Játssz szabadon a Lenovo készülékével!

Kütyü Magazin - 2023. szeptember 2.

Mostantól nagyobb szabadságot kapnak a gamerek, ugyanis a Lenovo első Windows-alapú kézi gamer számítógépe már lehetővé teszi, hogy a játékosok úgy és ott játszhassanak, ahogyan és ahol csak akarnak. A Lenovo Legion Go-t olyanok számára tervezték, akik a kézi eszközükön sem érik be a csúcsminőségű specifikációknál és látványvilágnál kevesebbel. A Lenovo Legion Go Magyarországon várhatóan 2023 utolsó negyedévétől lesz elérhető.

A mikro-OLED-del felszerelt új Lenovo Legion szemüveggel és az új Lenovo Legion E510 7.1 RGB Gaming In-Ear fülhallgatóval a Lenovo Legion Go debütálásával jelentősen bővült a Lenovo Legion ökoszisztéma.  Ez a kollekció olyan játékeszközökből, monitorokból, kiegészítőkből, szoftverekből és szolgáltatásokból áll, amelyek valódi, professzionális játékélményt tesznek lehetővé. 

 

Miben újszerű a Lenovo Legion Go? 

• Elhozza a Windows PC játékteljesítményét egy kézi, mobil formájú készülékbe, amelyben AMD Ryzen Z1 sorozatú processzorok keltik életre a játékokat a 8,8 hüvelykes Lenovo PureSight Gaming Display kijelzőn.

• Azoknak a játékosoknak, akik a hordozható játékélményt a következő szintre szeretnék emelni, az új Lenovo Legion szemüveg a mikro-OLED technológiát kihasználva nagyméretű, zsebben is elférő képernyőt biztosít.

• Az igazán magával ragadó játékélmény érdekében az új Lenovo Legion E510 7.1 RGB Gaming In-Ear fejhallgató hi-res 7.1 surround hangzást kínál multifunkciós inline vezérlővel.

 

 

„Büszkék vagyunk arra, hogy a Lenovo Legion a játékosok egyik legkedveltebb márkája világszerte. Figyelemmel követjük a gamer világot, és azt látjuk, hogy a játékosok sokoldalú és változatos csoportot alkotnak. A Lenovo Legion is arra törekszik, hogy olyan megoldásokat kínáljon, amelyek megfelelnek az elvárásoknak" – mondta Jun Ouyang, a Lenovo alelnöke és a Consumer Business Segment, Intelligent Devices Group vezérigazgatója. „Ezt szem előtt tartva kezdtük el több mint két évvel ezelőtt a Lenovo Legion Go tervezését, hogy a gamerek világszerte a saját igényeikhez igazodva játszhassanak. A Lenovo Legion Go bevezetésével egy olyan eszközzel bővítjük a kínálatunkat, amely lehetővé teszi, hogy utazás közben is PC élményben legyen részünk” – tette hozzá.

 

  

Lenovo Legion Go: PC-s játékteljesítmény a tenyérben

A Lenovo technikai innovációival a játékrajongóknak világszerte rugalmasságot és választási szabadságot biztosít, a Legion Go-t pedig a PC-ket, kiegészítőket, szoftvereket és szolgáltatásokat tartalmazó játék-ökoszisztémájának legújabb tagjaként mutatja be – ezzel is lehetővé téve, hogy a felhasználók saját útjukat járják. Az akár AMD Ryzen Z1 Extreme processzorral, AMD RNDA grafikával és intelligens energiagazdálkodási technológiával ellátott Lenovo Legion Go Windows 11 operációs rendszert futtat, és a konzolokat felülmúló grafikus teljesítmény erőteljes kombinációját nyújtja, amely életre kelti a játékokat a hatalmas, 8,8 hüvelykes QHD+ 16:10 Lenovo PureSight játékkijelzőn, így a játékosok számára még magával ragadóbb képernyőfelületet biztosít. Az akár 500 nites fényerejű és 97%-os DCI-P3 színskálával rendelkező kijelző a játékstílushoz és a helyzethez is igazítható, 1600p és 800p közötti felbontást, valamint 144 Hz-es és 60 Hz-es frissítési frekvenciát támogat. A 10 pontos érintőképernyő természetes és intuitív vezérlést tesz lehetővé, legyen szó görgetésről, koppintásról vagy lapozásról. A Legion Go akár 16 GB LPDDR5X (7500Mhz) RAM memóriával rendelkezik, rugalmas energiagazdálkodása optimális játékteljesítményt és gyorsabb betöltési időt biztosít a forgatókönyvtől függően, valamint akár 1 TB-os PCIe Gen4 SSD-vel és akár 2 TB-os extra tárhelyet támogató micro-SD foglalattal.

Mindez önmagában komoly teljesítményt igényel, de a Lenovo Legion Go rendelkezik a megfelelő alkotóelemekkel. A 49,2 Wh kapacitású akkumulátornak köszönhetően a játék hosszabb ideig tarthat anélkül, hogy újra kellene tölteni a készüléket. A Lenovo Legion Go támogatja a Super Rapid Charge funkciót is, így az akkumulátor mindössze fél óra alatt 70%-ra tölthető fel. Ha csatlakoztatva játszunk, a Lenovo Legion Go tartalmaz egy áramkimaradásos üzemmódot, amely megvédi az akkumulátort az extra leépüléstől, miközben megszünteti a töltés közben keletkező hőt is. A Lenovo Legion Coldfront hőtechnológiája természetesen a Lenovo Legion Go-ban is megtalálható, egy folyadékkristályos polimer 79 lapátos ventilátorral, amely a készüléket 25 dB-nél kisebb ventilátorzajjal tartja hűvösen a csendes üzemmódban, ugyanakkor lehetővé teszi, hogy amikor minden teljesítményre szükség van, a készülék Custom módban elérje a teljes 25 W-os TGP-t, miközben megakadályozza a termikus kicsapódást a hosszabb játékmenetek során.

 

 

A Lenovo Legion Go vezérlői Hall-effektes joystickokkal rendelkeznek, amelyek megakadályozzák a driftelést és minimálisra csökkentik a holtteret, ami maximalizálja a reakciókészséget és a pontosságot a fárasztó játékmenetek során. Az egyéb bemenetek közé tartozik egy integrált trackpad, egy nagy D-pad, egy ferde egérgörgő, valamint összesen 10 hozzárendelhető gomb: ravaszok és markolatgombok. A bekapcsológombon RGB-világítás van, amelyet az ikonikus Lenovo Legion "O" felirat díszít, jelezve a felhasználó által választható ventilátor üzemmódot. A joystickok körüli testreszabható RGB-gyűrűk egyedi hangulatot kölcsönöznek, miközben a vezérlő párosításának értesítési rendszereként is szolgálnak. Ezen felül a Lenovo Legion Go Legion TrueStrike vezérlői levehetőek, így rugalmasabb játékstílusokat tesznek lehetővé, valamint FPS módot is alkalmazhatunk a rögtönzött játékmenetekhez. Az FPS mód lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy levegye a vezérlőket a Lenovo Legion Go vázáról, és a hátulján található állvány segítségével felállítsa azt egy felületre. A jobb oldali leválasztott vezérlő a mellékelt, mágnessel rögzíthető vezérlőalapba kerül, a vezérlő alján található optikai szem pedig lehetővé teszi a versenyszerű FPS-játékok során szükséges pontosabb célzást és irányítást, hasonlóan az egér használatához.

A Lenovo Legion Go két USB Type-C porttal rendelkezik a kényelmes csatlakoztathatóság érdekében, így a felhasználók dokkolhatják és tölthetik a készüléket, miközben csatlakoztathatják a tartozékokat, a DisplayPort 1.4 és Power Delivery 3.0 támogatást támogató plug-and-play funkcióknak köszönhetően. A csatlakoztathatóság kiterjed a Wi-Fi 6E, valamint a Bluetooth 5.2 támogatásra is. 

A Lenovo Legion Go számos lenyűgöző funkcióját összekötő csomópont mégis a vadonatúj Legion Space. A kifejezetten a Lenovo Legion Go számára tervezett Legion Space lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyorsan hozzáférjenek az összes játékplatformhoz és áruházhoz, így megtekinthetik az összes telepített játékot, és akár továbbiakat is vásárolhassanak az Xbox Game Pass Ultimate-tel együttműködő Legion Game Store-on keresztül, amelynek ingyenes 3 hónapos tagsága révén minden Lenovo Legion Go mellé több száz kiváló minőségű játékhoz juthatnak hozzá. A Gamesplanet áruházon keresztül a Lenovo ID-vel rendelkező felhasználók kedvezményt is kapnak a kiválasztott játék árából. A támogatott játékindítók mindegyike csoportosítható a Legion Space-ben, így a játékosok azonnal belevethetik magukat az akcióba. A Legion Space azt is lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy menet közben is könnyedén módosítsák az olyan beállításokat, mint a felbontás, a frissítési sebesség vagy a fényerő.

 

 

Lenovo Legion szemüveg: Nagy képernyős játék bárhol

A Lenovo Legion szemüvegek az utazás közben vagy a kanapén játszók számára okosabb, privát, nagyképernyős megoldást kínálnak a játékhoz és a tartalomfogyasztáshoz, akár a Lenovo Legion Go, akár bármely más kompatibilis eszköz esetén, beleértve a legtöbb Windows, Android7, macOS8 rendszerű, teljes funkcionalitású USB-C porttal rendelkező eszközt. A Legion Glasses egy fejlett, felhelyezhető virtuális monitor mikro-OLED kijelző technológiával, amely 60 Hz-es frissítési frekvenciával nagy szín- és kontraszttartományú FHD felbontást biztosít mindkét szem számára, emulálva egy nagy képernyő élményét és funkcionalitását, amely csak a felhasználó által láthatóan, a lencsék mögött jelenik meg, és nagy hűségű hangot biztosít a beépített hangszórókon keresztül.

A kisebb képernyők esetében gyakori félelem, hogy a játékosok feláldozzák a minőséget és a kényelmet az útközbeni játék során. A Lenovo Legion Glasses szemüveg a Legion Go játékosok számára hordozható, privát, nagyképernyős megjelenítési élményt tesz lehetővé, mivel kiváló minőségű, hosszan tartó viselésre és használatra tervezett kijelzőt kínál.

 

 

Lenovo Legion E510 7.1 RGB Gaming In-Ear fülhallgató: Privát surround hangzású játék

Az úton lévő játékosok számára tökéletes kiegészítő az új Lenovo Legion E510 7.1 RGB Gaming In-Ear fejhallgató. A meghajtó nélküli 7.1-es térhatású hangzásnak köszönhetően tökéletesen hallhatjuk, ha az ellenség közeledik és ennek megfelelően gyorsan cselekedhetünk. A 10 mm-es Armature meghajtók feszes, ütős basszusokat, valamint kiegyensúlyozott, torzítástól mentes közép- és magas hangokat képeznek. Amikor a játék intenzívvé válik, a többfunkciós inline vezérlő lehetővé teszi a gyors beállításokat, míg a vezérlőn található hangsúlyos RGB-csík egy csipetnyi előkelőséget kölcsönöz a fülhallgatóknak, az USB-C csatlakozó pedig zökkenőmentes kapcsolatot biztosít számos eszközzel.

Kulcsszavak: Lenovo Legion Go, Lenovo
Vissza