Prémium készülékeket mutat be a Samsung

Kütyü Magazin - 2020. június 1.

A Samsung 2020-as TV- és hangrendszer portfóliója hazánkban is bemutatkozik. Olyan innovatív és stílusos készülékek kerülnek a magyar üzletek polcaira, mint a legújabb QLED 8K tévék, a különleges kialakítású The Serif vagy a tökéletes térhangzást biztosító Q Sorozatú hangprojektorok. A művészetek iránt érdeklődőket pedig újra várja a The Frame Művészet módja. 

„A felhasználói szokások változásával egyre nagyobb a különböző kijelzők szerepe a mindennapokban, a Samsung kínálatában pedig mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb tévét – mondta el Rózsa Márton, a Samsung Magyarország fogyasztói elektronikai üzletágának vezetője. – Ebben az évben olyan díjnyertes innovációkat hozunk el a magyar közönségnek, amelyek nem csak a tartalomfogyasztást változtatják meg, általuk a televíziók a felhasználók otthonának központjai és meghatározó dizájnelemei is lesznek.” 

 

Izgalmas QLED innovációk 

A legújabb 8K csúcsmodell, a Q950TS QLED 8K TV prémium 8K képminőséget hoz a felhasználók otthonába, „Infinity Screen” képernyője pedig a 99:1 képernyő-káva arányával egyedülálló felhasználói élményt biztosít. A 2020-as sorozat 8K és 4K QLED televíziói is olyan mesterséges intelligenciára épülő megoldásokkal érkeznek, mint a Direct Full Array megjelenítés, amely a háttérvilágítást a jeleneteknek megfelelően szabályozza, az Adaptív Kép, amely egyszerre optimalizálja a megjelenítést az egyes képekhez és a környezet fényviszonyaihoz vagy az AI Quantum processzor által biztosított deep learning technológián alapuló felskálázás, amellyel az alacsonyabb minőségű tartalmak is automatikusan 4K vagy 8K felbontásban jelennek meg. 

A Samsung ebben az évben kiemelt figyelmet fordított csúcskészülékeinek hangzására, hiszen a kiváló képi megjelenítés mellett ez legalább olyan fontos a magával ragadó élményekhez. A Q-Symphony technológiával a Samsung QLED tévéi és új hangprojektorai együtt biztosítanak elképesztő térhangzást. Az Object Tracking Sound+ (OTS+) a képernyőn látható mozgás elemzésével és térbeli lekövetésével dinamikusan hozza létre a hanghatásokat a TV készülékekbe épített többsávos hangrendszereknek köszönhetően, így teljesen valósághű hangot társít a látványos képek mellé. Az Active Voice Amplifier (AVA) a környezeti zajokra reagálva állítja be a hangot, így a felhasználók garantáltan nem maradnak le a fontos pillanatokról. 

 

A lakás dísze - Lifestyle TV kínálat 

A Samsung népszerű Lifestyle TV sorozatának tagjai egyre több otthonban kapnak központi szerepet, a vállalat ezért új méretekben is bemutatja a The Frame-et és Magyarországra hozza a The Serif készüléket is. Ezek az egyedi kialakítású, különleges tévék nemcsak képminőségükkel vagy okos funkcióikkal jelentenek kiváló megoldást az otthoni szórakozásra. A keretes dizájnt ikonikus szintre emelő The Frame és a párizsi designer testvérpár, Ronan és Erwan Bouroullec közreműködésével fejlesztett The Serif valódi műtárgyakként vonzzák a tekinteteket.

Az idei kínálatban a The Frame újabb méretekben érhető el, így már 32-, 43-, 50-, 55-, 65- és 75 colos készülékek közül választhatnak a felhasználók. A készülékek kikapcsolt állapotban tökéletesen belesimulnak a környezetükbe, vagy a Művészet móddal kiemelkedhetnek belőle. A nemrég a spanyol Thyssen-Bornemisza Múzeum remekműveivel bővült művészeti gyűjtemény már több mint 1200 darabot számlál, ezekkel bárki egyedivé teheti az életterét. A művészi hatást olyan kiegészítők teszik teljessé, mint az egyedi festőállvány, vagy a választható színű keret. A hazánkba először érkező The Serif a lakberendezés szerelmeseinek készült, egyedi megjelenésével garantáltan a nappalik központi látványossága lesz. 

 

Különleges hangélmények

A Samsung az újgenerációs hangzásért felelős innovatív funkciók mellett új hangprojektorokkal is biztosítja a felhasználóknak a teljes elmerülés érzését. Az Acoustic Beam technológia térhangzásával a felhasználók a történések középpontjába kerülhetnek. A Q Sorozatú hangprojektorok, köztük a díjnyertes Q800T, lenyűgöző Dolby Atmos hangzással és Q Symphony technológiával érkeznek a magával ragadó élményekért. A T Sorozat tagjai beépített központi hangszóróval emelik magasabb szintre a tévék hangzását, az S sorozatú modellek pedig prémium kialakítással és beépített virtuális asszisztensekkel teszik kényelmesebbé a mindennapokat.

Vissza