A Zebra új EC5x sorozat elegáns okostelefon stílusú dizájnt kínál gazdag szoftvercsomaggal

Kütyü Magazin - 2021. június 20.

A Zebra Technologies Corporation, a peremhálózaton dolgozó innovatív nagyvállalat olyan megoldásokkal és partnerekkel, amelyek lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy csúcsteljesítményt nyújtsanak, bejelentette az EC5x sorozatot, a személyi munkaeszközként használható mobil számítógépek új kategóriáját. A sorozat létrehozásának célja, hogy a munkavállalókat összekapcsolja és ellássa információval, miközben javítja az egyéni termelékenységet, együttműködést és a felhasználói élményt, több iparágban. Megjelenésében egy Android 10-et (OS) futtató mobiltelefonra hasonlít. Opcionális kódolvasójával, és a külön a peremhálózaton dolgozók számára kialakított robusztus szoftveregyüttesével az elnyűhetetlen EC5x sorozat a Zebra legvékonyabb, legkönnyebb mobil számítógépe.

Egyformán ideális mind a globális nagyvállalatok, mind a kis- és középvállalkozások (KKV-k) számára. Az EC5x sorozat tagjait úgy tervezték, hogy a vállalat tulajdonában lévő olyan személyi munkaeszközök legyenek, amelyeket a dolgozók mindig magukkal hordanak, a munkavállalókat aktuális helyüktől függetlenül kapcsolatban tartják, segítenek javítani az üzlet rugalmasságát és a változó körülményekre valós időben történő reagálást. Az EC5x sorozat használható a kiskereskedelemben, a vendéglátóiparban, a helyszíni értékesítésben, futárcégek tevékenysége során, kormányzati és egészségügyet kiegészítő szolgáltatásokban. Segítségével optimalizálható a peremhálózati munkafolyamatok széles skálája, beleértve a támogatott értékesítést, a mobil értékesítési pontokon (MPOS) folyó munkát, a leltárt és a feladatkezelést, a portaszolgálati tevékenységet, a közvetlen bolti kiszállítást (DSD), a betegszállítást, a személyzet együttműködését és az üzletmenetet fenntartó egyéb folyamatokat.

 

A sokoldalú EC5x sorozat könnyedén elfér egy zsebben, vagy hordható ruházaton viselve. Kihasználja a Workforce Connect nyújtotta lehetőségeket, hogy jobb együttműködést biztosítson a vállalaton belüli szöveges üzenetküldéssel, a PBX telefonos és a PTT walkie-talkie funkciókkal. Képes RFID tag olvasására, és egy opcionális rápattintható ravasszal is kiegészíthető, hogy megkönnyítse a gyakori leolvasással járó feladatokat. Gyakorlatilag víz-, csepp- és porálló. A rendkívül tartós eszköz könnyedén munkaállomássá alakítható, egy monitorhoz és billentyűzethez kapcsolódó dokkolóba helyezve.

 

"A Zebra új EC5x sorozata kiterjeszti az iparág legátfogóbb Android alapú, nagyvállalati kategóriájú mobil számítógép arzenálját az első, személyi munkaeszközként használható okostelefon megjelenésű berendezéssel, amelyet úgy terveztek, hogy segítsen a vállalkozásoknak jelentősen javítani a termelékenységet és a dolgozók együttműködését amellett, hogy korábban sosem látott mennységű járulékos hozzáadott szolgáltatást nyújt." - mondta Joe White, a Zebra Technologies rangidős elnökhelyettese, és nagyvállalati szintű mobil számítógépek divíziójának menedzsere. „A sokévig fenntartott elérhetőség és készülék támogatás kiküszöböli a különböző modellek kezelésének bonyolultságát és annak költségeit. A hosszú életciklusú, innovatív eszközökkel, és az Android operációs rendszer nyújtotta biztonsági előnyökkel az EC5x sorozat teljes tulajdonlási költsége (TCO) körülbelül a fele egy hagyományos kiskereskedelmi forgalomban elérhető okostelefonénak. Mindez anélkül teljesül, hogy fel kellene áldozni a peremhálózatban dolgozók által elvárt, számukra ismerős funkciókat vagy dizájn elemeket.”

 

A nagy, öt hüvelykes HD képernyővel rendelkező, megbízható EC5x sorozat ugyanolyan ismerős megjelenést és felhasználói élményt mutat a dolgozók felé, mint egy kiskereskedelmi forgalomban lévő okostelefon. Ugyanakkor professzionális minőségű kódolvasást, és továbbfejlesztett Wi-Fi szolgáltatást nyújt. A Zebra Mobility DNA csomagja is hozzáadásra került a biztonsági funkciókból, fejlesztőeszközökből és mobil végfelhasználói alkalmazásokból álló eszközrendszerhez, hogy az optimalizálja a munkafolyamatokat az ön üzleti tevékenységének peremhálózatában. Az EC5x szinte bármilyen vonalkódot bármilyen állapotban képes beolvasni, és a 13 megapixeles színes hátsó kamerája rendkívül részletes fényképeket képes rögzíteni a leszállítás, vagy az elvégzett feladat megfelelőségének későbbi igazolására. Ezenkívül az EC5x szabványos akkumulátora több, mint egy teljes műszakot képes lefedni.

 

Az EC5x sorozat támogatja a Device Trackert, egy továbbfejlesztett Mobility DNA megoldást is, amely lehetővé teszi, hogy nyomon kövessék és megtalálják a rossz helyre tett eszközt még akkor is, ha az ki van kapcsolva. Ahogy a peremhálózatban dolgozók által használt eszközök egyre könnyebben használhatóak lettek, és egyre jobban hasonlítanak egy hagyományos mobiltelefonra, ahogy a dolgozók egyre inkább csak akkor tudják elvégezni a munkájukat, ha a mobileszközök rendelkezésre állnak, az eszközök eltulajdonításának megakadályozása az üzleti célok elérése szempontjából kritikus fontosságúvá vált. A Zebra felhőalapú Device Tracker megoldása folyamatosan figyeli az eszköz hollétét, valamint a követési és kapcsolati állapotot. Kihasználja a meglévő Wi-Fi hálózati infrastruktúrát, a Bluetooth Low Energy (BLE) szolgáltatást és a készülék által kiadható hangjelzéseket, hogy segítse az eszközök megtalálását.

 

Ellentétben a gyártók által átlagosan 18 havonta lecserélt átlagos okostelefonokkal, az EC5x sorozat készülékei garantáltan rendelhetőek lesznek négy éven keresztül, biztosítva ugyanazt az eszközt a jövőre nézve is, ahogy a vállalkozások növekednek és a technológiai igények bővülnek. Az EC5x-el a Zebra az értékesítéstől számított négyéves támogatást is kínál, amely így az első kereskedelmi elérhetőségtől függően összesen akár nyolc évig is rendelkezésre áll. A LifeGuard for Android, az iparág első nagyvállalati szintű mobil számítógépekre vonatkozó biztonsági életciklus megoldása is elérhető – akár nyolc évig nyújtva biztonsági frissítéseket az EC5x-hez.

 

A Zebra innovatív, platformalapú megközelítésével a vállalkozások hozzáférhetnek az iparág legszélesebb, Android 10-et futtató, nagyvállalati szintű mobilszámítógép portfóliójához. Ennek eredményeképpen a Zebra ügyfelei építhetnek a vezető független szoftvergyártók (ISV-k) alkalmazásaira a teljes, akár vegyes céleszközökből álló flottájukban, beleértve az új EC5x sorozatot is. Mindezt úgy tehetik, hogy minimális komplexitással kell, hogy számoljanak, miközben az elkövetkező években végig robusztus biztonsági védelmet élveznek.

Vissza