Fókuszban a biztonság

Kütyü Magazin - 2023. június 8.

A biztonsági kamera technológiák fejlődését követően a PoE switchek is fontos szerepet játszanak a megfigyelő rendszerek telepítésében. A switch kialakítás területén piacvezető Zyxel kifejezetten erre az igényre válaszolva alkotta meg a GS1350 PoW switch sorozatát. A portok változatos számának és a magas teljesítmény tartaléknak köszönhetően eszközeikkel akár úgy is könnyedén működtethetők a biztonsági kamera hálózatok, hogy egyszerre minden port csatlakoztatva van.

Extra uplink portok, megnövelt hatótáv

A GS1350 PoW switch sorozat tagjaival könnyedén és gyorsan működésbe hozhatók a bonyolult biztonsági kamera hálózatok. Ezen felül minden modell extra uplink portokkal is rendelkezik, így a gerinchálózatra való csatlakozáskor nem foglal el PoE portot az IP kamera elől.

Az IP kamerákat és egyéb biztonsági eszközöket gyakran távoli helyszínekre kell telepíteni, azonban a standard PoE switchek csupán legfeljebb 100 méteres távolságot tudnak lefedni. A megfigyelő switchek új sorozata viszont ennél többre képes. A kiterjesztett hatótávú üzemmód akár 250 méteres távolságot is képes áthidalni, így számos telepítési helyzetre ad lehetőséget.

 

Felhasználóbarát funkciók

A GS1350 rendelkezik egy intuitív kialakítású első panellel a készülék egyszerű és gyors kezeléséhez. A PoE LED fény jelzi, amikor a switch áramfogyasztása eléri a maximális kapacitást, így a felhasználók maguk is elvégezhetik a megfelelő hálózati beállításokat. A GS1350 menedzselt széria egyérintéses helyreállító gombjával pedig gyorsan javíthatják a meghibásodásokat azáltal, hogy egy korábbi működési állapotba állítják a rendszert.

Megfigyelésre tervezve

A GS1350 sorozat, amelyik négy különböző switchet foglal magába, olyan beépített funkciókkal rendelkezik, amelyek a megfigyelő rendszerek legkritikusabb kezelési és karbantartási szükségleteire nyújtanak megoldást. 

• Auto Kamera Helyreállítás: az IP kamera meghibásodásának észlelését követően a switch azonnal automatikusan újraindul, és megpróbálja helyreállítani a kamerát.

• Folyamatos PoE: ennek köszönhetően a switch folyamatosan el tudja látni árammal az IP kamerákat, még a firmware vagy konfigurációs frissítések ideje alatt is. A kamerák működésben tartásával jelentősen csökken a leállási idő.

 

A stabilitás a kulcs

Mivel a switch stabilitása kulcsfontosságú a megfigyelő hálózatok számára, a kültéri kamerák vezetékes kialakítása pedig gyakran ki van téve villámkárnak, a GS1350 sorozat szabadalmazott kialakítása jelentősen növeli a túlfeszültség elleni védelmet. „Az iparágban forró téma, hogy az IoT alkalmazások hogyan teremtenek üzleti lehetőségeket a jövőben” – mondta Treso Tamás, a Zyxel Magyarország vezetője. Hozzátette: „A Zyxelnél a kutatási és fejlesztési tevékenységünket ötvöztük az ügyfelektől kapott visszajelzésekkel, így alkottuk meg ezeket a mérföldkőnek számító switcheket, hogy kiaknázhassuk az IoT-ben rejlő óriási lehetőségeket.”

Kulcsszavak: Zyxel, switch
Vissza