Nézzük melyik a 4 legkeresettebb férfi sneaker modell

Kütyü Magazin - 2021. február 6.

A tavasz közeledtével nemcsak a vastag téli kabátok kerülnek eggyel hátrébb a gardróbban vagy az előszobai fogason, hanem a csizmák és a meleget adó magasszárú férficipők is. Helyükbe lépnek a kényelmes, sportosan laza lábbelik, a sneakerek. Ez a fazon nem teljesen új keletű, jó pár éve a sportolók számára álmodták meg a cipőtervezők. 

A legfontosabb szempontot, a kényelmet szem előtt tartva néhány évtized alatt kiderült, hogy az atléták, futók, focisták, kosárlabdázók utcai viseletként is imádják hordani. A cipőpiacon így lett egyre kedveltebb a sneaker, a mindennapok ruhatárába tökéletesen beilleszthető sportcipő. 

Klasszikus megjelenés, újszerű anyagválasztás

Calvin Klein személyét, a nevéhez kötődő divatmárkát sokan ismerik, azt viszont kevesen tudják, hogy édesapja, Leó Klein Magyarországon született. A divattervező édesapja a második világháború idején kivándorolt, New Yorkban telepedett le, édesanyja osztrák felmenőkkel rendelkezik. A tervező Bronxban született, 1968-ban alapította első ruházati vállalkozását. 

A Manhattanben alapított Calvin Klein divatház az idei évre egy újszerű alapanyaggal állt elő. A sneaker cipőkre jellemző vászon helyett orkán anyagból készítik a Calvin Klein YM0YM00015 lábbeli felsőrészét. Ezzel az anyaggal tökéletesen strapabíróvá válik ez a klasszikus tornacipő. 

Légies könnyedség feketében

Az Apollo márka fő ismérve a futurisztikus megjelenés. Az Apollo Jomix Dragon fekete férfi sneaker kidolgozása sejteti a rugalmasságot, látványnak is könnyed, de felvéve annyira légies viselet, mintha csak a Holdon járna az ember. 

A Dragon sorozat felsőrésze bár textilből készül, a kidolgozása hüllő bőrére emlékeztet, mintha egy krokodil pikkelyei lennének. A talprész rugalmas lamellákból áll, ez is a súlytalanság érzetét kelti viselőjében. Főképp otthoni edzésekhez ajánlott a BORGO legkönnyebb férfi sneaker cipője

A fehér szín is jól áll a sneakernek

A Tommy Hilfiger Corporate modell bőrből készült, átmeneti viseletnek is tökéletes. Ideális tavaszi napokra, ne tartson vissza a fehér szín az esős, néha sárfelverődéssel tarkított időjárás sem attól, hogy ezt a sneakert viseld.

A fehér bőr felsőrészen megjelenő klasszikus Tommy Hilfiger csíkozással a sportos megjelenés kötelező darabja. Egyszerűen tisztítható és páratlanul kényelmes viselet, amit a rugalmas talpbetét biztosít viselőjének. Ez az évről évre megújuló modell semmit nem veszít népszerűségéből, így a férfiak egyik kedvence. 

Csak ugorj bele és menj

A Skechers céget 1992-ben Robert Greenberg alapította Kaliforniában. Töretlen sikerük a könnyű viseletnek és a maximális kényelemre fókuszáló technológiai újításoknak köszönhető. Két fő vonalat alakítottak ki, az egyik a lifestyle, míg a másik a performance viselet.

Előbbi kategóriába tartozik a Relaxed Fit, ami a komfort cipők kialakítását foglalja magába. A Skechers Depth Charge 2.0 sportcipő a 2021-es év színeiben - narancs és fekete felsőrész, fehér talppal kiegészítve - garantált siker a belebújós sneakerek között.

Vissza