A Viber az üzenetküldésen túl

Kütyü Magazin - 2023. július 8.

A nyár beköszöntével elérkezett az esküvőszezon is. Napjainkban megfigyelhető az a tendencia, hogy egyre több pár dönt úgy, nem fogad hivatásos szakembert, hanem egyedül vág neki a szervezésnek. Ennek számos oka lehet, de mivel még sosem volt ennyire drága a boldogító igen, mint most, legtöbben a költségek csökkentése miatt döntenek úgy, hogy inkább esküvőszervező nélkül birkóznak meg a feladattal.

Egy lagzi megszervezése igen összetett folyamat, rengeteg üzenetváltással és telefonhívással jár.

A Viber egy olyan csevegő applikáció, amely túlmutat a hagyományos kommunikáción és olyan széleskörű szolgáltatást és funkciót biztosít, amelyek a felhasználók számára nemcsak a mindennapi feladatok megoldásánál lehetnek hasznosak, hanem olyan különleges eseményeknél is, mint például az esküvőszervezés. Számos lehetőséget kínál, amely segíthet a szervezési és tervezés folyamatokat kézben tartani, így csökkentve a terheket.

Első lépés: hozz létre csoportos beszélgetést

A Viber lehetőséget nyújt olyan csoportok létrehozására, amelyekben akár 250 tag is kapcsolatba léphet egymással. Könnyedén összegyűjhetünk és elérhetünk egyszerre mindenkit, akit meg szeretnénk hívni anélkül, hogy azon kellene aggódnunk, hogy valakit kihagynánk. A csoportos beszélgetéssel egyszerre oszthatunk meg minden fontos információt az összes résztvevővel, így időt takarít meg mindkét fél számára. Ha a csoport tagjai még soha nem találkoztak korábban, akkor is könnyen kapcsolatba léphetnek egymással, ajánlásokat adhatnak vagy részt vehetnek a beszélgetésben.

Mesteri multitasking

Az esküvők során sok multitaskingra van szükség, de a Jegyzeteimben rendszerezhetjük a teendőket, ötleteket és dátumokat, vagy akár az esküvői forgatókönyvet is. Ráadásul a legfontosabb eseményekről emlékeztetőt is beállíthatunk, hogy a napirendet olyan pontosan tartsa, mint egy svájci óra. Ezekkel a funkciókkal pedig mindent fejben tarthatunk. A fontos üzenetek rögzítésével a beszélgetés tetejére tűzhetjük a legfontosabb tudnivalókat, így mindig szem előtt lehetnek. Ilyen például a napirend vagy a csoportos fotózás sorrendje.  A keresési funkcióval pedig könnyedén megtalálhatunk minden információt anélkül, hogy az egész beszélgetést át kellene böngésznünk. A szervezés során sokszor kérjük ki a barátaink véleményét, segítségét és ajánlásait, a Viberen megosztható kontaktoknak köszönhetően ez is roppant egyszerű.

 

 

Kapj egyidejű válaszokat

A csoportban szavazást lehet indítani, hogy azonnali választ kapjunk egy égető kérdésre anélkül, hogy számolgatni kellene. Talán a legnagyobb kihívást jelentő feladatokat az ültetés kitalálása és a menü összeállítása jelenti. A vendégeknek kérdéseket tehetünk fel az ételekkel, italokkal, zenével kapcsolatban, és azonnal láthatjuk, hogy mely eredmények vannak többségben. Az a bonyolult feladat, hogy rögzítsük mindenki ételallergiáját, hogy hoz-e plusz személyt, vagy sem, már nem jelent akkora kihívást, mint régen – a vendégek könnyen visszajelzést adhatnak a szervezőnek.

Kreativitás és szórakozás

Tervezd meg a tökéletes esküvői meghívót a Viber mesterséges intelligenciájával. Csak írd be a keresőbe “ChatGPT Powered AI Bot”, majd válaszd az “Alkoss” opciót, és engedd szabadra a fantáziád. Míg a meghívók tervezése szórakoztató, a gyártásuk és a kiküldésük problémás lehet. Milyen vastag legyen a papír? Biztos, hogy mindenki megkapta a meghívót? Már a szervezés első kérdései is álmatlan éjszakákat okozhatnak a párnak. A Viberen keresztül megbizonyosodhatunk arról, hogy mindenki megkapta a meghívót digitális formában. Ez nemcsak az ifjú párnak, hanem a környezetnek is jót tesz, hiszen nem kell kinyomtatni a meghívókat. 

A csoporttagok akár saját esküvői témájú matricacsomagot és GIF-eket is készíthetnek. Ezekkel könnyedén ráhangolódhatnak az ünneplésre, vagy akár köszönőajándékként is felhasználhatják az esküvő legjobb pillanatait. A YouTube integrációnak köszönhetően az esküvőről készült videókat könnyedén közzé lehet tenni, hogy a többiek közvetlenül a csevegésen keresztül megnézhessék.

Már az esküvő előtt is érdemes bevetni

Az esküvői programfüzet nem lehet teljes a lány- és legénybúcsú nélkül. A Viber digitális asszisztens is lehet a nagy nap előtti szórakoztató tevékenységek szervezésében, és természetesen a helymegosztás segítségével együtt tarthatja a baráti csoportot. Ha a csoport néhány tagja még sosem találkozott egymással, akkor is létrehozhatnak egy kis baráti kört, ahol már az első személyes találkozás előtt kapcsolatba léphetnek a többiekkel.

Egy esküvő megtervezése időigényes feladat lehet, de a Viber, a költséghatékony feladatkezelő rendszer megkönnyíti a folyamatokat, így az alkalmazásra támaszkodva megtervezhető még a tökéletes lány- és legénybúcsú is. Ezekkel a hatékony tippekkel a nagy nap pontosan olyan lehet, amilyennek elképzeltük!

Dobd fel a beszélgetéseidet az ingyenes matricákkal. A párok és hozzátartozóik számára még szórakoztatóbbá válhat a szervezési folyamat, ugyanis a Viber ingyenesen elérhetővé teszi az egyik legnépszerűbb, klasszikus esküvői matricacsomagját

Vissza