Keltsd új életre régi bőr bútoraidat - festéssel

Kütyü Magazin - 2021. június 1.

A ma már retrónak nevezett korszak egyik jellegzetes bútordarabja volt a bőrből vagy műbőrből készült “ülőke”, általában a klasszikus piros-fekete színkombinációban. Lehet, hogy akadnak olyanok, akik még szívesen nosztalgiáznak és őrzik ebben a formában, most azonban arra az esetre hoztunk tippeket, ha Te mégis inkább felújítanád a tiédet. 

Újítsd fel ahelyett, hogy kidobnád

Bármilyen meglepő, egyáltalán nem olyan bonyolult, mint elsőre gondolnánk, és maximálisan megéri az időd ráfordítását. A Birdo Shop webáruházzal közösen most összegyűjtöttük a felújításhoz szükséges legfontosabb lépéseket és kellékeket. Mivel a kor, főleg a hosszú-hosszú évek és a tárolás módja szinte minden anyagon meglátszik, előfordulhat, hogy a bútorfestés előtt a kisebb-nagyobb hibák javításra szorulnak, a még szebb végeredmény érdekében. Az apróbb szakadások, karcolások bőrjavítóval, úgynevezett folyékony bőrrel könnyen kiküszöbölhetőek, nagyobb sérülések esetén azonban teljes újrakárpitozásra van szükség. 

Az alkotás folyamata - hasznos és szórakoztató időtöltés

Az alapos tisztítás után következhet maga a festés. Ha a Birdo Shopnál kapható krétafestéket La Pajarita textil médiummal vegyítjük (1:1 arányban), a festék sokkal hosszabb ideig védve marad a repedezéstől és a kopástól, illetve hatékonyabban fixálódik a kárpiton. A textil médium használatával az anyag rugalmas marad, úgy tűnik majd, mintha csak a gyárból került volna ki az általunk választott színben.

A keveréket lézervágott, rövid sörtéjű ecsettel, két rétegben érdemes felvinni, odafigyelve, hogy a varrások, kis hibák is egyenletesen fedve legyenek. Amíg pedig szárad az ülőrész, következhetnek a lábak. Az előzőleg már lecsiszolt és letisztított lábak kapnak egy alapréteget, erre pedig már rákerülhet a végleges szín. Nem mellékes az sem, hogy az alapozásnak köszönhetően kevesebb színes festékre lesz szükségünk. 

Munkánk gyümölcse az otthonunk éke

Ha elkészültél a saját bútordaraboddal, nincs más dolgod, mint gyönyörködni benne és megtalálni neki a tökéletes helyet, ahol lakásod dísze lehet majd. A színkombinációk száma szinte végtelen, nem szabhat neki határt semmi, csak a képzeleted. A Birdo Shopban pedig minőségi, környezetbarát, kiváló ár érték/arányú festékeket találsz Spanyolországból, melyek segítségével kidobásra ítélt bútorokat, tárgyakat tudsz felújítani kevés ráfordítással és akár szaktudás nélkül is.

Mentsd meg régi bútoraid, adj nekik új életet – ne dobd ki, inkább fesd át! Így nemcsak időt és pénzt spórolsz meg, de tartalmas, izgalmas hobbid is lehet, és szeretteidet, barátaidat is megajándékozhatod az általad felújított bútorokkal, kidobás helyett pedig újrahasznosítasz. Jó a Földnek, jó a lelkednek (és természetesen a pénztárcádnak is).

 

Vissza