Jön a Viber új funkciója, az üzenet-reakció

Kütyü Magazin - 2020. július 21.

A július 17-i emoji világnap alkalmából a Viber megkérdezte felhasználóit, melyek az általuk legkedveltebb reakciók. A pozitív visszajelzéseknek köszönhetően pedig bejelentette, hogy új, üzenet-reakciók funkcióval bővíti hamarosan a Community csatornákat. 

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető, egyszerű kommunikációt biztosító üzenetküldő alkalmazása bejelentette legújabb funkcióját, az üzenet-reakciókat. A Community csatornák kibővített lehetőségeinek köszönhetően a felhasználók mostantól egy új szintre emelhetik egymás üzeneteinek kedvelését. Ahogy a globális piacon egyre növekvő igények mutatkoznak az azonnali visszajelzési lehetőségek iránt, a Viber úgy szélesíti a felhasználók számára elérhető kreatív palettát, ezáltal pedig mindenki a lehető legszínesebben fejezheti ki magát.

A Viber az emoji világnap alkalmából megkérdezte a különböző országokban élő felhasználóit, hogy melyik az 5 kedvenc emojijuk (💜, 😆, 😲, 😢, 😡), melyet napi szinten a legtöbbször használnak. A felhasználók a kérdőívben a like, lol, meglepődött, szomorú, illetve mérges emotikonok közül választhattak. A Viber Magyarország Community szavazásán több mint 6 700 felhasználó vett részt, a nyertes emoji pedig a like (💜) lett, amit a szavazók 52%-a választott. A szavazáson választható ikonok mindegyike hamarosan elérhetővé válik a Viber Community csatornákon. 

A Community üzenetekre a felhasználók egyszerűen és gyorsan reagálhatnak: nincs más dolguk, mint hosszan megérinteni az üzenet melletti szív ikont, majd kiválasztani reakciójukat.  A kommunikáció egy kétirányú folyamat, ahol a felhasználók számára fontos, hogy válaszreakciót kapjanak a közösség tagjaitól az általuk megosztott információról/tartalomról. Az emojik széles választékának köszönhetően a lehető legpontosabban fejezheti ki magát a Community minden tagja, továbbá az Információ menüpontra kattintva, a tartalmakra adott különböző reakciókat is láthatják a beszélgetés résztvevői. 

 

Vissza