Az 50 legjobb társasjáték: egyetértesz a listával?

Kütyü Magazin - 2020. október 7.

A mai rohanó világban könnyen el lehet „veszni” az okos kütyük között, és olyan szinten a rabjává válni, hogy szabad időnkben csak azt vesszük szívesen a kezünkben. Szerencsére azonban, még mindig sokan vannak olyanok, akik szeretnek társasjátékkal játszani. 

A társasok rajongóinak nincs is talán jobb hétvégi program, mint egy jó kis játékestet szervezni a családnak, vagy a barátoknak, ahol vérre menő küzdelemben, mégis vidám hangulatban tudják eldönteni, ki a legjobb játékos. Azok, akik nem ismerik igazán ezeket a játékokat, talán úgy vélik, hogy a társasjátékokat csak a gyermekek élvezhetik, holott manapság rengeteg izgalmas, és kimondottan felnőtteknek szóló darabot lehet kapni. Ráadásul ehhez a szórakozási formához ki sem kell mozdulnunk otthonról!

Mitől lesz annyira jó egy társasjáték, hogy újra és újra szívesen ülünk majd le játszani vele? Attól, hogy olyan szabályrendszerrel álmodták meg, mely nem csak izgalmat, de nyerni akarást vált ki a játékosokból, valamint a gondolkodásukat, logikájukat is megtudják tornáztatni a játékmenetek alatt. Vannak hagyományos, egyszerű szabályú darabok is, ahol leginkább szerencsén múlik, ki nyer azáltal, hogy jót dob a dobókockával, vagy épp a legjobb szerencsekártyát húzza ki. Ezek kimondottan alkalmasak lehetnek arra, hogy a gyermekekkel megszerettessük a társasokat. Azoknak viszont, akinek valami újra, valami izgalmasra vágynak, érdemes szétnézniük a kooperatív játékok között, hiszen itt már nem az egyéni győzelem lesz a cél, hanem egy csapattá kell összekovácsolódni, és így végig vinni a játékot a végső győzelemért.

Szerencsére szinte bőség zavar van a társasjátékok között, ami egyrészről jó, mivel mindig tudunk valami újdonságot beszerezni, másrészről viszont feladja a leckét, hogy melyiket kellene választani. Amennyiben jó helyen keresgélünk az interneten, segítségre lelhetünk ilyen téren, és megtudjuk, melyek most a legmenőbb játékok. Valószínűleg mindenkinek megvan a véleménye arról, hogy melyek a legjobb társasjátékok. A linkelt oldalon egy társasokat, logikai játékokat árusító webshophoz fogsz eljutni, ahol megtudnod nézni, ők milyen TOP 50-es listát alkottak meg a hazai és a nemzetközi eladási statisztikák, és a vásárlók visszajelzései alapján.


Abban az esteben, ha érdekelnek a legjobbnak vélt játékok, érdemes lesz felkeresned bizonyos időközönként a Gemklub.hu oldalát, hiszen folyamatosan frissítik ezt a listát. Van valamilyen konkrét társas típus, ami érdekel téged? Náluk ebben az estben is a legjobb helyen jársz, hiszen kategóriák szerint tudod majd megnézni a játékokat, ráadásul minden termék esetében megtalálod a korábbi vásárlók véleményét, visszajelzését is. Mindenképp nézd meg a TOP 50-es társasjáték listájukat, majd üljetek össze a társasokért rajongó barátaiddal, és beszéljétek meg, egyet értetek-e ennek az oldalnak a véleményével. 

Vissza