Már több mint 20 országban érhető el a Vodafone 5G roaming szolgáltatása

Kütyü Magazin - 2021. november 12.

A Vodafone Magyarország ügyfelei immár 23 országban vehetik igénybe az 5G roaming szolgáltatást. A Vodafone számos európai ország – például Ausztria, Olaszország vagy Németország – mellett Európán kívül is lehetővé teszi az 5G roaming szolgáltatást – többek között az Egyesült Államokban, az Egyesült Arab Emírségekben vagy Thaiföldön. Az ügyfelek ezáltal a világ számos pontján élvezhetik az újgenerációs mobilinternet nyújtotta előnyöket utazás közben is. Az 5G roaming használata nem jár extra költséggel, mindössze 5G-képes készülék szükséges hozzá. 

A Vodafone Magyarország a kezdetek óta élen jár az 5G fejlesztésében, most pedig újabb fontos mérföldkövet jelentettek be: immár 23 országban érhető el az 5G roaming szolgáltatás a Vodafone Magyarország ügyfelei számára, ha külföldre látogatnak. A külföldi szolgáltatókkal kötött megállapodásoknak köszönhetően mostantól Európában, Ázsiában, Afrikában és az amerikai kontinensen is élvezhetik az ügyfelek az újgenerációs mobilhálózat nyújtotta előnyöket. 

A korábbi mobilhálózat-generációkhoz (3G, 4G) képest az 5G közel sem olyan elterjedt külföldön, a szolgáltatók  kisebb csoportja rendelkezik csak 5G hálózattal. Ők többnyire – a Vodafone Magyarországhoz hasonlóan – olyan innovatív szemléletű szolgáltatók, akik gyorsan reagálnak az ügyféligényekre saját piacukon. A Vodafone Magyarország velük együttműködve tette elérhetővé 23 országban az 5G roaming szolgáltatást. 

A Vodafone 5G-képes telefonnal és díjcsomaggal rendelkező ügyfelei külön díjfizetés nélkül élvezhetik az 5G nyújtotta előnyöket külföldön. A mobiltelefonok automatikusan csatlakoznak a hálózatra az adott ország Vodafone-partnerének 5G lefedettségi területén, ha a készüléken engedélyezve van az 5G szolgáltatás használata.  

A bejelentés különösen előnyös lehet a téli sportok kedvelőinek, ha a közeljövőben Ausztriába, Svájcba vagy Olaszországba utaznak, hiszen ezekben az országokban már az újgenerációs hálózat kiemelkedő képességeit – így a megnövekedett sebességet és kapacitást, valamint a minimális késleltetést – élvezhetik. Ugyanakkor, a téli időszakban távolabbi, meleg úticélt választók is igénybe vehetik az 5G roaming szolgáltatást, ami többek között a rendkívüli népszerűségnek örvendő Thaiföldön, továbbá az Egyesült Arab Emírségekben és Taiwanon is elérhető.  

A Vodafone a jövőben további szolgáltatókkal tervez megállapodást kötni annak érdekében, hogy az ügyfeleknek külföldi útjuk során se kelljen lemondaniuk az 5G szolgáltatás előnyeiről. 

Vissza