A kompakt elegancia és a térkitöltő hangzás találkozása

Kütyü Magazin - 2018. május 15.

A Technics a müncheni High-End audiotechnikai kiállításon leplezte le az új OTTAVA S SC-C50 prémium minőségű, vezeték nélküli hangfalrendszert. 

Az OTTAVA S SC-C50 olyan akusztikai technológiákat sorakoztat fel, amelyek kompakt kialakításukkal együtt figyelemre méltóan széles hangtérben nyújtanak tiszta hangzást. Szobakalibrációs technológiájának köszönhetően a hangfalak otthona bármely pontján elhelyezhetők, ahol élvezni kívánja a zenét. A különböző streaming szolgáltatásokkal kapcsolatos teljes kompatibilitásának, a hangvezérlésnek és a különböző zeneforrások integrációjának köszönhetően igazán magas szintű, vezeték nélküli zeneélményt nyújt.

Lenyűgözően tiszta, mély hangzás a térkitöltő hangzásvilágért

A négy eredeti Technics JENO motor optimális teljesítményt nyújt, és a mélynyomó, a középtartományú hangszóró és a magassugárzó egymáshoz viszonyított térbeli elhelyezkedésének köszönhetően kiemelkedő hangélményt biztosít. Ezzel kiváló finomhangolást ér el, a Space Tune segítségével pedig az egyéni környezethez optimalizálja a hangtereket.  Az OTTAVA S SC-C50 emellett a Technics által kifejlesztett terhelésalapú erősítőtechnológiával, az LAPC funkcióval is rendelkezik. Az LAPC az erősítő frekvencia-amplitúdó fázis jellemzőit méri az egységhez csatlakoztatott hangszórókkal, és az ideális impulzusválasz elérése érdekében digitális jelfeldolgozást végez. Az alacsony és a magas frekvenciájú hangsugárzókra optimalizált paraméterek előbeállításként megtalálhatók az egység LAPC-kalkulációkat végző alegységében, hogy a teljes frekvenciatartományban ideális frekvencia- és fázisjellemzőket érjen el.

Kompakt fizikai megjelenés, széles térhangzás

Az egyéni, ívelt forma 3 középtartományú hangszórót, 3 magassugárzót és 1 mélynyomót rejt, miközben a bal és jobb oldalra igazított, valamint a középen elhelyezkedő hangfalak gazdag sztereóhangzást és erőteljes énekhangot biztosítanak.  A közép- és magastartományú hangsugárzó készlet „hangterelő tölcsért” alakít ki, amely kiiktatja a hangszórók interferenciáját. A koaxiális közép- és magassugárzó felépítése pedig – a kompakt méretnek köszönhetően – kevesebb frekvenciazavar mellett biztosítja a vertikális irányíthatóságot.

Valóban nagy teljesítményű architektúra

A három, 1,6 cm-es magassugárzó nagy felbontású hangzást biztosít, akár 50 kHz-ig. Ezt egészíti ki egy, a ház oldalára szerelt long-stroke mélynyomó és egy egyenes, nagy átmérőjű long port egység. A merev, üvegszálas házba szerelt hét egység nagy teljesítményű hangzást ad a 3.1-csatornás erősítőnek.

Optimális hangzás bármilyen környezetben

Space Tune

Annak érdekében, hogy az OTTAVA S SC-C50 minden helyiségben és minden térbeli helyzetben kiváló hangzást biztosítson, a Space Tune a hangtérhez optimalizálja a hallgatási környezetet. A rögzítési helyszínhez illeszkedő három előbeállítás mellett a főegységbe épített mikrofon lehetővé teszi, hogy egy automata funkció segítségével a főegységről vagy egy okostelefonos alkalmazás segítségével egyetlen érintéssel optimalizálható legyen a hangzás.

Streaming szolgáltatások széles választéka, egyszerű kezelőfelület

Beépített Google Chromecast

A Google Chromecast kompatibilitásnak köszönhetően okostelefonjáról egyszerűen élvezhet számos különböző zenei streaming szolgáltatást. Továbbá, mivel az adatokat közvetlenül a főegység fogadja, a hangminőség sem romlik. Néhány Google Chromecast beépített hangszóróval ugyanazt a dalt számos szobában lejátszhatja, vagy, több szórakoztatási helyszín igénye esetén, szobáról szobára más zene szólaltatható meg. Két OTTAVA S SC-C50 egységet összerendezve és sztereóhangzást beállítva a felhasználók kiváló sztereó-háttérhangzást érhetnek el.

* Google Home alkalmazás szükséges.

Google Assistant kompatibilis

Ha egy hangvezérelt Google-hangszóró is megtalálható ugyanabban a hálózatban, akkor az OTTAVA S SC-C50 zenelejátszó és egyéb funkciói a Google Assistant segítségével is működtethetők. Amennyiben a felhasználónak nincs a kezében az okostelefon, illetve nincs szabad keze, akkor a zenelejátszás hangvezérléssel is könnyedén irányítható.

Teljes kompatibilitás

Az USB és az analóg/optikai bemeneten kívül az OTTAVA S SC-C50 támogatja még a Bluetooth, a Google Chromecast, a Spotify, a Tidal, valamint a Network Playback technológiákat, egyetlen egységen biztosítva számos különféle zeneforrás kényelmes felhasználását.

Kedvenc funkciók

A főegységen akár kilenc előbeállítás is konfigurálható, például a kedvenc internetes rádióállomás, egy Spotify lejátszási lista, valamint USB-meghajtón található dalok. Így egyetlen alkalmazást sem kell megnyitnia ahhoz, hogy kedvenc zenéit hallgathassa.

Elegáns és időtálló dizájn

Az OTTAVA S SC-C50 a praktikus funkcionalitás és az elegáns dizájn egyvelege. A vastag alumínium felső panel növeli a váz tartását, az ikonikus OLED kijelző körül pedig gyűrűgombok segítik a könnyű kezelést. A hátsó zsaluformák fokozzák az eleganciát, miközben a belső hőcsökkentő mechanizmus hatékonyságát is növelik. A váz nemkívánatos rezgéseinek megszüntetését elősegítő gyönyörű ívelt forma pedig magába foglalja a széles hangteret életre keltő akusztikai technológiát. Ennek köszönhetően az OTTAVA S SC-C50 bárhová elhelyezhető a hallgató térbeli pozíciójának megfelelően. Fekete és fehér színben is elérhető, hogy illeszkedjen a szoba stílusához.

Műszaki adatok

Kimeneti teljesítmény:

 • Elülső hangszóró (B/J): 20 W + 20 W (1 kHz, T.H.D. 1,0 %, 8Ω, 20 kHz LPF)
 • Elülső hangszóró (közép): 20 W (1 kHz, T.H.D. 1,0 %, 8Ω, 20 kHz LPF)
 • Mélynyomó: 40 W (100 Hz, T.H.D. 1,0 %, 4Ω, 20 kHz LPF)

Hangfal egység:

 • Mélynyomó: 6,5 cm tölcsér típus x3 / Magassugárzó: 1,6 cm dóm hangsugárzó típus x 3 / Mélynyomó: 12 cm tölcsér típus

Méret és tömeg:

 • Sz 375 mm / Ma 220 mm / Mé 197 mm
 • Tömeg: 7,6 kg (dobozzal együtt)

Csatlakozóaljzat:

 • Optikai digitális x1
 • AUX IN x1 (φ3,5 mm)
 • USB-A
 • Ethernet Interface: LAN (100 Base-TX/10 Base-T)

Hálózati audió:

 • WiFi a/b/g/n/ac, 2,4 GHz/5 GHz
 • Beépített Chromecast egység
 • Google Assistant kompatibilis
 • Többszobás lejátszás
 • Sztereó párosítás
 • Bluetooth (AAC, SBC)
 • Spotify/TIDAL/DEEZER/Internet Rádió

Digitális bemeneti formátumok:

 • WAV max 384 kHz/24 bit
 • FLAC max 384 kHz/24 bit
 • DSD 2,8 MHz, 5,6 MHz
 • AIFF max 384 kHz/24 bit
 • AAC max 96 kHz/320 kbps
 • WMA max 48 kHz/320 kbps
 • MP3 max 48 kHz 320 kbps

 

Vissza