A Galaxy S6 széria ellenére még mindig csökken a Samsung profitja

Czipperer Dia - 2015. július 7.

Immáron hetedik negyedéve, hogy a Samsung profitja csökkenő tendenciát mutat, ezen még a legújabb Galaxy S6 széria sem tudott segíteni.

A Samsung várakozásai szerint az elmúlt negyedévben tovább csökkent a vállalat profitja. A Q2-es időszakban nagyjából 4%-os csökkenés várható az előző év mutatóihoz képest. A becslések szerint 6,26 milliárdról 6,12 milliárd dollárra esett vissza a profit.

Ha mindez valóban beigazolódik, akkor a Samsung már a hetedik egymást követő negyedévet zárja csökkenő profittal. A vállalat bevételei is csökkentek az előző negyedévhez képest, 8,4 %-kal.

Végre az is kiderül majd, milyen eladási mutatókat produkált a két új csúcsmobil, a Galaxy S6 és S6 edge. A dél-koreai gyártó áprilisban mutatta be két új zászlóshajó modelljét. Ezektől a profit stabilizálódását is várták a sok kritikát kapott Galaxy S5 után, mely jelentősen hozzájárult a vállalat mutatóinak csökkenéséhez az elmúlt időszakban.


Yoo Eui-Hyung piaci elemző szerint a Galaxy S6-tal szembeni várakozások túlzottak voltak. Ráadásul a Samsung azzal a problémával küzd, hogy kielégítse a piaci igényeket, ugyanis jelenleg kevesebb Galaxy S6 edge modell van a piacon, mint amennyire szükség lenne.

 

 

Forrás: TheVerge.com

Vissza