Az LG új kijelzőjével a felhasználók a játék eseményeinek kellős közepén érezhetik magukat

Kütyü Magazin - 2023. június 25.

Az LG Electronics (LG) bemutatta játékosoknak szánt legújabb, 49 hüvelykes, 32:9 képarányú ívelt UltraGear kijelzőjét. A 240 Hz-es ultramagas képfrissítési rátájával ellátott monitor két egymás mellé helyezett 16:9-es képernyő méretének felel meg. Bár a 49GR85DC-t játékosok számára tervezték, fejlett multitasking funkcióinak és rendkívül széles képernyőjének köszönhetően produktív munkavégzésre vagy tartalomfogyasztásra is tökéletesen alkalmas.

A 49 hüvelykes monitor 1000R görbületű, Dual QHD (5 120 x 1 440) felbontású panelje élénk képet biztosít, amely teljesen betölti a felhasználó horizontális látóterét. A képernyő szélessége és a 240 Hz-es frissítési frekvencia*  együtt valósághű és dinamikus játékkörnyezetet biztosít. A kijelző emellett VESA DisplayHDR 1000 tanúsítvánnyal, 3000:1 kontrasztaránnyal és 1000 nit csúcsfényerővel**  érkezik, így élénk színek és mély, árnyalt feketék megjelenítésére képes. A három oldalon is szinte keret nélküli kialakítású monitor lehetővé teszi, hogy a játékosok még inkább a megjelenített tartalomra koncentrálhassanak.

 

A 49GR85DC nem csak játékra alkalmas, hanem számos multitasking funkciót kínál, amelyekkel a felhasználók teljes mértékben kihasználhatják a széles, 32:9 képarányú kijlző előnyeit. Az új UltraGear támogatja a Picture-in-Picture (PIP) és Picture-by-Picture (PBP) üzemmódokat. A PIP mód segítségével a felhasználók egy második csatlakoztatott eszköz tartalmát egy lebegő ablakban jeleníthetik meg, míg a PBP funkció az egyszerre több megnyitott ablakban történő munkát könnyíti meg, mivel ilyenkor két részre osztja a kijelzőt.

 

A PC-s és konzolos játékokat kedvelő felhasználók számára – valamint a multitasking szempontjából is – kedvező, hogy az új monitor DisplayPort 1.4 és HDMI 2.1 csatlakozási lehetőséget is kapott, amely a 240 Hz-en, Dual QHD felbontásban történő zökkenőmentes játékmenetet támogatja. Emellett az ívelt UltraGear kijelző a LED Hexagon háttérvilágítással is a fokozott játékélményt segíti, miközben a DTS Headphone:X funkció háromdimenziós hangzást biztosít vezetékes fejhallgatón keresztül.

 

„Ahogy egyre növekszik a gaming monitorok piaca, fokozott keresletet tapasztalunk a magas frissítési rátát és kiváló képminőséget kínáló, nagyméretű kijelzők iránt is” – mondta Seo Young-jae, az LG üzleti megoldások divíziójának szenior alelnöke és IT termékekért felelős vezetője. „A multitasking feladatokra is alkalmas új LG UltraGear monitor egy olyan sokoldalú, prémium kategóriás kijelző, ami tükrözi elkötelezettségünket a mai fogyasztói igények kielégítése iránt.”

 

Az új UltraGear kijelző már kapható a legfontosabb európai piacokon, köztük várhatóan június folyamán Magyarországon is elérhető lesz.

_______________________

*A 240 Hz-es, kettős QHD felbontású játékhoz olyan számítógépre van szükség, amelynek grafikus kártyája támogatja a HDMI 2.1-et és a DisplayPort 1.4-et is.

**Garantált HDR csúcsfényerő.

Vissza