Új hi-fi lemezjátszó és DJ-lemezjátszó a Technics-től

Kütyü Magazin - 2021. április 23.

A belépő szintű SL-100C hi-fi lemezjátszója mellett a Technics bejelentette, hogy az új SL-1200MK7 modellel bővíti a sikeres DJ-lemezjátszók kínálatát.

SL-100C hi-fi lemezjátszó

A Technics bemutatta új, közvetlen meghajtású SL-100C lemezjátszóját. Az új modell is megörökölte a Technics lemezjátszók klasszikus ismertetőjegyeit, a vasmag nélküli, közvetlen meghajtású motort és a rendkívül precíz, S-alakú alumínium lejátszókart, de elődjénél sokkal kedvezőbb áron vásárolható meg. 

„Az egyedi Technics lemezjátszó-technológiákkal felvértezett SL-1500C teljes körű szolgáltatást nyújtott az elhivatott hi-fi rajongók számára, és óriási sikert ért el, ami azt jelezte számunkra, ráéreztünk, hogy mi az elvárás a népszerű lemezjátszók kiélezett piacán,” - nyilatkozta Frank Balzuweit a Technics európai termékmenedzsere. „A mi várakozásainkat is felülmúlta, hogy mind a mai napig töretlen az igény erre a kiváló minőségű, a dobozból kivéve azonnal használható lemezjátszóra. Azonban erős az a piaci igény is, hogy ezt a rendkívül vonzó összeállítást még elérhetőbb áron kínáljuk,” - tette hozzá Balzuweit. Éppen ezért a Technics megvizsgálta, hogyan tudja, jelentős kompromisszumok nélkül, elérhetőbbé tenni az SL-1500C-t.

Ennek eredménye, hogy az új SL-100C lemezjátszót Audio Technica VM95C hangszedő patronnal szerelték, amely kifinomult zenei teljesítményt nyújt a zene szerelmeseinek. A VM95C kúpos tűje gondoskodik a precíz barázdakövetésről és a lemezbe vájt zenei információk részletes begyűjtéséről. Az Audio Technica VM95C műszaki specifikációi biztosítják a kompatibilitást a hi-fi erősítők tipikus Phono MM bemeneteivel.

Valódi Technics lemezjátszóhoz méltón az SL-100C is készen áll, hogy lenyűgözze a felhasználókat a már ismert, vasmag nélküli, közvetlen meghajtású motorjával, amely tökéletesen egyenletes forgási stabilitást biztosít, a masszív, kétréteges vázával, amely a külső rezgésektől mentes, pontos barázdakövetést segíti és a precíz kialakítású, S-alakú alumínium lejátszókarral, amely a legfinomabb zenei részleteket is továbbítja a lemezről. Ezenfelül, az automatikus lejátszókar-emelés, amely egy kikapcsolható funkció, a lemez végére érve aktiválódik a barázda végén, hogy megakadályozza a felesleges tűkopást.  

Az új Technics SL-100C közvetlen meghajtású lemezjátszó rendkívül vonzó ajánlat a hi-fi minőséget kereső lemezrajongók számára, akik egy igazi Technics lemezjátszóra vágynak megfizethető áron.

Az SL-100C főbb termékjellemzői:

•  Stabil forgás nyomatékingadozás nélkül és erőteljes nyomaték a mag nélküli, közvetlen meghajtású motorral

•  A nagy érzékenységű, mégis masszív lejátszókar pontosan olvassa a jeleket a lemez barázdáiból

•  Kétrétegű lemeztányér-összetétel továbbfejlesztett rezgéselnyeléssel

•  A nagy merevségű készülékház és a kiváló, rezgéselnyelő szigetelés a vibráció alapos kiiktatásával gondoskodik a pontos barázdakövetésről

•  Az Audio Technica AT-VM95C hangfelszedő patronnal egyszerű a beüzemelés, és azonnal lejátszhatóak a lemezek 

•  Az automatikus lejátszókar-emelés a lemezlejátszás végén csökkenti a felesleges tűkopást

Az SL-100C 2021 júniusától lesz elérhető Európában.

 

SL-1200MK7 DJ-lemezjátszó

A Technics bemutatta új SL-1200MK7 közvetlen meghajtású lemezjátszóját. Az új modell a 2019 januárjában bemutatott és a világszerte nagy múlttal rendelkező vinyl lemezes DJ-közösségben gyorsan kedvenccé váló SL-1210MK7 funkcionalitását és egyszerű kezelhetőségét örökölte.

„Az elmúlt évtizedben jelentős igény jelentkezett a DJ-k, a nemzetközi zenei szervezők és az értékesítési partnereink részéről, hogy tovább-bővítsük és -fejlesszük a Technics lemezjátszó-kínálatát. Nagy kereslet volt a DJ-lemezjátszó ezüst színváltozatára is, amely sok felhasználó kedvence,” - nyilatkozta Frank Balzuweit a Technics európai termékmenedzsere. „Ebből következően kötelességünknek éreztük megalkotni ezt az új színvariációt is, hogy a felhasználók a számukra vonzó külsővel használhassák szeretett munkaeszközüket,” - tette hozzá Balzuweit. 

 

Technológia és funkcionalitás terén az SL-1200MK7 fő termékjellemzői megegyeznek a fekete SL-1210MK7 modelléivel. Ezek közé tartozik: 

•  A stabil forgás nyomatékingadozás nélkül és az erőteljes nyomaték a mag nélküli, közvetlen meghajtású motorral

•  A nagy érzékenységű, mégis masszív lejátszókar, amely pontosan olvassa a jeleket a lemez barázdáiból

•  A kétrétegű lemeztányér-összetétel továbbfejlesztett rezgéselnyeléssel

•  A nagy merevségű készülékház és a kiváló rezgéselnyelő szigetelés a vibráció alapos kiiktatásáért

•  Az indító nyomatékot/fékezési sebességet beállító funkció

•  A forgási sebességszabályozó funkció a pontos és stabil forgásbeállításhoz

•  A fordított lejátszás, amellyel a DJ-k még rugalmasabban választhatnak lejátszási stílust

•  A tűvilágítás nagy fényerejű és hosszú élettartamú LED-del

Az SL-1200MK7 2021 májusától lesz elérhető Európában.

 

A Technics 1200 sorozatról és az SL-1500C-ről

A népszerű, közvetlen meghajtású SL-1200 lemezjátszót 1972-ben mutatták be, és rövid idő alatt a legkeresettebb típus lett, amelyből összesen 3,5 millió darabot értékesítettek. A készülék nagy nyomatékkal rendelkezett, egyszerű kezelést biztosított és rendkívül tartós volt. A zenerajongók és a DJ kultúrát az elektronikus zene világában is népszerűsítő DJ-k is nagyon megszerették a lemezjátszót. A sorozatot a mai napig nagy becsben tartják DJ-körökben.

A 2019-ben bemutatott SL-1500C a nagy hírnevű 1200-as sorozat alap képességeire épült, de a cél egy tisztán hi-fi igényekre összpontosító lemezjátszó kifejlesztése volt, ezért elhagyták az olyan funkciókat, mint a tányért megvilágító stroboszkóp, a tűlámpa vagy az egyedi Technics sebességszabályozás. Ezek helyett viszont kapott a lemezjátszó egy kiváló minőségű hangfelszedő patront, high-end színvonalú hangszínszabályozást és automatikus lejátszókar-emelést, amellyel könnyen kezelhető, teljes körű szolgáltatást nyújtó lemezjátszót lehetett kínálni a felhasználóknak, hogy a legtökéletesebb élményt élvezhessék lemezeik lejátszásakor. 

Vissza