Bemutatkozott a HTC Desire Q

Farkas Norman - 2013. április 8.

A tajvani gyártó anyaországában került forgalomba a belépőszintű Desire Q, mely 1GHz-es processzort, 4 hüvelykes WVGA kijelzőt és Android 4.0 ICS operációs rendszert kínál kedvező áron.

A várakozásoknak megfelelően a Desire P-t követően bemutatkozott a HTC új alsó-középkategóriás üdvöskéje is, a Desire Q. Az Android 4.0 Ice Cream Sandwich rendszer köré épülő kütyü Tajvanon kerül forgalomba, ára 6990 tajvani dollár, azaz cirka 55 ezer forint körül alakul.

A 118,5 x 62,3 x 9,3 milliméteres és 114 grammos, barátságos külsővel megáldott készülék előlapján egy 4 hüvelykes, 800 x 480 pixel felbontású érintőképernyő, illetve három androidos vezérlőgomb foglal helyet, hátlapjára pedig egy 5 megapixeles, LED villanóval segített kamera került. Kategóriájának megfelelően a Desire Q nem egy erőgép; működéséért egy 1GHz-es Cortex-A5 alapú processzor felel, amit 512MB RAM, 4GB belső tárhely, microSD kártyafoglalat, GPS, WiFi és Bluetooth modul, valamint 1650mAh kapacitású akkumulátor egészít ki. A telefon fekete, fehér és piros színben elérhető.

Egyelőre sajnos rejtély, hogy a készülék Tajvanon kívül is megjelenik-e, de amint lesz fejlemény ebben az ügyben, elújságoljuk.

 

 

[Forrás: HTC]

Vissza