Érkezik az alkotókat előtérbe helyező HONOR 90

Kütyü Magazin - 2023. július 6.

A HONOR Párizsban jelentette be, hogy megérkezett Európába a HONOR 90 széria. A HONOR 90 lenyűgöző, 200MP-es fő kamerája és szemkímélő technológiával felszerelt, csúcskategóriás, négyszeresen ívelt lebegő kijelzője úttörő hardverrel és szoftverrel ad lehetőséget a felhasználóknak arra, hogy páratlan részletességgel rögzítsék és osszák meg másokkal hétköznapi kalandjaikat.

„Célunk, hogy megoldást kínáljunk a világon mindenkinek arra, hogy eszközeinkkel megragadják a pillanatot és megosszák hangulatukat másokkal” – nyilatkozta George Zhao, a HONOR Device Co, Ltd. vezérigazgatója. Hozzátette: „a kitűnő kamerainnovációknak, az emberközpontú kijelzőmegoldásoknak és a villámgyors teljesítménynek köszönhetően, amit csúcskategóriás hardverünk és intelligens MagicOS-ünk tesz lehetővé, a HONOR 90 széria mindenkit lenyűgöz majd kitűnő felhasználói élményével. Különösen igaz lesz mindez azokra, akik sok minőségi tartalmat gyártanak telefonjukkal és ehhez okos, megbízható partnert keresnek.

 

 

HONOR 90: Erőteljes és sokoldalú kamera a kitűnő képekhez és videókhoz

Az új hármas kamerarendszer része egy 200MP-es fő kamera, aminek 1/1.4”-es szenzorja van; egy 12MP-es ultraszéles és makró kamera, aminek 112°-os a látószöge; valamint egy 2MP-es mélységi kamera, ami segít az eddigieknél is pontosabban felmérni a távolságot. A 200MP-es főkamera a többképkockás fúzió, a zajcsökkentő algoritmus és a 2.24µm-es pixelméreteknek (16-az-1-ben) megfeleltethető pixelegyesítés támogatásával, kimagasló HDR fotókat és részletes, világos képeket készít még kedvezőtlen megvilágítású szituációkban is.

A HONOR 90 egyik friss funkciója az új portré mód, ami kitűnő fotókat alkot könnyedén, jól kivehető arcvonásokkal, pontos bőrtónusokkal és autentikus bokeh effektussal, ami természetes átmenetet képez a háttér és a kép alanya között. A rugalmasság fokozásához a portré mód a 2x-es zoomot is támogatja, ami jobban kiemeli az alanyt.

Az 50MP-es előlapi kamera bámulatos, részletekkel teli szelfikre képes: a HONOR 90 így ideális választás lehet a kezdő tartalomgyártóknak is.

A HONOR 90-et úgy terveztük, hogy segítsen a vloggereknek munkamenetük optimizálásában, így a telefon mesterséges intelligenciát (MI) alkalmaz a videók zajcsökkentéséhez és a videomódok ajánlásához. Mindezek mellett van egy MI vlog asszisztens is, amely lehetővé teszi, hogy pár érintéssel alkothassanak a közösségi médiára kész 15 másodperces videókat a felhasználók. A HONOR 90 minden irányból csökkenti a zajt 20 dB-es jel-zaj aránnyal, ami megközelíti a profi rögzítők szintjét. Ezzel lehetővé teszi, hogy tiszta emberi hangokat rögzítsenek más zavaró zajok nélkül.

 

Magával ragadó élmény a kijelzőn

A 6,7”-os, négyszeresen ívelt, lebegő kijelzőjével a HONOR 90 2664x1200-as, nagy felbontást támogat 100%-os DCI-P3 színtartománnyal és akár 1,07 milliárd színnel, így a vizuális tartalmakat bámulatos színvilággal és tisztasággal kelti életre. Az okostelefon az 1600 nites maximális HDR fényerőt támogatja, ami erős napfény mellett is még olvashatóbbá teszi a készülék képernyőjét.

A kijelző akár 120Hz-es adaptív képfrissítési arányával gyors és reaktív. Az érték dinamikusan kerül szabályozásra a megjelenített tartalom függvényében, így éri el az optimális egyensúlyt az akkumulátor üzemideje és a képminőség között. A HDR10+ támogatással, valamint a Netflix és az Amazon Prime Video HDR tanúsítványaival a HONOR 90 garantálja, hogy a felhasználók kimagasló multimédiás élményben részesüljenek, akár úton vannak, akár az otthoni tartalomfogyasztás során.

A HONOR elkötelezett az emberközpontú technológia iránt, ezt mutatja az is, hogy a HONOR 90 különböző, kitűnő szemkímélő funkciókkal van felszerelve. A készülék tökéletes a tartalomra éhes generáció számára, akik hosszú időt töltenek el okostelefonjaikkal. A telefon megkapta a TÜV Rheinland Flicker Free minősítését, ami a villódzásmentességre utal, valamint elérte a kockázatmentes fénytompítási szintet is. A kijelző az iparág legmagasabb, 3840 Hz-es PWM fénytompítási frekvenciáját támogatja, ami gyakorlatilag minimalizálja a felhasználók szemeire gyakorolt terhet, amikor alacsony fényerősség mellett használják okostelefonjukat. A kijelző emellett dinamikus fénytompítással is fel van szerelve, ami a természetes fényt szimulálva enyhíti a szem fáradását, míg a HONOR saját cirkadián éjszakai kijelző technológiája szűri a kékfényt, és hozzájárul a természetes melatoninkiválasztódáshoz, ezzel javítva az alvásminőséget.

 

Kecses és stílusos formatervezés, amit a kézműves mesterművek ihlettek

A haute couture és a luxusékszerek mesteri kivetelezése ihlette a HONOR 90-et, ami igazán stílusos 7.8mm vékony és 183g súlyú könnyed testével. A lágy, lekerekített peremek körülfonják a készüléket, amit nem csak nézni, de tartani is élvezet. Az alaposan megerősített üveg hozzájárul a hosszú életetartamhoz. Hátlapján az ikonikus N-széria klasszikus duplagyűrűs elrendezése található, ahol a kerek részeket precíz vágási technikákkal alakították ki: ezáltal briliánsan ragyoghat, ami még elegánsabbá teszi az összhatást.

 

Lenyűgöző üzemidő, gyors teljesítmény

A HONOR 90 nagy, 5000mAh-s akkumulátora könnyedén elbírja a mindennapi használatot. Egy töltéssel akár 19,5 órán keresztül lehet videót streamelni. Ha lemerülne, a felhasználók a 66W-os HONOR SuperCharge gyorstöltéssel csupán 15 perc alatt tölthetik fel 45%-ra, így minimalizálva az üresjáratokat. A gyors és akkumulátorhatékony eszközt a Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 Accelerated Edition hajtja, ami 20%-kal jobb GPU és 30%-kal jobb MI teljesítményt nyújt elődjéhez képest. A belső hőmérsékletet egy 147%-kal nagyobb, a gőzhűtést szolgáló gőzkamra tartja szinten, a hatékony hőleadás érdekében. Ennek köszönhetően még terhelés alatt sem hevül fel a telefon.

Személyre szabott élmény a HONOR MagicOS 7.1-gyel

A vadonatúj, Android 13 alapú HONOR MagicOS 7.1-gyel a HONOR 90 és a HONOR 90 Lite számos olyan funkcióval van felruházva, amik okos életélményt kínálnak amellett, hogy maximalizálják a produktivitást.

A Magic Text intelligensen ismeri fel a képeken látható szövegeket, és lehetővé teszi, hogy a felhasználók közvetlenül lépjenek interakcióba a fontos információkkal. Például, ha a Magic Text beazonosít egy telefonszámot, akkor megérintve azt fel lehet hívni, SMS-t lehet írni vagy el lehet menteni. A Magic Text e-mail címeket és linkeket is képes azonosítani ahhoz, hogy a releváns szolgáltatásokat gyorsabban el lehessen érni. A digitális kameranézőkén keresztül azonal elérhető a szövegfelismerés és a szkennelés.

Érkezik a HONOR 90 Lite

A HONOR 90-nel együtt érkező HONOR 90 Lite egy stílusos multifunkciós készülék, amely lenyűgöző kamerarendszerrel, kijelzővel és számos intelligens funkcióval járul hozzá a fokozott felhasználói élményhez.

A HONOR 90 Lite új szintre emeli a fényképezést a hátlapi kamerarendszerével, ami egy 100MP-es, f/1.9-es rekeszű fő kamerából; egy 5MP-es széles látószögű és mélységi kamerából; valamint egy 2MP makró kamerából áll. Ezzel a kamerarendszerrel lehengerlő tájképeket és közeli pillanatokat egyaránt meg lehet örökíteni. A szelfiimádók a 16MP-es előlapi kamerával bámulatos önarcképeket készíthetnek jól kivehető arcvonásokkal és erőteljes színekkel. A HONOR 90 6,7”-os, perem nélküli kijelzője egészen 90Hz-ig támogatja az adaptív képfrissítést, garantálva a zökkenőmentes vizuális élményt. A kijelző TÜV Rheinland alacsony kékfénykibocsátási minősítéssel is rendelkezik – a HONOR 90-hez hasonlóan –, valamint több olyan szemkímélő megoldást is támogat, mint a dinamikus fénytompítás vagy a cirkadián éjszakai kijelző.

A HONOR 90 Lite-ot a MediaTek Dimensity 6020 5G rendszer és egy 4500mAh-s akkumulátor hajtja. Azok, akik szeretik, ha tartalmaik mindig kéznél vannak, kihasználhatják a 8GB-os memóriát és a nagy, 256GB-os tárhelyet, ami 57 808 képet, 22 322 dalt vagy 892 HD videót képes tárolni. A HONOR 90 Lite a HONOR RAM Turbo (8GB+5GB) technológiával is fel van szerelve, ami a flash memória egy részét átcsoportosítja a RAM-hoz, így a 8GB RAM 13GB RAM-ra növelhető. 

Kulcsszavak: HONOR, okostelefon
Vissza