Te is küzdesz az idővel?

forrás: Kütyü Magazin - 2024. március 1.

Amikor lakásfelújításra vagy éppen építkezésre adod a fejedet, akkor hirtelen központi szerepet tölt majd be az idő. Mert hát ki is szeretné túlnyújtani ezt a macerás, sok kellemetlenséggel és nem kevés anyagi ráfordítással teli időszakot? 

Nyilvánvalóan senki sem, éppen ezért ma már számos olyan alapanyag kapható a piacon, amellyel igyekeznek minél kevesebbre szűkíteni az anyaggal való dolgozás idejét. Mai cikkünkben ugyanakkor kitérünk arra is, hogy miért fontos a szabályok és a használati útmutatók betartása. Ha tehát aktuális a téma a számodra, akkor mindenképpen tarts velünk!

A mélyalapozó használata elengedhetetlen!

A Bíborfesték Üzletházban kapható Héra Prémium, Platinum és Latex falfestékek kiváló minőséget képviselnek. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy még ezek a festékek is lepereghetnek, megfolyhatnak, vagy épp a fedőképességükből veszíthetnek, ha nem olyan falra kerülnek, amelyet megfelelő módon alapoztak.

Hogy miért van szükség az alapozásra? Talán nem kell túl sokat magyarázni, hogy muszáj a falat kiegyenesíteni, hogy egy olyan egyenletes felületet kell létrehozni, amely ráadásul nem is szívja fel a rá kerülő festéket. Ha tehát mélyalapozóval előkészíted a falat, akkor sokkal szebben és hatékonyabban fogod tudni felvinni rá a színes vagy épp a fehér festéket.

Nem csupán használni kell, hanem jól használni!

Ugyanakkor muszáj megjegyezni, hogy sokan valóban megveszik a mélyalapozót, sőt, még ahhoz sem restek, hogy felvigyék a falra. A hiba a legtöbb esetben kezdődik, hogy siettetni akarják a száradást, vagy egyáltalán figyelembe se veszik az ahhoz kapcsolódó paramétereket.

Éppen ezért fontos kiemelni, hogy nem pusztán használni kell, hanem jól kell használni ahhoz, hogy valóban tartós és szép eredményt érj el.

Ennek a számadatnak a meghatározásához általában nem kell mást tenni, mint alaposan áttanulmányozni a használati útmutatót. Bár rendszerint egységesen 12 óra száradási idő, azért előfordulhatnak eltérések, amelyekkel mindenképpen számolni kell!

Hogy ne kelljen mindent duplán csinálni…

Sok embernek csak az lebeg a szeme előtt, hogy minél hamarabb végezzen a feladatokkal, hogy minél gyorsabban visszaálljon az élet a rendes kerékvágásba. Ennek érdekében még olyan hajmeresztő dolgokat is képesek elkövetni, mint hogy figyelmen kívül hagyjanak olyan fontos dolgokat, mint a száradási idő mértéke.

Aki azonban így tesz, az mindenképpen rosszul fog járni. Olyannyira, hogy akár teljesen elölről kezdheti az egész munkafolyamatot. Mert őszintén, kinek lenne kedve olyan falat bámulni, ami foltos: egyik helyen sötétebb, másik helyen világosabb. Hát persze, hogy senki, éppen ezért érdemes a fentebb említett feladatot úgy elvégezni, ahogy az ahhoz szükséges anyag használati útmutatójában áll!

Vissza