Koreában debütált az LG androidos okoskagylója: Ice Cream Smart

Farkas Norman - 2015. január 27.

A dél-koreai gyártó anyaországában leplezte le második kinyitható kialakítású okostelefonját, amely viszonylag szerény hardverrel és gyenge kijelzővel rendelkezik, de cserébe támogatja az LTE adatátvitelt, barátságos a külseje és Android 4.4 KitKat rendszert futtat.

A Wine Smart után újabb kagyló formájú modellel bővült az LG okostelefonok tábora, a vállalat ugyanis bemutatta az Ice Cream Smart nevű készüléket, mely az androidos eszközök körében máig szokatlan kialakításával próbál vásárlókat toborozni, elsősorban a fiatalok körében.

A Dél-Koreában megjelenő készüléket világoskék és rózsaszín árnyalatokban lehet majd beszerezni. Bár várható ára még ismeretlen, valószínűleg nem kerül majd túl sokba a mobil, hiszen hardveres tudása alapján az alsó-középkategóriába sorolandó.

 

 

Az Android 4.4 KitKat rendszert futtató Ice Cream Smart működéséről egy négymagos, 1,2GHz-es Qualcomm Snapdragon 400 processzor gondoskodik 1GB RAM és 8GB bővíthető tárhely társaságában. A 118,6 x 59,4 x 16,9 milliméteres telefon energiaellátást egy 1700mAh kapacitású akkumulátorra bízták a mérnökök. Ez elsőre gyengécskének tűnhet, de ezt a gondolatot könnyen elhessegethetjük, ha figyelembe vesszük a nem túl erős processzort és, hogy a készülék egyetlen 3,5 hüvelykes, 480 x 320 pixel felbontású érintőkijelzővel rendelkezik.

A mobil fotózás szerelmeseit egy 8 megapixeles, LED villanóval ellátott hátlapi kamerával szolgálja ki az LG cuki kagylója, a VGA előlapi kamera jelenlétének köszönhetően pedig a videocsevegésről sem kell lemondani. A csatlakozási lehetőségek frontján sem kell különösebb kompromisszumokat kötni, hála a 4G LTE és a DMB-TV támogatásnak.

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza