Testközelben: HTC Touch HD és Touch Viva I.

Kütyü magazin - 2009. március 16.

Szerkesztőségünkbe érkezett a HTC két készüléke, a Tuch HD és A Touch Viva. Gondoltunk egy merészet és összehasonlítottuk őket. Igaz nem egy súlycsoportba tartoznak, de azért vannak bizonyos szempontok, ami alapján mégis összehasonlíthatóak. Első lépésben nézzük meg a külcsínt, figyelembe véve azt, hogy ami a szemnek szép, a mindennapi használatban nem biztos, hogy megállja a helyét!

HTC Viva, Nokia N82 és a HD
 


A méreteit tekintve a HD picit nagyobb a megszokottnál, igaz a kijelző is hatalmas. Valamit valamiért! Ja, és felejtsük el, hogy valamit látunk erős napsütésben!

 

Alulról: HD, Viva és N82


A két HTC vékonyabb mint az N82, a Viva lekerekített formájával nagyon jól kézbe illik, a HD picit szögletesebb, számomra nem volt kézbe illő. A Viva USB foglalata egyben fülhallgató aljzat is, kár érte!
 

A HD és Viva bal oldalán csak a hangerő gombok találhatóak, ebben nincs különbség köztük.
 


A felső részen található a bekapcsoló gomb mindhárom esetben, a HD és az N82 kapott még egy 3,5-es jack csatlakozót is. A HTC-k esetében igen rosszul sikerült gombokról van szó, nem igazán érezhető, hogy mikor sikerült működésre bírnunk őket...
 

A HTC-k jobb oldala "tiszta", csak a cerka foglal némi helyet. Itt jegyezném meg, hogy ezek a ceruzák igen picik, nem teleszkóposak, így használatuk nehézkes. Lehet, hogy így akar átnevelni a gyártó a tapis használatra?

 

Balról: Viva és HD


Ezt az összehasonlítást a HD nyerte, a Viva hátsója fényes és csúszós, kamerája szabadon van, igaz süllyesztve! A HD is kap egy kis dorgálást a szabadon hagyott kamera miatt, viszont nem lesz csupa ujjlenyomat a feneke...
 

 

A Viva kapott két billentyűt és egy navi gombot:

 

 

A HD "csak" tapizható.
 

Vissza