Itt vannak az új Samsung monitorok

Kütyü Magazin - 2023. június 19.

A Samsung bemutatta legújabb, 2023-as Smart Monitor termékcsaládját. Az új M8, M7 és M5 Smart Monitorok lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy egyedi stílusukhoz és igényeikhez igazítsák az eszközöket, akár videók nézésére, játékra vagy munkára használják azokat.

„Az idei sorozat és különösen a továbbfejlesztett M8 modell egyedülálló Smart Monitor élményt kínál – mondta Hoon Chung, a Samsung vizuális kijelzők üzletágának alelnöke. – A felhasználók egyetlen monitorba sűrítve kapnak egy olyan eszközt, amely a szórakozás, játék, kialakítás, valamint a személyre szabható kényelem területén is segít kiaknázni kreativitásukat.”

 

 

Téren és stíluson átívelő elegáns külső

A teljes széria összesen kilenc különböző eszközt foglal magába, amelyek sokoldalúságukkal igazodnak a legkülönbözőbb felhasználói stílusokhoz és igényekhez. Az M8, M7 és M5 Smart Monitorok többféle színben és méretben kaphatók. Az M8 és M7 modellek 32 col, az M5 modellek pedig 32 és 27 col átmérőjű változatokban érhetők el. Az UHD felbontással és 400nit fényerővel érkező M8 modellek változatos színekben, Fehér, Égkék, Napnyugta rózsaszín és Tavaszi zöld árnyalatokban választhatók. Az UHD képes M7 monitor Fehér színű készüléke 300nites fényerőt biztosít, míg a Full HD (FHD) felbontású M5 modell a letisztultabb Fehér és Fekete színekben érkezik.

Az új M8 és M7 modellek ikonikus, karcsú kialakítást kaptak. A készülékek ultravékonyak, az eszköz legkeskenyebb részén 11,39 mm vastagságúak. A monitor és az azt körülvevő környezet kiemelése érdekében az M8 és M7 készülékek hátoldalát egy elegánsabb, halszálkás mintázat borítja. A szabadon dönthető és állítható magasságú talpnak köszönhetően a felhasználók könnyedén állíthatják be az optimális betekintési szöget. A képernyő akár 90 fokos szögben is elforgatható, melynek köszönhetően kevesebbet kell a nagyobb terjedelmű szövegeket görgetni.

 

 

Újraírja az okos szórakozás fogalmát

A 2023-ban megjelent Smart Monitor M8 modell több frissítésen, valamint funkciófejlesztésen esett át, mint az előző sorozat készülékei. A 4K felbontással, a HDR+10 támogatással, valamint 400nit fényerő teljesítménnyel az M8 ragyogó és élénk képet biztosít, így a felhasználók egy monitoron élvezhetik az okos megoldások legjavát. Az M8 modell hozzáférést biztosít a sokoldalú Samsung Gaming Hub streaming platformhoz, a Smart Hubon keresztül pedig olyan szolgáltatókhoz, mint a Prime Video, a Netflix vagy a YouTube. Az M8 és az M7 modellek is lefedik az sRGB színskála 99%-át, színpompás tartalmakat megjelenítve az alkotók és tervezők számára.

 

 

Továbbfejlesztett monitorok a maximális teljesítményért

A fejlesztők az idei sorozatot úgy alkották meg, hogy könnyen és zökkenőmentesen elvégezhető legyen a távmunka. Az otthoni munkavégzést támogató munkahelyeken a felhasználó távolról is hozzáférhet asztali számítógépéhez mobilis eszközeiről vezeték nélkül, képernyőtükrözéssel. Az M8 monitor könnyen levehető, mágneses SlimFit kamerával rendelkezik, amely zavaró vezetékek nélkül csatlakozik az eszközhöz. A készülék SlimFit kamerája támogatja a FHD felbontást és más videókonferencia megoldásokat is. A felhasználók mostantól az automatikus keretezés legkülönbözőbb funkciót kihasználhatva csatlakozhatnak a Google Meet videóhívásokhoz és más alkalmazásokhoz, ezzel is gördülékenyebbé téve a megbeszéléseket. A fejlesztők tovább bővítették a Többképernyős Mód lehetőségeit is, amelynek köszönhetően a felhasználók egyidejűleg teljes képernyős méretben futtathatják a Microsoft 365 felhőszolgáltatásait és böngészhetnek, így nem szükséges olyan sokszor váltaniuk az alkalmazások között.

A 2023-ban megjelent Smart Monitor-ok felületeinek javítása érdekében számos alkalmazás, így például a SmartThings és a SmartHub is új egér- és billentyűzetvezérlő funkcióval bővült. A felhasználók úgy tarthatják meg az irányítást eszközük felett, hogy mindeközben távirányító nélkül élvezhetik és fedezhetik fel kedvenc tartalmaikat. 

 

 

A jövő monitorai: új, testreszabható funkciókkal

A felhasználók könnyedén, egyetlen eszközről vezérelhetik készülékeiket a Smart Monitoron megtalálható – a Zigbee és Thread által támogatott – Hub IoT központon keresztül. Az M8 és M7 modellek egyaránt olyan hangasszisztensekkel rendelkeznek, mint például a Bixby vagy az Amazon Alexa, így a felhasználók hangutasításokkal is vezérelhetik eszközeiket. Az új modelleken is elérhetőek a Far Field Voice mikrofonok, így a felhasználók távolabbról beszélhetnek a monitorhoz.

A felhasználók a 2023-as Smart Monitor modelleken elérhető új, My Contents funkció használata során gyorsan kaphatnak hasznos információkat. A készülék készenléti üzemmódban is érzékeli a regisztrált okostelefont, köszönhetően a Bluetooth Low Energy (BLE) technológiának. Ennek köszönhetően a képernyőn szempillantás alatt jelennek meg a felhasználó fényképei, az időjárás és sok más hasznos információ. Amikor az okostelefon a monitor hatótávolságán kívülre esik, a készülék visszakapcsol készenléti üzemmódba.

Elérhetőség és árak

A 2023-as Smart Monitorok a Samsung weboldalán rendelhetők meg. A legújabb monitorok a következő méretekben, az alábbi fogyasztói árakon kerülnek bevezetésre:

– M8 monitorok: 32 colos méretben 290 000 forint, 27 colos méretben 249 900 forint 

– M7 monitorok: 32 colos méretben 199 900 forint, 27 colos méretben 179 900 forint 

– M5 monitorok (LS32CM500 kiadása): 32 colos méretben 89 900 forint, 27 colos méretben 81 900 forint

– M5 monitorok (LS27CM501 kiadása): 27 colos méretben 90 900 forint, 27 colos méretben 82 900 forint

Termékjellemzők

 

Vissza