A Dell bemutatta a legújabb XPS asztali számítógépét

Kütyü Magazin - 2020. július 18.

A megfelelő otthoni PC – tökéletes monitorral és tartozékokkal kiegészítve – korlátok nélkül, bármiben kiszolgálja a felhasználóját, amire csak szüksége lehet: az alkotástól kezdve a munkán és a játékon át a kommunikációig. A Dell májusban bemutatott XPS notebookjait most az új XPS asztali számítógép követi, amely a Dell monitorainak új, S sorozatával egy időben jelenik meg, és a megszokott stílust és teljesítményt képviseli.

Teljesítmény és sokoldalúság

Az alapoktól újratervezett XPS asztali számítógép minden idők legnagyobb teljesítményű XPS-rendszereként tér vissza. A legújabb, 10. generációs Intel Core (akár i9K) processzorokkal és akár NVIDIA GeForce RTX 2070 SUPER grafikai vezérlővel rendelkező számítógép csúcsteljesítményű funkciókat biztosít az intenzív hardverigényű feladatokhoz, kreatív projektekhez, játékhoz és virtuális valósághoz.

 

Az új XPS asztali PC még a korábbi generációkénál (19L, 24L) is kisebb gépházban biztosítja a teljesítményt, a szerszámokat nem igénylő ház pedig számos bővítési lehetőséget kínál, így a rendszer folyamatosan fejleszthető. Az akár 500 W-os tápegységének köszönhetően akár 225 W-os grafikai vezérlő támogatására is képes, továbbá négy tárolóhelyet és három bővítőhelyet tartalmaz, biztos alapot szolgáltatva ezzel a nagyobb terhelésnek is. A nyitott szerkezettel rendelkező modell hővezérlését feszültségszabályozós hűtés, a kiemelten fontos pontokon elhelyezett szellőzők és magas fordulatszámú ventilátorok segítik, melyek együttesen gondoskodnak a megfelelő légáramlásról.

 

Az új XPS Desktop az NVIDIA Studio illesztőprogramokkal a hobbicélú tartalomkészítésre is tökéletesen alkalmas, és megfelel az NVIDIA RTX Studio program feltételeinek. A kiválasztási folyamat megkönnyítése érdekében a „Creator Edition” címkéjű konfigurációk a digitális tartalomkészítők számára készültek. Ezek a modellek minden otthoni kreatív projekt életre keltéséhez biztosítják a szükséges teljesítményt és megbízhatóságot, legyen szó például fotózásról, grafikai tervezésről vagy zenekészítésről.

 

Az új XPS 13, XPS 15 és XPS 17 közkedvelt tervezési elemeire alapozó XPS asztali számítógép modern és minimalista kialakítással rendelkezik, fehér és fekete színben is elérhető, így tökéletesen illeszkedik bármely otthoni vagy irodai környezethez.

 

Otthoni ökoszisztéma az új S sorozat monitorjaival

Az otthoni irodai rendszereket az új, S sorozatú monitorok teszik teljessé. A modern kialakításnak, 24 és 32” közötti méretnek, az FHD-tól 4K-ig terjedő felbontásnak és széles színtartományak köszönhetően az otthoni számítógépek tökéletes kiegészítői.

Az új monitorok ultravékony kerettel rendelkeznek, amelyek minden szögből tetszetősek, egyes modellekhez pedig állítható magasságú, dönthető, forgatható és billenthető állvány is tartozik. Ezáltal az otthoni munkához, sorozat- vagy filmnézéshez, vagy akár az AMD FreeSync technológiájának előnyeit kihasználó szabadidős játékhoz is kiváló választásnak minősülnek. 

  • A Dell 32 ívelt 4K UHD monitor (S3221QS) éles képeket és magával ragadó moziélményt biztosít. Ez a monitor 31,5 colos és 4K UHD felbontású hajlított VA kijelzővel rendelkezik. A beépített 5 W-os dupla hangszóró szakszerű hangolását pedig a díjnyertes Waves MaxxAudio végezte, így a dinamikus hangzásnak köszönhetően még jobb moziélményt nyújt.
  • A Dell 27 4K UHD monitorral (S2721QS) és a Dell 27 monitorral (S2721DS) élvezet a digitális szórakoztatás minden formája, és a munkavégzés hatékonysága is növelhető. A monitorok beépített 3 W-os dupla hangszóróval rendelkeznek, 99%-os sRGB-színlefedettségű IPS technológiájuk pedig széles látószög mellett is lenyűgöző színeket garantál. Az S2721QS 4K-s kijelzője a Full HD-hez képest négyszer akkora részletességet biztosít, míg az S2721DS QHD felbontással rendelkezik.

A valósághűbb színek és kontraszt érdekében mindkét 4K-s monitor (az S3221Qs és az S2721QS) támogatja a HDR-t is.

Az ügyfelek nyugalma érdekében mostantól a jótállási időszak alatt elérhető a Dell Premium Panel Exchange  az S sorozatú monitorokhoz, amely gondoskodik arról, hogy a hibás képpontok ne rontsák a felhasználói élményt.

 

Teljes körű szoftveres támogatás

A legjobb otthoni ökoszisztémák – akár szórakozásra, akár munkára használjuk – nem csupán hardverből állnak. A szoftverek és a szolgáltatások teszik teljessé a Dell-élményt.

  • A Dell Mobile Connect zökkenőmentes kapcsolatot biztosít XPS számítógép és az okostelefon között. Az Android és iOS rendszerű készülékek tulajdonosai is kezdeményezhetnek hívásokat, küldhetnek SMS-eket, tükrözhetik telefonjuk képernyőjét és kaphatnak értesítéseket, valamint egyetlen húzással áthelyezhetnek fájlokat a telefon és az XPS között. A Dell Mobile Connect ingyenesen letölthető a Microsoft Store-ból.
  • A Dell Technologies 24 órás telefonos támogatást biztosít ügyfeleinek, ezenkívül lehetővé teszi az automatizált hibaészlelést és a távoli diagnosztikát követő helyszíni szervizelést. A Dell Premium Support Plus szolgáltatásról és további szolgáltatásokról bővebben itt olvashat.

 

Új G5 asztali gamer számítógép

A Dell bemutatta az új G5 asztali gamer számítógépet is, amely kompakt, szerszámok nélkül bővíthető vagy fejleszthető, és kisebb helyiségekben, például hálószobákban vagy irodákban is megkönnyíti a játékot. Ez az elsősorban játékra kifejlesztett asztali a 10. generációs Intel Core processzornak köszönhetően magabiztos teljesítményt és zökkenőmentesebb játékmenetet tesz elérhetővé. A VR-kompatibilis NVIDIA GeForce GTX/RTX vagy AMD Radeon RX 5600 grafikus vezérlővel lenyűgöző, 1080p-s játékélményt és gyors válaszidőt biztosít.

A Dell továbbá a stílusos laptopok kedvelőinek nagy örömére azt is bejelentette, hogy az új XPS 15 mostantól egy új színváltozatban is elérhető – jégkék mart alumínium borítással, sarkifehér üvegszálas tenyértámasszal is választható idén nyártól, bármely konfigurációban.

Elérhetőség

  • Az új XPS asztali számítógép augusztusban lesz elérhető
  • Az XPS 15 notebook már elérhető
  • Az új G5 asztali gamer számítógép szeptembertől lesz elérhető
  • Az új S szériás monitorok szeptembertől lesznek elérhetőek
  • A Dell Mobile Connect ingyenesen letölthető a Microsoft Store-ból
Vissza