Huawei Ascend Y200 teszt

Szutor Ferenc - 2012. augusztus 13.

Tiszteletét tette nálunk egy teszt erejéig a Huawei remek ár/érték aránnyal kecsegetető üdvöskéje, az Y200. Lássuk, tényleg annyira megéri-e az árát masina a gyakorlatban, mint ahogy azt a számok megjósolják!

A vas - Specifikáció

Operációs rendszer

Android 2.3

Kijelző

3,5”-es IPS érintőkijelző, 320x480 képpont, kapacitív, 262 ezer szín

Fotó

3,2 megapixeles kamera, fix fókusz

Videó

Felvétel 640 x480 képpont (VGA)

Internet

HSDPA 7,2 Mbps letöltés, Wifi

E-mail

Igen, automatikusan beérkező e-mailek (push)

Zene

Zenelejátszó, sztereó FM-rádió

Memória

256 MB RAM, microSD memóriakártyával maximum 32 GB-ig bővíthető

Navigáció

A-GPS-vevő, Google térkép (internetkapcsolatot igényel)

Egyéb

Bluetooth 2.1, 800 MHz-es Qualcomm processzor, USB 2.0 csatlakozás, giroszenzor, fényérzékelő, közelségérzékelő, Facebook és Twitter elérés

 

Bevezető, tartozékok

Ritkán érkezik hozzánk készülék az egyre nagyobb repertoárral rendelkező Huawei-től annak ellenére, hogy a kínai gyártó egyik legnagyobb ellátó központja éppen kishazánkban található. Nem csoda hát, hogy érdeklődéssel vettem a kezembe az Y200-ast.

A dobozban a töltőn kívül nem találunk kiegészítőt. Vélhetően ezzel is a árat szerették volna csökkenteni. Amikor ilyen készüléket vizsgálunk, mindent alá kell rendelni az árkategóriának. Ebben az esetben a legalsó kategóriának. Az Y200 feltöltőkártyával hűségnyilatkozat nélkül 30.000 forint körüli összegért vásárolható meg. Lássuk be, egy okostelefonért ez nem nagy ár.

 

 

Külső

A pesszimistább olvasók már vizionálják is az ujjat felvágó durva műanyagokat, a lötyögős illesztéseket, a tízezredik életciklusánál tartó újrafelhasznált gyártási anyagokat. Le kell szögeznem, hogy erről szó sincs. A telefon illesztései hibátlanok. A felhasznált anyagok kifejezetten jó minőségűek, és a design sem kelti 3 pálcás vurstli céllövölde-ajándék benyomását.

Az ergonómiával sincs baj. Elől a 3.5 inch-es kijelző ebben a kategóriában egészen nagynak számít, bár az IPS LCD használata nyári napsütésben igényel némi koncentrációt. A kijelző fölött hangszórót, alatta pedig három érintésérzékeny gombot találunk. Nincs fényérzékelő, nincs előlapi kamera. De ugye ebben az árkategóriában nem is lehet. A levehető hátlap takarja a 3.2 megapixeles kamerát, aminek nem siet a segítségére villanófény. Itt található a kihangosító hangszórója is.

A hátlap levételével kivehetjük az 1250 mAh-s akkumulátort (egyes példányokba 1400mAh-s telep került), és betehetjük a normál méretű SIM-et illetve a 32Gb-ig bővíthető microSD kártyát. Ez utóbbira szükség is van, mert a 256Mb-os memóriával nem megyünk messzire. A hátlap egyébként "puha" tapintású, csúszásmentes műanyagból készült, így kifejezetten jó fogást biztosít.

A készülék bal oldalán hangerő gombokat találunk, míg felül középen a fülhallgató csatlakozást, balra mellette pedig a ki/bekapcsoló gombot. A micro USB kábel csatlakozója a telefon aljára került, szintén középre.

Mindent összevetve egy igényes megjelenésű, jó minőségű telefont kapunk a három darab Szent István bankóért.

 

 

Vissza