Dupla mikrofonos zajszűrési technológiával érkezik a HUAWEI FreeBuds 4

Kütyü Magazin - 2021. július 31.

A HUAWEI Technologies a világon elsőként mutatott be olyan vezeték nélküli, nyitott kialakítású fülhallgatót, mely a felhasználó füléhez igazodva csökkenti a környezeti zajokat. A FreeBuds 4-ben továbbfejlesztették az aktív zajszűrési technológiát (ANC), a készülék az új Adaptive Ear Matching (AEM), azaz fülhöz igazodó funkcióval kimagasló hangminőséget kínál. 

A légiesen könnyű fülhallgatók súlya egyenként csupán 4,1 gramm, a töltőtok pedig 15 perces töltéssel 2,5 órás zenelejátszást biztosít. A FreeBuds 4 kerámia fehérben és fagyott ezüst színben, augusztus 2-től elérhető a HUAWEI kereskedelmi partnereinél bruttó 54.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron.

Nyitott kialakítás, kizárt hangok

Az Adaptive Ear Matching (AEM) technológia a fül alakjának és a fülben elfoglalt pozíciójának automatikus észlelésével intelligens módon meghatározza az optimális zajcsökkentési beállításokat, így a felhasználók bármilyen körülmény között élvezhetik az állandó és magas minőségű hangzást. A FreeBuds 4 az első nyitott kialakítású fülhallgató, mely kétmikrofonos zajcsökkentő technológiát alkalmaz, így még pontosabban szűri ki a környezeti zajokat. 

A Freebuds 4 kialakítását 13 helyen módosították elődjéhez képest, ezért nemcsak jobban illeszkedik a fülbe, de jobban is szól. A kimagasló hangzásért a 4 darab, folyadékkristályos polimer (LCP) kompozit membrán felel, amely akár 40 kHz-en rezeg, így a magas hangok gazdagabban, teljesebben szólalnak meg. A mérnökök a 14,3 mm-es dinamikus meghajtók mellett 15%-kal nagyobb basszuscsövet építettek a készülékbe, így teltebbek a mély hangok és jobban dübörög a basszus.

Pehelykönnyű fülékszer

A fülhallgatók egyenként mindössze 4,1 grammot nyomnak, a Freebuds 4 töltőtokja pedig mindössze 21,2 mm vastag, súlya csupán 38 g, ezzel 6,3%-kal kisebb és 20,8%-kal könnyebb, mint elődje. A szimmetrikusan kerek dizájnú tok és a fülhallgatók két lenyűgöző színben, kerámia fehérben és fagyott ezüstben érhetők el.

Aktív zajszűrés nélkül a fülhallgató 4 óra folyamatos, a töltőtokkal együtt 22 órás zenelejátszást kínál. Bekapcsolt aktív zajszűrés mellett ez az érték 2,5 óra. A HUAWEI kiemelkedő gyorstöltési technológiájának köszönhetően mindössze 15 perces töltéssel 2,5 órányi zenelejátszásra elegendő az üzemidő, így a felhasználóknak nem kell aggódniuk az akkumulátor szintje miatt akkor sem, ha éppen sietnek valahova. 

Intelligens audio kapcsolat

A Freebuds 4 számtalan módon csatlakoztatható, beleértve a közelségi párosítást, a felhőalapú információ-megosztáson keresztüli párosítást, a kettős eszközcsatlakozást és a Kapcsolatközpont szolgáltatást. A fülhallgatók bármely EMUI alapú eszközhöz kapcsolódnak, a HUAWEI okostelefonoktól a táblagépekig és a PC-kig, zökkenőmentes hangátmenetet nyújtanak az eszközök között. 

A Kettős eszközcsatlakoztatás Dual device connection technológiának köszönhetően a FreeBuds 4-hez akár egyszerre két eszköz is csatlakoztatható, legyen szó HUAWEI okostelefonról, táblagépről, PC-ről, okosóráról, vagy intelligens kijelzőről, de akár bármely más Android, iOS vagy Windows rendszert futtató okoseszközről. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy anélkül élvezhessék kedvenc zenéiket vagy műsoraikat, hogy közben a telefonjukról sem csatlakoznak le. Bejövő hívás esetén a zene vagy a műsor szünetel, és a headset zökkenőmentesen átkapcsol a telefonra. A HUAWEI új operációs rendszerében, a HarmonyOS-ben is megtalálható HUAWEI AI Life audiokapcsolati vezérlőközpont egyszerre tíz csatlakoztatott eszközt tárol, amelyek között a felhasználók rugalmasan válthatnak egyetlen koppintással.

Árak és elérhetőség

A HUAWEI FreeBuds 4 kerámia fehér és fagyott ezüst színekben augusztus másodikától elérhető a HUAWEI valamennyi kereskedelmi partnerénél bruttó 54.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron.

A MediaMarkt, az Extreme Digital, az Euronics, a BestByte, valamint az eMAG, üzleteiben ugyanakkor augusztus 2. és 15. között vásárolt modellek mellé ajándék Band 4 Pro (melynek értéke 24.990 Ft) és egy hónapos ingyenes Spotify Premium előfizetés is jár a vásárlóknak.

A FreeBuds 4 az alábbi linken már előrendelhető: https://consumer.huawei.com/hu/promo/freebuds4-raadas-band4pro/

Kulcsszavak: fülhallgató, Huawei
Vissza