Így forgatta fel a mobilpiacot az iPhone 15 megjelenése

Kütyü Magazin - 2023. október 13.

Az eMAG-nál az iPhone 15 különböző modellei iránt négyszer-ötször nagyobb az érdeklődés, mint a tavalyi 14-es modell iránt. Az elődjénél olcsóbban debütált iPhone 15 bevezetése a felújított mobilokkal foglalkozó a Rejoy.hu forgalmát is fellendítette: az előrendelés indulása óta rekordmennyiségű készüléket küldtek be a piactéren való eladásra.

Az eMAG-nál az iPhone 15 termékcsalád modelleit négyszer-ötször többen rendelték elő, mint tavaly szeptemberben az iPhone 14-es típusokat, és ehhez hasonlóan alakul a készüléket ténylegesen meg is vásárlók száma is. Közel félmillió forintos indulóára ellenére az új modell-generációból messze a legnépszerűbb a  iPhone 15 Pro, minden második megrendelés erre a típusra vonatkozik. 

A még nagyobb tudású, de százezer forinttal magasabb árú  iPhone 15 Pro Max az eMAG-os eladások 40 százalékát teszi ki. A fennmaradó 10 százalék döntő hányadát az iPhone 15 alapmodell teszi ki, a nagyobb kijelzős iPhone 15 Plus típus csupán a vásárlók 1 százalékát érdekli. Egy másik fontos hatása az idei iPhone-premiernek, hogy az eMAG-nál a korábbi szériák iránti érdeklődés is jelentősen nőtt.

 

Rekordszámú használt mobiltól válnak meg az új iPhone érkezése miatt

Az eMAG cégcsoport felújított okoskészülék adásvételére specializálódott startupja,  a Rejoy forgalmára is közvetlen hatással volt az iPhone 15 megjelenése annak ellenére, hogy a felújított készülékek közt még várni kell az Apple legújabb okostelefonjára. Szeptember közepe, az iPhone 15 hazai előjegyzése óta megduplázódott a biztonságos eladásra beküldött okostelefonok száma, így összesen 300 millió forintot fizetett ki a Rejoy a korábbi tulajdonosoknak.

A Rejoy hazai piacra lépése óta  az eMAG-gal együttműködve először indított közös kampányt: ennek során 35 különböző típusú okostelefon eladása esetén magasabb díjat fizet az eladóknak október végéig a Rejoy. Fontos kiemelni, hogy  önmagában a bónusz összeg nem indokolna ilyen mértékű forgalomnövekedést, amelyet az iPhone 15 bevezetése kapcsán tapasztal a cég.

Az első 10 napban iPhone 8, iPhone 11, iPhone 13 és iPhone 14 Pro Max készülékeket küldtek be eladásra a Rejoy-hoz. Később azonban a Huawei P20-ból, illetve a Samsung Galaxy S10 sorozat tagjaiból is számos készülék érkezett. Mivel a Rejoy szervizében bevizsgálják és ha kell, javítják, az esztétikai állapottól függetlenül minden készülékre legalább 1 év garanciát kínál a piactér.

Kulcsszavak: eMAG, Rejoy, okostelefon
Vissza