Százmillióknak segít megtalálni eltűnt eszközeiket a Samsung

Kütyü Magazin - 2023. május 12.

A Samsung bejelentette, hogy a felhasználók már 300 millió eszközön veszik igénybe a SmartThings Find szolgáltatást. Ez egyben azt is jelenti, hogy ennyi regisztrált vagy csatlakoztatott készülék segíthet megtalálni eltűnt eszközeinket, legyen szó például Galaxy okostelefonokról, okosórákról vagy a Galaxy SmartTagre csatlakoztatott tárgyakról. 

A 300 millió regisztrált eszköz nemcsak egy újabb mérföldkő a SmartThings Find történetében, hanem egyben egy gyors és folyamatos növekedés eredménye is. 2022 júliusa óta a szolgáltatás másfélszeres növekedést ért el, vagyis mindössze tíz hónap alatt 100 millióval nőtt a csatlakoztatott vagy regisztrált készülékek száma. Ez egyet jelent az alkalmazás hatékonyságának növekedésével is, hiszen minden egyes csatlakoztatott eszköz segítséget nyújthat a felhasználóknak egy másik készülék helyének meghatározásában.

„Nagyon örülünk a SmartThings Find szolgáltatás kiemelkedő eredményeinek. Az összekapcsolt eszközeink ökoszisztémája számos új lehetőséget kínál a felhasználóknak, többek között nem kell idegeskedniük, ha féltett készülékeiket valahova elteszik és ott felejtik, hiszen az alkalmazás segítségével könnyedén megtalálhatják azokat – mondta Jaeyeon Jung, a Samsung Electronics ügyvezető alelnöke és a SmartThings csapat vezetője. – A SmartThings Find által biztosított előnyök mellett ugyanakkor kiemelten fontos számunkra a technológia biztonságos használata, ezért a szolgáltatás fokozott biztonsági és adatvédelmi funkciókkal rendelkezik a felhasználói adatok, valamint a visszaélések elleni védelem érdekében. Szintén ezirányú elkötelezettségünket erősítik azok az iparág különböző szereplőivel való együttműködések, melyek további biztonságot jelentő specifikációk és szabványok kidolgozását támogatják.”  

A SmartThings Find szolgáltatás többféle Samsung Galaxy készüléket – így például okostelefonokat, tableteket, okosórákat, valamint fülhallgatókat – képes megtalálni. Emellett pedig szintén hatékony azoknak a tárgyaknak a helymeghatározásában, amelyekre Galaxy SmartTag vagy SmartTag+*  eszközt rögzítettek, így például a kulcsok vagy a poggyászok esetében.

Nyugalom a kényelemnek és a biztonságnak köszönhetően 

A SmartThings Find szolgáltatás egyre több felhasználónak biztosít előnyöket, a Samsungnak pedig továbbra is elsődleges, hogy számukra biztonságot és védelmet nyújtson. A privát információk megőrzésének érdekében, a SmartThings Find titkosítja a felhasználói adatokat, a Samsung Knox, – a Samsung Galaxy készülékek biztonsági platformja – pedig a további védelemről gondoskodik. A készülék helymeghatározási adatai csak a felhasználó engedélyével oszthatók meg másokkal, az egyes eszközök azonosítója pedig 15 percenként változik és anonim módon tárolódik.

Az Android és iOS készülékek felhasználói az „Ismeretlen tagek keresése a közelben” funkcióval akár a közelükben lévő, ám ismeretlen eszközökről is információt kaphatnak. Az alkalmazás segítségével ugyanis könnyedén bemérhetik az adott készülék jelerősségét, ezzel megtudhatják, milyen közel van a tartózkodási helyükhöz, valamint azonosítást követően akár „Biztonságban van” címkével is megjelölhetik. 

 

 

A SmartThings Find „Ismeretlen követő észlelése” funkciója további biztonságot jelenthet a Galaxy felhasználók számára azáltál, hogy értesítését küld az illetéktelen vagy ismeretlen SmartTag követésekről. Ez a helymeghatározó szolgáltatásokkal való visszaélések megakadályozásában nyújthat védelmet.  

A funkció a SmartThings alkalmazáson belül, a „Élettér” fülön található „Find” szolgáltatás bekapcsolásával aktiválható. A beállítások menüpontban a felhasználóknak lehetőségük van be-, illetve kikapcsolni az „Ismeretlen követő észlelése” funkciót, vagy manuálisan is kereshetnek ismeretlen készülékeket a közelükben.

 

________________________________

*A SmartTag és SmartTag+ összekapcsolható minden Samsung Galaxy okostelefonnal, táblagéppel és egyéb Android 8 vagy újabb operációs rendszert futtató készülékhez. A SmartTag+ AR Finder alkalmazása az UWB technológiájú Galaxy S23+ és Ultra, S22+ és Ultra, S21+ és Ultra, Note20 Ultra, Z Fold2, Z Fold3 és Z Fodl4 készülék esetén érhető el.

Vissza