Hazánkba is megérkezik a HONOR prémium kategóriás készüléke

Kütyü Magazin - 2023. április 30.

A HONOR bejelentette, hogy Magyarországon is kapható nemsokára a HONOR Magic5 Pro, amit a vállalat még a barcelonai MWC 2023-on leplezett le. A legújabb csúcskategóriás készülék a cég prémium Magic szériáját gazdagítja, komoly áttörést jelentve a formatervezés, a kijelző, a fényképezés és a teljesítmény terén. A vállalat ezen felül megerősítette, hogy az országban először lesz kapható hajlítható készüléke: ez a HONOR Magic Vs.

Bámulatos, szimmetrikus formatervezés és kiemelt védelem

A HONOR Magic5 Pro szimmetrikus, duplaíves, ultrakeskeny kávákkal rendelkezik mindkét oldalon, a hátlap „koronaköve” pedig a kamerarendszer, ami a természetes tájakon felfedezhető gyönyörű íveket és a modern építészet sajátosságait ötvözi. Az eredmény egy csúcskategóriás eszköz, ami a művészet és technológia közötti harmónia megnyilvánulása. A készülék kialakítása és külseje Antoni Gaudi építész előtt hódol.

Az okostelefon csupán 219g   és 8,7mm vékony, ami tökéletes választás azoknak, akik állandóan mozgásban vannak, és viszik magukkal eszközüket. Varázslatos külseje mellett a HONOR Magic5 Pro IP68 -as víz- és  porállósági minősítéssel is rendelkezik, így ezen elemektől védve van.

 

Négyszeresen ívelt „lebegő” kijelző a magával ragadó élményért

A 6,81”-es LTPO-kijelző egyedi, négyszeresen ívelt „lebegő” képernyővel garantálja a magával ragadó élményt, legyen szó böngészésről, videojátékozásról vagy olvasásról. Egy vadonatúj fényerőt növelő technológia biztosít kitűnő, 1800 nites, HDR-es világosságot, még közvetlen napfényben is garantálva a tiszta képet. Úgynevezett „Dual-Luminence” kalibrációs rendszerével 120 nites belső és 800 nites külső fényerővel operál a HONOR Magic5 Pro, kimagaslóan pontos színvilágot nyújtva.

A HONOR Magic5 Pro egy úgynevezett „Discrete Display” chipszettel is rendelkezik, ami javítja a mozgóképek minőségét. A chipszet alacsonyabb fogyasztás mellett biztosít nagyobb képfrissítést amellett, hogy a videókat tisztábban jeleníti meg a mindig bekapcsolt HDR-hatással: ezek mind a hosszabb és szebb játékélményhez járulnak hozzá. Ezen kívül a HDR10+ és IMAX Enhanced minősítésekkel a filmek is optimalizált képminőséggel élvezhetők ki.

Az alacsony kékfénykibocsátással enyhíti az eszköz a felhasználók szemeit érő terhelést – amit alátámaszt a TÜV Rheinland által kiadott minősítés is. A dinamikus fénytompítás pedig a természetes fény szimulálásával járul hozzá ehhez. Egyéb innovatív szemkényelmi funkciók az automatikus, napszakhoz igazított fényerősség, ami az alvásminőséget javítja, valamint az iparelső LTPO-kijelző 2160Hz-es PWM fénytompító technológia, ami a kijelző vibrálását csökkenti, ideálissá téve a telefont azoknak, akik sok időt töltenek el eszközeik használatával.

 

Páratlan fényképezési és videózási képességek

A készülék erős triplakamerás kombinációja egy 50MP-es széleslátószögű, egy 50MP-es ultraszéles-látószögű és egy 50MP-es teleoptikás kamerával rendelkezik. A nagyobb szenzormérettel jobban érzékeli a fényt, ami függetlenül a fényviszonyoktól minden alkalommal pazar fényképeket eredményez. 

Az Ultra Fusion Computational Optics egy a kamerarendszert kiegészítő számítási optikai algoritmus, ami drasztikusan javítja a kép tisztaságát 3,5x-ös és 100x-os értékek közötti zoom esetén, ezzel téve páratlanná a készüléket a piacon kapható többi okostelefonhoz képest.

A vadonatúj HONOR Image Engine-nel felszerelve az új készülék egy teljesen újszerű algoritmussal rendelkezik, ami a részletgazdag jeleneteket is meglepő könnyedséggel és tisztasággal rögzíti. A Millisecond Falcon Capture segítségével kedvezőtlen fényviszonyok között is jó minőségű képet lehet készíteni kimagasló gyorsasággal. Ezen kívül az MI-vel támogatott mozgásérzékelés automatikusan felismeri egy ugrás legmagasabb pontját, és ultranagy felbontásban rögzíti a pillanatot. A technológia teszteléséhez a HONOR a GUINNESS WORLD RECORDS-szal együttműködve örökítette meg egy világrekord-kísérlet izgalmas pillanatát. A kísérlet tárgya a világ legmagasabb, ugrás közbeni, lábak között kivitelezett kosárlabdazsákolása volt. Az MI hajtotta funkcióval a telefon bárki életre szóló pillanatait meg tudja örökíteni, mindezt megbízhatóan. 

Az IMAX Enhanced Movie Masterrel a lelkes alkotók filmszintű minőségben készíthetnek felvételeket, melyeket utána szerkeszthetnek is okostelefonjukkal.

 

Csúcskategóriás technológia a kitűnő teljesítményért

A HONOR Magic5 Pro-t a legújabb Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 mobil platform hajtja, amivel páratlan teljesítményt nyújt mind a produktivitás, mind a szórakoztatás terén. A szakma első különálló Wi-Fi és Bluetooth antennaarchitektúrájával a Wi-Fi teljesítmény 200%-kal nő, ami fantasztikus rugalmasságot és mobilitást jelent munka és játék közben egyaránt.

A szupernagy 5100mAh-s akkumulátorral egy teljes napig megszakítás nélkül lehet használni az eszközt, ami a 66W-os vezetékes és az 50W-os vezetéknélküli HONOR SuperCharge töltést is támogatja.

A telefonon az Android 13-on alapuló, friss MagicOS 7.1 fut, és széles tárházát biztosítja az okos funkcióknak. Ilyen például a MagicRing, ami többeszközös együttműködést tesz lehetővé, vagy a Magic Text, ami intelligens szövegfelismeréssel járul hozzá a produktivitáshoz.

A videojátékos teljesítményért a fejlett GPU Turbo X funkció felel, magasabb és stabilabb képfrissítéshez társítva alacsonyabb fogyasztást, kielégítve a játékosközösség igényeit a magasabb játékminőség és a zökkenőmentes élmény iránt. Az eszköz UFS 4.0 flash memóriával 4000Mbps-es tárolási sebességgel büszkélkedhet, ami 100%-ban többet nyújt, mint az UFS 3.1. Emellett a legújabb LPDDR5X dinamikus RAM (DRAM) alkalmazásával még gyorsabban érhetőek el az adatok a tárhelyből.

Teljes védelem a fejlett adatvédelemmel és biztonsággal

A HONOR Magic5 Pro egy a Qualcomm és a vállalat által közösen kifejlesztett dupla TEE biztonsági rendszerrel van felruházva, ami hardverszinten védi a felhasználók adatait. A diszkrét biztonsági chippel garantált a maximális biztonság a jelszavak és az olyan biometrikus adatok tekintetében, mint az arcfelismerés és az ujjlenyomatok.

Az MI-támogatott hangszivárgás-csökkentés továbbfejlesztett (AI Privacy Call 2.0) változatával a HONOR Magic5 Pro az ipar első olyan technológiáját kínálja, ami ellenkező hanghullámok generálásával akadályozza meg a szivárgást privát telefonbeszélgetéseknél – ez a Sound Energy Spatial Control. Amellett, hogy a készülék 100 százalékban jobb hangerőt biztosít, az AI Privacy Call 2.0 garantálja, hogy a zsúfolt, de csendes közegekben – mint egy lift – se hallhassák a közelben lévő emberek a hívó hangját. 

 

Magyarországra is érkezik a hajlítható HONOR Magic Vs

A HONOR Magic Vs a vállalat első olyan csúcskategóriás hajlítható kijelzős telefonja, ami Kínán kívül is megjelenik – ráadásul Magyarországon is kapható lesz. Kimagasló formatervezéssel, kijelzővel és komoly teljesítménybeli fejlesztésekkel emeli új szintre kategóriáját. Tökéletes társ a vállalkozóknak és azoknak, akik a mobilos szórakozást helyezik előtérbe – fantasztikus találkozása a stílusnak és a tartalomnak.

 

Robosztus, mégis hordozható az újszerű zsanérkialakítással

A HONOR Magic Vs egy kifejezetten vékony és könnyed készülék: összecsukva csak 12,9mm, valamint 267g. Kompakt kialakítása ellenére 5000mAh-s akkumulátora van, ami a legnagyobb a 270g alatti, jelenleg megvásárolható okostelefonok közül.

Könnyed kialakításához forradalmian új gyártási módszere is hozzájárul, ugyanis egy darabban öntik ki az eszköz vázát, ezzel az előző generáció 92 alkotóelemét csupán 4-re csökkentve. Kitűnő tartóssággal büszkélkedhet a zsanér, ami 400 ezer összecsukást is kibír a TÜV Rheinland mérései alapján. Ez több mint 10 évnyi használatnak felel meg, ha naponta 100 összecsukást veszünk alapul – ez pedig a hajlítható kijelzős okostelefonok kialakításának új mérföldköve.

A zsanér kifinomult struktúrájának köszönhetően rés nélkül csukható össze a telefon, és kinyitva szinte teljesen lapos a kijelzője – ilyet egyik versenytárs készüléke sem kínál jelenleg.

Dupla kijelző a bámulatos élményekért

A produktivitás maximalizálásához a HONOR Magic Vs egy felhasználóbarát 6,45”-es külső kijelzőt kínál 21:9-es, 90%-os képaránnyal. Kinyitva tabletszerű élményt nyújt egy extraszéles, 7,9”-es belső kijelzővel, lehetővé téve a könnyed multitaskolást és tartalomfogyasztást. 

Profi szemkímélő megoldásaival a HONOR Magic Vs hatékonyan csökkenti a szemek terhelését: ilyenek a dinamikus fénytompítás és a napszakhoz igazított fényerőszabályozás az 1920Hz-es PWM-tompítás kíséretében. Utóbbi a valaha elért legmagasabb frekvencia a jelenleg elérhető összecsukható okostelefonok között.

 

Erőteljes felhasználói élmény a kitűnő konfigurációkkal

A HONOR Magic Vs lenyűgöző hármas kamerarendszerrel rendelkezik, ami egy 54MP-es IMX800-as fő, egy 50MP-es ultraszéles és makró fő, és egy 8MP-es, 3x-os optikai zoomra képes kamerából áll, amik helyt állnak minden fényképezési és videózási szituációban.

A készüléket a Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 mobil platformja hajtja, ami a korábbiaknál hatékonyabb, gyorsabb és összességében kitűnőbb felhasználói élményt biztosít. A HONOR Turbo X motorjaival pedig hosszabb akkumulátor-élettartamot és zökkenőmentesebb használatot kínál.

A HONOR Magic Vs-en a legújabb, Android 13-on alapuló HONOR MagicOS 7.1 fut. A többeszközös együttműködést lehetővé tevő MagicRing vagy az intelligens szövegfelismerést kínáló Magic Text funkciókon túl ez a csúcskategóriás telefon lehetőséget biztosít arra is, hogy egyszerre több alkalmazást kezeljenek a felhasználók, illetve azt, hogy több ablakban intézzék dolgaikat egy appon belül: ezek a Smart Multi-window és az App Extender funkciók.

Színek, árazás és elérhetőség

A HONOR Magic5 Pro a Yettelnél két éves Yettel Prime Max+ előfizetéssel 309 990 Ft-ért előrendelhető mezőzöld színben, május elejétől pedig a Vodafone-nál is elérhető lesz. A készülék fekete és mezőzöld színekben 529 990 Ft-ért rendelhető elő az eMAG kínálatában – minden előrendeléshez jár ajándékba egy HONOR Pad 8 tablet is. A HONOR Magic Vs júniusban várható, 699 990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron.

Kulcsszavak: okostelefon, HONOR
Vissza