ATIV Q és ATIV Tab 3: könnyed megoldások a pörgős életvitelhez

Kütyü Magazin - 2013. június 24.

A Samsung új, Windows 8-as táblagépei  számos különleges képességgel, például a sokoldalú alakíthatósággal, illetve rendkívül vékony és könnyű készülékházzal rendelkeznek, amelyek egyértelműen megkülönböztetik őket a piacon ma kapható többi táblagéptől. 

"A mozgalmas életvitel könnyed megoldásokat kíván. Az új tabletek alakíthatósága pont azt a sokoldalúságot és mobilitást kínálja a felhasználók számára, amit azok elvárnak a mai mobil eszközöktől” mondta DJ Lee, a Samsung informatikai és mobilkommunikációs divíziójának elnöke. „Ezek a táblagépek úgy lettek megtervezve, hogy a felhasználók számára maximális rugalmasságot kínáljanak az eszközhasználat terén, akár irodai, otthoni vagy út közbeni felhasználásról van szó.”

ATIV Q

A Samsung egy új mobileszköz-kategóriát teremtett az ATIV Q-val – ez egy ténylegesen átalakítható készülék, amellyel a Windows mellett az Android alkalmazásai is futtathatók. Az ATIV Q soha nem látott rugalmasságot biztosít a felhasználók számára ahhoz, hogy a készüléket bármilyen helyzethez, testtartáshoz vagy környezethez alakíthassák.

- Android alkalmazások Windows operációs rendszeren is: Az ATIV Q lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyazon készüléken élvezzék a Windows 8 és az Android (Jelly Bean 4.1) által kínált élményt. A PC használók mind gyakrabban felmerülő panasza volt az, hogy nem tudnak futtatni Android alkalmazásokat – eddig. A felhasználók mostantól képesek lesznek fájlokat átküldeni a Windows 8-ról az Androidra, illetve könyvtárakat vagy fájlokat megosztani a két rendszer között.

- Sokoldalú alakíthatóság: Az ATIV Q innovatív forgópántos kialakítása lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a tabletet négy különböző helyzetbe alakítsák. Ha a kijelzőt a billentyűzetre fektetik, akkor táblagépként használható; ha felállítják, akkor kihajtható notebookként lehet dolgozni rajta; ha felemelik, akkor a képernyőn lévő dokumentum egyszerűen megosztható a szemben ülővel; ha pedig elforgatják a kijelzőt 180 fokkal, akkor függőleges üzemmódban filmeket is lehet nézni rajta. Az ATIV Q négy az egyben kialakításának köszönhetően könnyen hozzáigazítható a felhasználói igényekhez, ráadásul 1,29 kg-os tömege és 13,9 mm-es vastagsága révén igazán könnyen elvihető bárhova.

- Maximális vizuális élmény: Az ATIV Q-ban a világ legnagyobb felbontású QHD+ (3200x1800) kijelzője található – képpontjainak száma 2,8-szorosan haladja meg a Full HD kijelzőkét. A táblagép 13,3 hüvelykes érintőképernyője 66%-kal nagyobb pixelsűrűséget (275ppi) kínál, mint a hasonló méretű full HD kijelzők, így a legapróbb részletek is láthatók rajta. Az ATIV Q-t úgy alakították ki, hogy optimális vizuális élményt nyújtson függetlenül attól, hogy milyen szögből nézik, és a magas fényerőnek köszönhetően a szabadtéri használat sem jelent problémát.

 

ATIV Tab 3

Az ATIV Tab 3 a világ legvékonyabb Windows 8-as táblagépe, amely stílusjegyeit a népszerű GALAXY sorozattól kölcsönözte. A továbbfejlesztett – immár a Microsoft Office-szal is kompatibilis – S Pen révén ideális választás a kreatív tevékenységekhez és a hatékony munkavégzéshez.

- Maximális mobilitás: Az ATIV Tab 3 a tökéletes eszköz azon felhasználók számára, akik út közben szeretnék használni mobil eszközüket. A készülékház rendkívül vékony és könnyű: mindössze 8,2 milliméter vastag és 550g tömegű, így tökéletes társ utazáshoz vagy ingázáshoz. A készülék maximális üzemideje 10 óra, így akár a hosszabb repülőutak is átvészelhetők töltő nélkül.

- Office: A teljes Windows kompatibilitásnak és a Windows 8-nak köszönhetően az ATIV Tab 3-on előtelepítve megtalálható az Office Otthoni és diákverziója.

 

Mind az ATIV Q, mint pedig a Tab 3 felhasználói élvezhetik az S Pen előnyeit, amelynek segítségével könnyedén feljavíthatják kreatív alkotásaikat és munkáikat. Emellett a SideSync lehetővé teszi számukra, hogy a PC-n való munkáról könnyen és problémamentesen átváltsanak egy Androidos Samsung okostelefonra: a PC billentyűzetéről is egyszerűen válaszolhatnak a mobilra érkezett szöveges üzenetekre, nagyobb képernyőn nézegethetik a térképeket, mindkét készüléken megjeleníthetnek fotókat és videókat, s így a szerkesztés is sokkal könnyebbé válik. De azt is megtehetik, hogy az ATIV PC-vel töltik fel telefonjukat, és készítenek róla biztonsági mentést.

Az ATIV PC termékcsaládról a Samsung oldalán találsz további információt. Az ATIV Q és ATIV Tab 3 specifikációját innen töltheted le (angol nyelven, pdf formátumban).

 

 

Vissza