A játék új dimenziója – mozdulatvezérlésű kontroller [Videó]

Czipperer Dia - 2013. március 5.

Szeretnél úgy játszani, hogy kezeddel irányítasz, anélkül, hogy hozzáérnél a géphez? A Leap Gesture mozdulatvezérlésű kontroller segítségével megtapasztalhatod a játékélmény egy új perspektíváját, hiszen követi ujjad mozgását akár egyszázad milliméter pontossággal.

A Leap Gesture alapjaiban úgy működik, mint a Kinect, csak itt nem a testünket, csupán az ujjunkat használjuk irányítóként. Nagyon könnyen csatlakoztathatjuk gépünkhöz – Mac-hez is – USB-n keresztül, és mérete miatt sem kell aggódnunk. Körülbelül akkora, mint egy Flash-meghajtó.

Előnye tehát, hogy csak az ujjunkra – vagy adott estben egy ceruzára – van szükség, és nagyon finom mozgásokat is végrehajthatunk vele a pontosságának köszönhetően. A lehetőségek tárháza igen széles, hiszen nemcsak játékra használhatjuk ezt a technológiai újdonságot, hanem műszaki, mérnöki vagy orvosi célra is.

Másik vonzó tulajdonsága az ára.79 dollárért már hozzájuthatunk, hamarosan pedig már előrendelhető lesz. A szállításra sem kell sokat várnunk, a tervek szerint május 13-án kezdik.

Nézd meg a videón, hogyan működik a gyakorlatban a Leap Motion!

Forrás: Abdroid-apps.com
 
Vissza