Veszély fenyegeti a Motorola Xoom európai forgalmazását?

Farkas Norman - 2011. augusztus 12.

Az Apple nem ül a babérjain; a Samsung Galaxy Tab 10.1 után a Motorola táblagépét vette célba szabadalomsértési vádakkal. Steve Jobs vállalata azért perelte be Európában a Motorolát, mert – a vádak szerint – a Xoom az iPad dizájnelemeivel rendelkezik.

A napokban számoltunk be arról, hogy az Apple sikeresen elérte azt, hogy ideiglenesen megszűnjön a Samsung táblagépének európai (és ausztráliai) forgalmazása. Úgy tűnik, a ez nem volt elég a „gyümölcslogójú” cégnek.

Tudtuk, hogy nem békés a hangulat a két amerikai gyártó Motorola és Apple) között, hisz több, mint 40 szabadalomsértéssel kapcsolatos váddal támadták egymást tavaly október óta mind hardveres, mind pedig szoftveres megoldások kapcsán. Ennek ellenére kicsit meglepett a hír, hogy az Apple Európában benyújtott keresete szerint a Motorola Xoom az iPad formatervéből merítette dizájnelemeit, s emiatt be kell vezetni a táblagép európai importtilalmát. Nem kétséges, hogy egy összetettebb stratégia elemeit képezik az Apple intézkedései, melynek végső célja talán a keresztlicensz-megállapodás kicsikarása.

 

 

Forrás: Afterdawn

Vissza