Néhány nap az Excaliburral

Kütyü magazin - 2006. december 1.

Karcsú, elegáns és okos. Ezek voltak az elő gondolataim amikor kézbevettem a készüléket. Már már ing vagy zakó zsebébe kívánkozó formája elsőre megfogott. De vajon valóban olyan okos-e mint ahogyan azt gondolnánk?

A doboz tartalma elég szegényes: adatkábel ami tölti is a készüléket, töltő adapter, sztereó fülhallgató, leírások és persze egy cd. Se egy tok vagy esetleg egy dokkoló, ez a fajta hozzáállás már tendencia a

gyártók körében...

Külső jegyek

De vegyük inkább kézbe a készüléket a bosszankodás helyett. Kézbe fogva tapasztalhatjuk hogy minőségi anyagokból készült, jól összerakott készüléket választottunk. Az is feltűnik, hogy nagyon jó egyensúlya van a készüléknek. Nem akar kifordulni a kezünkből, és a mattfekete színű és kicsit talán gumiérzetű burkolat is biztonságos fogást biztosít.



Ami elég használhatatlanra sikeredett rajta az a JOGGR, mert ha figyelmetlenek vagyunk állandóan megnyomjuk/megérintjük. Azonban beállíthatjuk, hogy csak hangerő szabályozáskor funkcionáljon és ekkor már igen praktikusan használhatjuk.

Bekapcsolás után egy kicsit nehezen, lassan tér magához (pont mint én reggelente), de ha már elindult akkor késlekedés nélkül teszi a dolgát.





A kijelző jól látható, a szinek is élénkek, bár a fényerő nem
szabályozható. Megszokhattuk, hogy információban bővelkedik a kijelző ennél a készüléktípusnál. Rápillantva láthatjuk milyen profilt használunk, csatlakoztunk-e Wi-Fi hálózathoz, esetleg bluetooth eszközhöz, van-e 3G. Valamint azt is, kaptunk-e valamilyen üzenetet (SMS,MMS,E-mail), van-e találkozónk a közeljövőben, beállítottunk-e ébresztőt és a legutoljára használt programokról is kapunk információt. És még egy fontos dolgot, aktiváltuk-e a billentyűzárat.



A QWERTY kiosztású billentyűzet tökéletesen használható noha egy kicsit szokni kell a használatát, de ha megbarátkozunk vele tökéletes egykezes használatot biztosít. Ebben van segítségünkre a gyorsbillentyű és a hangutasítás is, hiszen gyakorlatilag a hívásindítástól kezdve a képnézegető indításáig bármire alkothatunk hang- vagy billentyűparancsot(gyorsbillentyű).

A beépített kamerával mind
fényképeket, mind videófelvételeket készíthetünk és ezeket meg is tekinthetjük a készüléken. Amire viszont nem fogunk rászokni az a kihangosítás, hiszen a külső hangszóró igen visszafogott minőségű. A
készülék kommunikációs képességei is kiválóak mind bluetooth, mind Wi-fi eszközökhöz könnyedén csatlakozhatunk és ebben segítségünkre van a kommunikációs manager is.





Belső tulajdonságok

Egy kicsit szkeptikusan kezdtem hozzá a GSM tulajdonságok feltérképezéséhez, hiszen ez nem igazi erőssége az ilyen tipusu készülékeknek. Nagyon kellemes meglepetésként tapasztaltam, hogy ezen a téren is kiválóan teljesít. Aktiválható billentyűzár, zárolható az egész készülék, vannak beépített profilok, köztük egy automata is mely a normál és értekezlet profil között vált amennyiben a naptárban ilyen bejegyzés található, valamint lekérdezhetőek a szolgáltató beállítása is. Az üzenetkezelése legyen szó SMS, MMS vagy akár e-mail-ről (azért túl sokat ne várjunk ettől), kiválóan funkcionál. Minden ki és bejövő üzenethez csatolja a kapcsolatokból a megfelelő nevet, tehát ehhez nem kell külső programot telepíteni. Ami viszont hiányosság az az üzenetek kézbesítésének jelentése. Ha használjuk ezt a funkciót
számítsunk rá, hogy ilyenkor nem kapcsolja össze a telefonszámot névvel. A készülék térereje is jó, nem fog cserbenhagyni bárhol is járunk.
Nagyon bőre sikeredett a kapcsolatainkhoz csatolható információk sora is. Felsorolni is hosszú lenne mennyi mindent jegyezhetünk be partnereinkről.



Hangutasítást, billentyűparancsot, egyedi csengőhangot
és akár képet is csatolhatunk.
A képeknek talán korlátozott jelentősége van, hiszen bejövő híváskor tapasztalhatjuk milyen kicsiben jeleníti meg azt a készülék.



Nem maradhat ki természetesen az internet közvetlen elérése sem a készülékről. Természetesen itt is van böngésző bár igen szerény tudással rendelkezik, viszont ha csak bekukkantani szeretnék egy-egy oldalra azért arra elegendő.



Persze miután ennyi funkciót kipróbáltunk már igen sok program ketyeg a háttérben, ezért nagy segítség lehet egy használható Task Manager.

Vélemény

A HTC S620 mind szoftver, mind hardver tekintetében stabil, jól használható eszköz, amely tökéletesen alkalmas üzeneteink, találkozóink és kapcsolataink kézbentartására, nem utolsó sorban pedig GSM telefonként is megállja a helyét.

Amit be kell szereznünk hozzá az egy megfelelően nagy méretű memóriakártya kedvenc filmjeink és zeneszámaink számára, valamint egy jól használható tok.
Ha ezen felül szeretnénk kedvencünket az asztalunkon is biztonságban tudni szerezzünk be egy dokkolót is.
Én mindenesetre megtartom a készüléket, mert engem meggyőzött.




HTC S620 (O2 XDA Cosmo, T-mobile Dash)

  • Processzor: TI OMAP 850
  • Processzor sebesség: 201 MHz
  • Operációs rendszer: Microsoft Windows Mobile 5.0 Smartphone AKU 3.0
  • Képernyő: 2,4" TFT, 320 x 240, 65 000 szín
  • Memória: 64 MB SD RAM (43.87 Mb felhasználható), 128 MB ROM (76.52 Mb felhasználható adatok, programok számára)
  • Memória bővítés: micro SD
  • Kapcsolat: Bluetooth® 2.0 A2DP, Wi-Fi®: IEEE 802.11 b/g, HTC ExtUSB™ (11-pin mini-USB and audio jack in one)
  • Telefon: négysávos GSM/GPRS/EDGE
  • Kamera: 1,3 MP CMOS
  • Hang: mikrofon, hangszóró
  • QWERTY billentyűzet
  • HTC JOGGR
  • Akkumulátor: 960 mAh, cserélhető
  • Készenléti idő: max. 220 óra
  • Beszélgetési idő: max. 5 óra
  • Méretek: 111,5 x 62,5 x 12,8 mm
  • Súly: 119 gramm
Vissza