Pantech Vega S5 - "nagyképű" koreai

Farkas Norman - 2012. július 4.

A Pantech bemutatta új okostelefon-táblagép hibridjét, mely a Vega S5 nevet kapta. Az 5 colos HD kijelzővel, 13 megapixeles kamerával és Snapdragon S4 processzorral felvértezett kütyü a koreai SK Telecom kínálatát fogja bővíteni.

Amikor a Samsung piacra dobta a Galaxy Note- ot, új kategóriát teremtett, s azóta egyre több gyártó próbálkozik hasonló megoldásokkal. Köztük találjuk a koreai Pantechet is, mely ezúttal egy igazi nagyágyút tett le az asztalra.

A Pantech Vega S5 lelke egy kétmagos Snapdragon S4 (MSM8960) processzor, ami nem csak gyorsaságot garantál, hanem LTE hálózati támogatást is. Emellett Adreno 225 grafikus chipet, 16GB belső tárhelyet és egy 13 megapixeles, szupergyors fotózásra képes kamerát is tartalmaz a szerkezet. Az S5 "legszebb" része az 5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású (HD) IPS érintőképernyő, melyet egy rendkívül vékony keret határol, így a készülék mérete viszonylag visszafogott marad. A mobil energiaellátásáról egy 2100mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, mely akár 11 órányi beszélgetést is lehetővé tesz egy töltéssel.

Az Android 4.0 Ice Cream Sandwich operációs rendszert futtató masinában olyan extra funkciók kaptak helyet, mint a Smart Voice, a Picture in Picture, vagy a képernyő tartalmát a TV-re varázsoló Screen Link.

A Pantech Vega S5 a gyártó anyaországában kerül piacra, az SK Telecom szolgáltatónál lehet majd megvásárolni. Arról egyelőre nincs hír, hogy a mobil egyéb országokban is elérhető lesz-e, vagy sem.

 

[Forrás: Engadget]

Kulcsszavak: Pantech
Vissza