Bemutatkoztak a Nokia újdonságai a londoni Nokia Worldön

Kütyü Magazin - 2011. október 26.

A finn gyártó a nagyközönség elé tárta az első Windows Phone operációs rendszeren alapuló Nokia okostelefonokat a Nokia Lumia 800 és a Nokia Lumia 710 személyében, továbbá leleplezésre került négy stílusos Series40 készülék is, melyek felszereltsége és szolgááltatáskínálata az okostelefonokéval vetekszik.

Ugyan a Nokia a legnagyobb, vásárlóinak, partnereinek és fejlesztőinek szervezett éves rendezvényén, a Nokia Worldön személyesen nem vehettünk részt, de a gyártó hazai képviseleténél élőben kísérhettük figyelemmel az újdonságok beharangozását. A Nokia jövevényeket nem csak a tévé képernyőjén figyelhettük, hanem a webcastot követően élőben is megismerkedhettünk velük.

A továbbiakban olvashatod az egyes modellek leírását, illetve megtekintheted a róluk készült fotókat is.

WP alapú Nokia mobilok

Nokia Lumia 800

A közösségi Nokia Lumia 800 vonzó designnal, élénk színekkel (ciánkék, fukszia és fekete), a legjobb közösségi és internetes teljesítménnyel büszkélkedhet, valamint lehetővé teszi, hogy egy ujjmozdulattal elérjük a közösségi oldalakat, egyszerűen csoportosítsuk a névjegyeket és integráljuk a különböző kommunikációs tevékenységeket, mindemellett Internet Explorer 9 böngészőt is kínál.

A készülék 3,7” Clearblack AMOLED domború kijelzővel rendelkezik, amely belesimul a készülékházba, a teljesítményéért pedig egy 1,4 GHz-es hardveres gyorsítású processzor és egy grafikus processzor felel. A Nokia Lumia 800 Carl Zeiss optikás kamerájával készült képeket azonnal megoszthatjuk, lejátszhatunk HD minőségű videókat, a képek és a zenék tárolásáról pedig 16GB belső memória, valamint 25GB ingyenes SkyDrive tárhely gondoskodik. A Nokia Lumia 800 becsült nettó kiskereskedelmi ára megközelítőleg 420 euró lesz.

Nokia Lumia 710

A praktikus Nokia Lumia 710 készülék teljesen személyre szabható a cserélhető hátlapokkal és több ezer alkalmazással, így a Lumia-élmény még több ember számára elérhetővé válik. A Nokia Lumia 710 telefont közösségi életre és képmegosztásra tervezték, az IE9 segítségével elérhető legjobb böngészési élménnyel kiegészítve. Kapható fekete-fehér színben, fekete, fehér, ciánkék, fukszia és sárga hátlapokkal. Ugyanazzal az 1.4 GHz-es hardveres gyorsítású és grafikus processzorral rendelkezik, mint a Nokia Lumia 800, így a Nokia Lumia 710 kiváló teljesítményt nyújt elérhető áron. A Nokia Lumia 710 becsült nettó kiskereskedelmi ára megközelítőleg 270 euró lesz.

Mindkét okostelefon tartalmaz olyan Windows Phone-ra optimalizált, de eddig csak a Nokia készülékekre elérhető alkalmazásokat, mint például a Nokia Drive, mely teljes személyi navigációs eszközt (PND) kínál ingyenes, részletes navigációval és az autóban használható külön kezelőfelülettel; valamint a Nokia Music MixRadio alkalmazását, ami egy ingyenes, globális mobiltelefonos zene-streamelő, amely több száz csatorna zenéjét kínálja.

Egy, még erre az évre tervezett frissítést követően, a Nokia Lumia használói képesek lesznek személyre szabott csatornákat is összeállítani a zeneszámok több milliós globális gyűjteményéből. A Gigfinder szintén a Nokia Music része, amellyel helyi élőzenei programokat találhatunk. Szintén egy későbbi idei frissítéssel várható még, hogy a zenei felfedezéseinket megoszthatjuk majd a közösségi oldalakon, és még koncertjegyeket is vásárolhatunk.

Az új Nokia Lumia 800 már előrendelhető egyes országokban a www.nokia.com oldalon, és a tervek szerint novemberben kerül a boltokba Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Hollandiában, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban. Az első hat országban 31 vezető szolgáltató és kiskereskedő eddig példa nélküli marketingtámogatást nyújt a bevezetésben. Hong Kongban, Indiában, Oroszországban, Szingapúrban és Tajvanon még az év vége előtt, további piacokon pedig 2012 elején lesz kapható.

A Nokia Lumia 710 a tervek szerint először Hong Kongban, Indiában, Oroszországban, Szingapúrban és Tajvanon kerül a boltokba az év vége felé, a Nokia Lumia 800 készülékkel együtt, majd további piacokon is elérhető lesz 2012 elején.

Asha: okosabb mobiltelefonok új családja

A Nokia ezen modellekkel arra törekszik, hogy a legjobb elérést tegye lehetővé a közösségi oldalakhoz, az internethez és információkhoz, valamint a legjobb ár-érték arányt kínálja a mobilfelhasználók következő milliárdja számára. Ezek a fogyasztók olyan újításokhoz szeretnének hozzáférést, mint az egyszerűen használható dual-SIM, a helyi szolgáltatások és tartalmak, valamint külső alkalmazások – mindezt azzal a kiváló felhasználói élménnyel, amiről a Nokia mobiltelefonok jól ismertek.

Ezek a készülékek alkotják a Nokia mobiltelefonok új Asha családját. Az Asha – ami a hindi nyelvből származik, és reményt jelent – azt fejezi ki, hogy a Nokia a pozitív felhasználói élményekre fókuszál, és több millió embert kapcsol össze olyan új lehetőségekkel, melyekkel elérhetik céljaikat.

Az Asha mobiltelefon-család tagjai a következők:

Nokia Asha 303

A Nokia Asha 303 egy kifinomult anyagokkal és fémesen csillogó bevonattal készült telefon. Egyesíti a nagy, 2,6” kapacitív érintőképernyő és a magas minőségű QWERTY billentyűzetet. A Nokia Asha 303 kialakítása lehetővé teszi a gördülékeny internetezést és a közösségi oldalak egyszerű használatát.

A készülék egy erőteljes 1Ghz-es processzorral, 3G-vel és WLAN-nal felszerelve biztosítja a gyors internetezést. A közösségi oldalak, az e-mail és a csevegés már a kezdőoldalról is könnyen elérhetőek. A Nokia Asha 303 telefonon a felhőalapú Nokia böngésző fut, mely akár 90 százalékkal is képes tömöríteni a weboldalakat, így nagyobb sebességre képes, és az internetezés költsége is alacsonyabb lehet.

A szórakozás és az alkalmazások szintén szerves részét képezik a Nokia Asha 303 ajánlatának. Az Angry Birds Lite, a népszerű mobiljáték a készülékre előre telepítve érkezik, emellett támogatja az olyan világszerte népszerű alkalmazásokat, mint a Facebook Chat, a Whatsapp üzenetküldés és a Nokia Térképek legújabb verziója a Series 40-re (meghatározott piacokon). A telefon ára piaconként és szolgáltatónként változik majd. A Nokia Asha 303 becsült nettó kiskereskedelmi ára 115 euró lesz, és várhatóan 2011 IV. negyedévétől lesz kapható.

Nokia Asha 300

A gyönyörű tervezésű Nokia Asha 300 egy érintőképernyős telefon, mely a billentyűzet kényelmét is megadja a felhasználónak. A Nokia Asha 300 erős, 1GHz-es processzora és 3G-s internetkapcsolata gyorsabb internetes és közösségi élményt kínál. A Nokia böngésző lehetővé teszi a gyors, megfizethető, helyspecifikus internetelérést a weboldalak akár 90 százalékos tömörítésével.

A felhasználók gyorsan elérik a kezdőoldalról az üzenetküldést, az e-mailt, a csetelést, és egy ujjmozdulattal elérhetik a Nokia Áruház alkalmazásait, zenéit vagy játékait. A Nokia Asha 300 készülékre előre telepítve megtalálható az Angry Birds Lite játék.

A Nokia Asha 300 5 megapixeles kamerával, zenelejátszóval, FM-rádióval, Bluetooth csatlakozással rendelkezik, és akár 32GB-os memóriakártyát is tud kezelni. A telefon ára piaconként és szolgáltatónként változhat. A Nokia Asha 300 becsült nettó kiskereskedelmi ára 85 euró lesz, és várhatóan 2011 IV. negyedévétől lesz kapható.

Nokia Asha 200

A Nokia Asha 200 a Nokia legújabb dual-SIM-es telefonja Easy Swap funkcióval, mely lehetővé teszi, hogy a fogyasztók egyszerűen cseréljék a második SIM-kártyájukat anélkül, hogy kikapcsolnák a készüléket.

Ezt a színes, QWERTY-s telefont úgy tervezték, hogy megfeleljen a fiatal, városi fogyasztók igényeinek, akik folyamatosan online akarnak lenni. A Nokia Asha 200 integrált közösségi oldalakat, e-mailt és csetelést kínál, támogatva a RenRent, az Orkutot és a Flickrt. A Nokia Asha 200 készüléken több ezer zeneszámot hordhatunk magunknál, mivel akár 32GB-nyi memóriát támogat, és az akkumulátora akár 52 órányi zenelejátszást tesz lehetővé. A készülék ára piaconként és szolgáltatónként változhat. A Nokia Asha 200 becsült nettó kiskereskedelmi ára 60 euró lesz, és várhatóan 2011 IV. negyedévében kerül a boltokba.

Nokia Asha 201

A Nokia Asha 201 a Nokia Asha 200 egykártyás változata, amely ideális az olyan fiatal fogyasztók számára, akik folyamatosan szeretnék tartani a kapcsolatot barátaikkal, fontos nekik az elérhető ár, és szeretnek zenét hallgatni. A Nokia Asha 201 készüléknek remek zenei funkciói vannak, mint például a nagy teljesítményű hangszóró, a tökéletesített sztereó FM-rádió és a csengőhang-szerkesztés. A Nokia böngészővel kiegészült készülék gyorsabb, még jobb és megfizethetőbb internet-hozzáférést biztosít. A telefon akár 32GB-os memóriakártyát is támogat, és akkumulátora mintegy 52 órányi zenelejátszást tesz lehetővé. A Nokia Asha 201 támogatja a push e-mailt, valamint a népszerű Whatsapp üzenetküldési alkalmazást. Az ára piaconként és szolgáltatónként változhat. A Nokia Asha 201 becsült nettó kiskereskedelmi ára 60 euró lesz, és várhatóan 2012 I. negyedévétől kerül a boltokba.

A Nokia bejelentette azokat a terveit is, hogy 2012 legelején az Egyesült Államokbeli felhasználók számára, 2012 első felében pedig a kínai felhasználóknak mutat be egy új termékcsaládot. A már meglévő, WCDMA és HSPA hálózaton működő termékeken túl, a tervekben szerepelnek a helyi piacok igényeit megcélzó LTE és CDMA termékek is.

 

Vissza