menstruációs cikluskövetés funkció. Először adaptálták a mobilapp különleges algoritmusát okosórára, egyesítve a Samsung kifinomult érzékelő, valamint a Natural Cycles termékenységi ciklust figyelő technológiáját. Ennek köszönhetően a felhasználók még teljesebb képet kaphatnak majd saját menstruációs ciklusukról. 

A Galaxy Watch5 okosórák felhasználói nyomon követhetik ciklusuk változását a Cikluskövetés (Cycle Tracking) funkció használatával, amelyet a Koreai Köztársaság Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Minisztériuma (MFDS) is jóváhagyott, az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA) hivatalosan is regisztrált, a technológia pedig megfelelt a CE-jelölés követelményeinek* is.

„Tudományos és technológiai alapokon nyugvó vállalatként izgatottan várjuk, hogy a Samsunggal közösen olyan prémium élményt nyújthassunk, amellyel előmozdíthatjuk a nők digitális egészségfigyelését – mondta Dr. Raoul Schwerwitzl, a Natural Cycles társalapítója és társ-vezérigazgatója. – A Natural Cycles alkalmazás már világszerte nők millióinak segített abban, hogy figyelemmel kísérjék termékenységüket, a partnerség révén pedig a Samsung először biztosíthat a Galaxy Watch5 okosórákba integrált, hőmérséklet-alapú, termékenységi ciklust figyelő technológiát.” 

 

 

A Natural Cycles elkötelezetten kutatja a női egészség megőrzésének lehetőségeit, emellett pedig az élen jár a termékenységet figyelő technológiák fejlesztésében. A vállalat létrehozta a világ első olyan alkalmazását, amelyet a saját fejlesztésű algoritmusuk működtet. Az applikáció a testhőmérséklet és egyéb kulcsfontosságú termékenységi mutatók alapján méri fel a felhasználó egyedi termékenységi állapotát. A Natural Cycles saját technológiáját és algoritmusát biztosítja a Galaxy Watch5 okosórákon elérhető Samsung Health alkalmazáshoz, így működtetve a Cikluskövetés funkciót.

A Samsung az új infravörös hőmérsékletérzékelővel lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy részletesebb képet kapjanak bőrhőmérsékletük változásáról, miközben nyomon követhetik menstruációs ciklusukat. A hőmérsékletérzékelő infravörös technológiát alkalmaz az értékek pontosabb leolvasásához, igazodva a környezeti hőmérsékletváltozáshoz vagy a felhasználó mozgásához alvás közben. A leolvasott adatok titkosítva maradnak, amelyeket a felhasználó saját készüléke tárol, így az okosóra tulajdonosai még nagyobb biztonsággal és nyugalommal kezelhetik az őket érintő egészségügyi adatokat. 

„A felhasználóknak mostantól elég csak a csuklójukra pillantani, ha nyomon szeretnék követni menstruációs ciklusukat. A Natural Cycles innovatív termékenységet figyelő technológiája párosul a Samsung kiváló hőmérséklet-érzékelőjével, ennek köszönhetően pedig a felhasználók átfogóbb képet kaphatnak egészségükről és jóllétükről” – nyilatkozta Hon Pak, a Samsung Electronics mobilkommunikációs üzletág digitális egészségügyi csoportjának alelnöke és vezetője.

Az új bőrhőmérséklet-alapú cikluskövető funkciók a Samsung Health alkalmazásba belépve lesznek elérhetők a Galaxy Watch5 és Watch5 Pro készülékeken a második negyedévtől, 32 országban, köztük Magyarországon is**.

________________

*Az orvostechnikai eszközökről szóló 2017/745/EU rendeletnek megfelelően.

**Továbbá Ausztriában, Belgiumban, Bulgáriában, Horvátországban, Cipruson, a Cseh Köztársaságban, Dániában, Észtországban, Finnországban, Franciaországban, Görögországban, Izlandon, Írországban, Németországban, Olaszországban, Koreában, Lettországban, Litvániában, Luxemburgban, Hollandiában, Norvégiában, Lengyelországban, Portugáliában, Romániában, Szlovákiában, Szlovéniában, Spanyolországban, Svédországban, Svájcban, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban.

Vissza