Mobilfizetéssel még nagyobb élmény a fesztiválozás!

Kütyü Magazin - 2018. július 7.

Sikerrel vizsgázott a legújabb fesztiválos fizetési megoldás; a Sziget Zrt. fesztiváljainak alkalmazásai még egyszerűbben és kényelmesebben működnek a Festipay és a Cellum legújabb fejlesztésével.

A Festipay belépőként és fizetőeszközként is működő chipes karszalagjait, és ezek révén a Cellum mobilfizetési szoftvercsomagjának legújabb verzióját használja már idén a VOLT, a Balaton Sound és a Sziget hivatalos alkalmazása is. Az új fejlesztésnek köszönhetően gyorsabban, egyszerűbben és kényelmesebben tölthetjük fel a Festipay karszalagunk egyenlegét az alkalmazásban regisztrált bankkártyánkról.

A Sziget Zrt. az utóbbi években teljesen készpénzmentesítette a fesztiváljait. Eddig a látogatók a bejáratnál plasztik fesztiválkártyát kaptak, amelyre aztán pénzt tölthettek és fizethettek vele, az idei szezonban viszont a Festipay integrált megoldásának köszönhetően már a belépésre szolgáló karszalagba építették a fizetőeszközt is. 

A vasárnap véget ért, több mint 152 ezer látogatót számláló soproni VOLT Fesztiválon használták először magyar nagyfesztiválon a Festipay és Cellum technológiai újítását. Újságírói kérdésre a bulizók közül többen kiemelték, mennyire gyors a mobilapplikációs egyenlegfeltöltés és mennyivel praktikusabb a csuklóra erősített, szinte elveszíthetetlen fizetőeszköz az eddigi megoldásokhoz képest.

Pillanatok alatt feltölthető az egyenleg feltöltőpont felkeresése nélkül: elég letölteni az adott fesztivál hivatalos alkalmazását az Android vagy iOS rendszerű okostelefonra és a korábbinál gyorsabb és egyszerűbb módon regisztrálni egy bankkártyát. Idén először lehetőség van előzetes feltöltésre is, hogy ne a fesztiválra érkezéskor kelljen ezzel bajlódni. További kényelmet jelent, hogy a Festipay és a Cellum új fejlesztésének köszönhetően a vendégek már az alkalmazáson keresztül is visszakaphatják az egyenlegükön megmaradt összeget a rendezvény végén.

„Az alkalmazáson keresztüli karszalag-regisztrációt minden fesztiválozónak ajánljuk, hiszen nemcsak felgyorsítja a folyamatokat, de biztonságosabbá is teszi a szórakozást: a regisztrált karszalag könnyen letiltható, ha elvész, sérült karszalag esetén pedig a cserét is megkönnyíti a látogatók számára.” – hívja fel a figyelmet Kaderják Dániel, a Festipay Zrt. vezérigazgatója. „Az Sziget idei fesztiváljain debütáló integrált beléptetési és fizetési megoldásunk technológiai szempontból is a világ élvonalába helyezi ezeket a magyarországi rendezvényeket.” – tette hozzá.

„A bankkártya adatainak tárolása és a fizetési műveletek kommunikációja továbbra is kiemelkedően biztonságos módon történik, a Cellum szabadalmaztatott technológiájának felhasználásával. A karszalag feltöltése bármikor elvégezhető pár érintéssel, ráadásul idén először a fesztivál végén megmaradt egyenleget is egyszerűen vissza lehet tölteni a bankkártyára, nem kell felkeresni az ügyfélszolgálatot.” – mondta Kóka János, a Cellum Csoport vezérigazgatója.

Vissza