8K HDR10+ technológia támogatás a Samsungtól

Czipperer Dia - 2019. szeptember 5.

A Samsung a legnagyobb európai streaming szolgáltatókkal együttműködve támogatja a 8K felbontású HDR10+ tartalmakat. Ezzel a vállalat továbbra is vezető szereplő a HDR (High Dynamic Range) iparágban. Három kulcsfontosságú európai OTT (Over-the-top) tartalomszolgáltató, a CHILI, a The Explorers és a MEGOGO a már meglévő 4K HDR10+ formátum mellett támogatni fogja a 8K HDR10+ technológiát is.

A HDR10+ technológia optimalizálja a fényerőszintet és maximalizálja a kontrasztot, így a képernyő még fényesebb kiemeléseket, valamint mélyebb sötét színeket képes megjeleníteni. A HDR10+ lehetőség elérhető minden UHD TV-n és 2019-es 8K TV modellen, beleértve a Samsung QLED TV választékát is.


„A HDR az egyik kulcsfontosságú technológia az ultramagas képminőség tekintetében. A HDR10+ formátumnak köszönhetően minden egyes képkockát úgy tudunk megjeleníteni, ahogy azt a készítők megálmodták
– mondta el Hyogun Lee, a Samsung kijelző üzletágának alelnöke. – Tovább erősítjük piaci pozíciónkat a legnagyobb streaming szolgáltatókkal való együttműködéssel és a 8K felbontású HDR10+ formátumot támogató készülékekkel.” 

A Samsung az OTT streaming szolgáltatókon túl sok más piacvezető tartalomszolgáltatóval is együttműködik. Várhatóan a Rakuten TV, a Deutsche Telekom Magenta TV-je és a Videociety VOD (Video on demand) szolgáltatásai is támogatni fogják a HDR10+ technológiát 2019 év vége és 2020 első negyedéve között. Emellett a Molotov francia OTT streaming szolgáltató, amely elsőként tett egy helyen elérhetővé élő és on-demand TV-csatornákat, szintén alkalmazhatja a HDR10+ technológiát. A tartalomszolgáltató partnerek növekvő száma is azt bizonyítja, hogy az iparág elkötelezett a kiemelkedő élmények mellett.

A HDR10+ tartalmak száma folyamatosan nő. A Universal Pictures Home Entertainment és a Warner Bros. Home Entertainment nemrég bejelentették, hogy több filmet is kiadnak HDR10+ formátumban UHD Blu-ray lemezen, köztük a „Kis kedvencek titkos élete 2” és a „Godzilla 2: A szörnyek királya” című mozikat is, így tovább nő a kínálat, amelyben eddig is szerepeltek többek között a Twentieth Century Fox filmjei.

A Samsung 2018-ban kezdte meg HDR10+ logó- és tanúsítványprogramját a Panasonic-kal és a 20th Century Foxszal közösen, ehhez azóta 81 vállalat csatlakozott, ezzel a program jelentős hatást ért el az iparágban. További lépésként a Samsung egy HDR10+ központot nyitott Kinában 2018 decemberében, amelyet később koreai, japán és amerikai központ követett. Azzal, hogy olyan tévégyártók szerezték meg a HDR10+ tanúsítványt Kínában, mint a Hisense, a HDR10+ szövetség még tovább bővülhet.

A már meglévő televíziók és okostelefonok HDR10+ minősítése mellett a Samsung a B2B termékei esetében is alkalmazza a programot. Ilyenek a vállalat micro LED modelljei, mint például a The Wall Pro vagy a The Wall Luxury. Ezek a termékek már megkapták a HDR10+ minősítést és a Samsung tovább kívánja bővíteni az ökoszisztémát más LED termékeivel.

A HDR10+ formátumot támogató termékekről további információ az alábbi weboldalon érhető el.

Vissza