Ezek a szempontok egy mobiltarifa kiválasztásakor

Kütyü Magazin - 2021. január 30.

Korlátlan belföldi beszélgetést vagy 100 GB belföldi mobilnetet választhatnak a Telenor új és meglevő ügyfelei a szolgáltató most induló kampányában. A mobiltársaság kutatási és értékesítési adatai szerint is igénylik az emberek a korlátlanságot kínáló tarifákat, így a népszerű Hiper M Talk és Hiper M Net tarifacsomagok mellé a Telenor most kiemelt készülékajánlatokat, kedvező feltételeket biztosít új előfizetés esetén.

Az ideális számlás tarifa kiválasztásánál vagy szolgáltatóváltáskor számos szempontot mérlegelnek az előfizetők. A Telenor kutatása szerint 2020-ban a számlás csomagot választók számára a három legfontosabb döntési szempont a kedvező ár (39%) után a korlátlan beszélgetés (25%), illetve a megfelelő adatmennyiség (24%) volt. Ez utóbbi egyre lényegesebb tényezővé válik: az év második felében a megkérdezettek 28-31 százalékának döntésében már az adatcsomag nagysága játszotta a legnagyobb szerepet. A Hiper tarifacsalád M kategóriájú csomagjainál az ügyfelek kétféle lehetőségből választhatnak aszerint, hogy jelentős nagyságú mobilnet csomagra vagy inkább korlátlan beszélgetésre van szükségük.

A Hiper M Talk a beszélgetőknek szól: minden belföldi hálózatban és az 1-es roaming díjzónában korlátlan beszédet, valamint 5 GB belföldi vagy 1-es roaming díjzónás mobilinternet adatkeretet tartalmaz. A tarifa készülékvásárlás nélkül, 11 hónapos hűséggel és e-Komfort csomaggal már havi bruttó 7990 forintért elérhető.

A Hiper M Net csomagban ugyanekkora havidíjért a Telenor 120 perc belföldi és 1-es roaming zónában felhasználható hívás mellé 100 GB belföldi mobilnetezést kínál, amelyből az 1-es roaming díjzónában 16,2 GB forgalmazható le. Ezt a tarifát a 26 év alattiak a YES! opcióval kedvezményesen, 5990 forintos havidíjért vehetik igénybe. A sokat mobilnetezőknek ideális tarifa adatmennyisége a legtöbb felhasználó számára szinte korlátlan adatforgalmat jelent: a Telenor tavaly októberi kutatása szerint a 90 GB alatti mobil adatforgalmat tartalmazó csomaggal rendelkezők 76 százaléka, az ennél nagyobb csomagra előfizetők 56 százaléka gyakorlatilag „korlátlannak érzi” a 100 GB-ot. Ez nem véletlen, hiszen ekkora adatmennyiséget egész hónapon át folyamatos Facebook hírolvasással, napi többórányi podcast hallgatással el sem tudnánk használni, de akár, ha minden nap 6 órát lógunk a Zoomon, az is belefér.

Most kiemelt készülékkedvezmények is járnak a népszerű tarifákhoz

Mindezekhez a tarifákhoz a Telenornál a Xiaomi Redmi Note 9 és az LG K42 is kedvezményesen kapható – sőt, utóbbi készülék 2 év hűségidő esetén akár 0 Ft-ért elvihető. A két tarifa HiperCsoport ajánlatban is elérhető, amivel a csoport tagjai extra kedvezményekre szereznek jogosultságot, mint például havidíj-kedvezmény, 0 Ft/perc-es csoporton belüli beszélgetés vagy kedvezményes otthoni internetelőfizetés lehetősége.

Vissza