Kerüljétek el vagy szabaduljatok meg a Windows 7 utolsó biztonsági frissítésétől

forrás: Prím Online - 2014. augusztus 19.

A múlt héten kiadott Windows-frissítésbe hiba csúszott. Ez lefagyaszthatja gépet vagy akár a rendszer össze is omolhat tőle. A hvg.hu arra figyelmeztet, hogy senki ne telepítse, ha valaki azonban mégis megtette, akkor törölje minél előbb.

A Microsoft által a a múlt héten kiadott Windows 7-es javítócsomag sajnos nem a hibákat oldja meg, hanem még tetőzi is a problémákat. A Computerworld beszámolója szerint a pakkban lévő MS14-045 (KB2982791) számú hibajavítás ugyanis nem egészen úgy sikerült, ahogy a Microsoft szerette volna: azok közül, akik már telepítették a frissítést, rengetegen panaszkodtak arra, hogy lefagy a gépük, és a kék halál nevű rendszerösszeomlást is többen emlegették.

A Microsoft szerint az augusztus 11-i vagy korábbi időpontra való rendszervisszaállítás mellett a frissítés törlése is segíthet. Ehhez a Vezérlőpulton belül a Programok kategória Programok és szolgáltatások csoportjában a "Telepített frissítések megjelenítése" gombra kell kattintani, kijelölni az adott frissítést, majd az "Eltávolítás" opciót választani.

Vissza