HTC Flyer: gyerekjáték, vagy munkaeszköz

ATB - 2011. szeptember 26.

Talán kicsit mindkettő. Kipróbáltuk, milyen a Flyer-en dolgozni, és azt is, mit kezd vele egy gyerek, ha a kezébe adod.

A munkaeszköz

Táblagépként mindenre jó eszköz, amire egy táblagép. Lehet vele e-mailt olvasni, filmet nézni, telefonálni, netezgetni, naptárat kezelni, jegyzetelni, doksikat szerkeszteni, chatelni, Facebookozni stb.

Jegyzetelés

A géphez járó menő stylus különleges képessége, hogy a képernyő megérintésekor készít egy „printscreent” az éppen aktuális tartalomról, amire azonnal tudunk rajzolni. Aláhúzhatjuk a doksinkban a hibás részeket pirossal, vagy bejelölhetjük, hogy a készülő website-unkon lévő kép egy kicsit közelebb legyen a szöveghez. Másra nem is nagyon jó ebben a szakaszban. A szoftver azon részeit, melyek nem a toll kezeléséhez tartoznak, továbbra is csak a saját kezünkkel tudjuk irányítani (azaz hiába nyomkodod a tollal a mentés gombot, az csak az ujjadra reagál). A toll csak arra képes, hogy rajzoljunk, írjunk vele, illetve beállítsuk, hogy éppen milyen színű, vagy alakú „ecsetet” szeretnénk használni. Ja, meg persze radírozni is lehet vele.

Az Evernote nevű programban (mely alapból fent van a kütyünkön) egyszerűen tudunk jegyzetelni, felváltva rajzolhatunk és írhatunk a virtuális billentyűzeten. Ez a szoftver egyébként azért hasznos, mert a mentéskor nem csak nálunk készül el egy példány a „műből”, hanem (létező internetkapcsolat esetén) egyből szinkronizálódik is az összes beregisztrált eszközünkre a jegyzet. Így semmit nem kell tennünk ahhoz, hogy a megbeszélésen elhangzottakról készült jegyzetet a meeting után azonnal a gépünkön olvashassuk.

Böngészés

A HTC beépített böngészője kicsit identitászavaros, hiszen vagy azt mondja magáról, hogy ő egy HTC Flyer böngészője (helyesen), vagy ha kikapcsoljuk a mobil nézetet, akkor azt állítja, hogy ő egy OSX 10.6.3-on futó Safari. Ez nálunk azért volt különösen érdekes, mert épp egy website „mobilosításán” dolgoztunk, és így különösen érdekes tesztkörnyezetet sikerült teremteni.

Egyébként a beépített böngészője pont olyan, mint a többi HTC készüléké, megy rajt minden, és a privát véleményem, hogy teljesen fölösleges ekkora kijelzőre külön mobil webet optimalizálni, tökéletes áttekinthető a „sima” weboldal is.

Hangfelvétel

Olyat is tud a „szórólapunk” (flyer, hehe), hogy amennyiben nem is akarunk jegyzetelni egy megbeszélésen, esetleg nem tudunk, akkor simán felvehetjük vele az ott elhangzottakat. Szerintem ez nem egy nagy szám, a mobilunk is képes rá, mindössze annyi a lényeg, hogy ezt a lehetőséget a jegyzeteknél könnyen megtaláljuk, nem kell külön elindítani egy hangrögzítőt.

Naptár

Google naptárunkat könnyedén beállíthatjuk, szinkronizálhatjuk, ez az Androidos készülékeknél szintén nem nagy szám. A HTC-től pedig már megszokhattuk, hogy mindenféle Sense-es felületet biztosít, többek közt ehhez is.

Kiegészítő tevékenységek munkához

Amire még tökéletes az eszközünk, az az unalmas megbeszéléseken életmentő Angry Birds. A kijelző tökéletes nagyságú, a kütyü szépen magunk felé fordítható, és senki sem veszi észre, hogy a Rióban épp kiszabadítunk egy rakás madárkát, miközben az előző negyedéves pénzügyi helyzetről beszélnek nekünk a tárgyaló másik sarkából.

 

Kulcsszavak: teszt, táblagép, HTC
Vissza