Székek és padok a kertbe, teraszra, erkélyre

forrás: Kütyü Magazin - 2024. március 1.

A szék az egyik legmultifunkcionálisabb darab és elmondhatjuk, hogy sosem elég belőle. Szükség van rájuk minden helyiségben, gyorsan elhasználódnak, és tavaszhoz közeledvén meg kell nézni, hogy milyen állapotba kerültek a kerti bútoraink az elmúlt tél során. Ez különösen fontos teendő akkor, ha nincs tárolóhelyiség, és a kerti bútor az elmúlt hónapokban kint töltötte a telet.

A széles választék elengedhetetlen

A kerti bútorok közül a kerti szék az, amelyik a leginkább népszerű és a leggyakrabban kell cserélni. Ha Ön is ilyen problémával áll szemben vagy pedig egy komplett bútorszettet szeretne, akkor böngéssze át a BestMarkt webáruház kerti székek, padok kategóriáját, valamint természetesen az asztalok és egyéb típusok csoportjait is.

Bármelyiket is választja, meggyőződhet róla, hogy a webáruházban igen bőséges a kínálat minden területen, hiszen több, mint 7.400 termékkel várják a potenciális vásárlókat. Az adott termékre kattintva részletes információk állnak rendelkezésre, sőt bizonyos árucikkek esetében véleményeket is olvashat. Az egyes kategóriaoldalakon pedig további tanácsokkal, akár műszaki vagy felhasználói információkkal látják el az érdeklődőket.

Szempontjaink összehangolása

Nem is gondolnák sokan, hogy amikor egy konkrét bútor vásárlására kerül sor, mennyi szempontot kell mérlegelni. Ezek közül az egyik és talán a legfontosabb pont a fentiekben említett tárolás kérdése. Ugyanis, ha nincs hely a házban, a lakásban, ahol télre megpihenhet a bútor, akkor egy jobban strapabíróbb alapanyagot kell választanunk.

A másik ilyen kérdéskör, hogy melyek a család szokásai és mire szeretnénk használni azt a kerti széket. Ha csak egy-kétfős a háztartás és egy kis délutáni ejtőzés a cél, akkor elegendő egy sima összecsukható szék is, vagyis inkább kettő. Ha viszont gyakoriak a családi vagy baráti összejövetelek, akkor érdemes egy egész kerti bútor garnitúrát beszerezni, melyre szintén van lehetőség a BestMarkt webshopjában.

Ha gyakoriak a vendégségek, a kerti grillezések, akkor természetesen szükség van egy asztalra is, netán egy tárolószekrényre. A kerti szék tökéletes kiegészítője a kerti pad, ahová már több, mint egy személy is leülhet, valamint vannak olyan kerti padok, amelyek egyben a tárolás funkcióját is betöltik. Ezek az igazán hasznos darabok, hiszen használat után el tudjuk ide pakolni a párnákat, takarókat, netán konyhai eszközöket, amelyeket csak kint használunk.

Egyre népszerűbb a polyrattan

Pár éve egy új alapanyag van a köztudatban, melynek népszerűsége töretlen. A polyrattan, vagy más néven műrattan egy olyan anyag, amely ötvözi a rattan és a régebbi műanyag pozitív tulajdonságait. Azaz a rattannak megőrizte a fás hatásait, viszont nem szálasodik, a műanyag miatt masszív a szerkezete és időjárásálló.

Ahogy a fém kerti bútorok esetében, úgy a polyrattannál sem kell félni attól, hogy a bútor idővel tönkremegy. Aki viszont a természetesség híve, az választhatja a fából készült bútorokat, amiket viszont rendszeresen ápolni kell.

Vissza