Hogyan ne bukj tízezreket nyomtatóvásárlásnál?

Kütyü Magazin - 2021. december 27.

Az ár minden vásárlásnál fontos szempont, nincs ez másképp a nyomtatók esetében sem. Sokszor vagy későn szembesülünk az üzemeltetési költség nagyságával, vagy sokadik szempontként jut eszünkbe. Pedig ha jobban belegondolunk, inkább az utóbbi fogja meghatározni, hogy a beszerzett eszközünk olcsó vagy inkább drága vételnek számított.

Ebben a cikkben a TonerPartners.hu csapata segít lényegretörően összefoglalni, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni nyomtató vásárlásakor, hogy ne dobj ki feleslegesen több tízezer forintot az ablakon.

Az olcsó relativitása

Az, hogy mi számít olcsónak, vagy még pontosabban kinek mi számít olcsónak, mindig viszonyítás kérdése. Lehet kapni már tízezer forint körüli összegért is nyomtatásra alkalmas masinákat, és ez az összeg még barátinak is nevezhető. Ellenben a nyomtató nem fog tudni dolgozni, ha kiürül belőle a festék, márpedig a toner utánpótlása a legköltségesebb.

Ragaszkodhatunk a gyártó által forgalmazott eredeti toner vásárlásához, ezzel is hozzájárulva a garancia megtartásához és a hosszú élettartamhoz. De választhatunk pénztárcabarátabb alternatív tonereket is (ezek némelyikének a használata még a garanciát sem rövidíti).

Az már csak hab a tortán, hogy mint manapság mindent, ezeket az eszközöket is átlagosan maximum 3-5 évnyi üzemelésre szánják a gyártók. Szóval: melyik az olcsóbb, ha veszel kisebb összegért egy nyomtatót, amit jó esetben 5 évente cserélned kell, és a festék egy kisebb vagyonba kerül hozzá, vagy ha valamivel drágább kategóriát választasz, aminek hosszabb az élettartama, gyorsabb, és nem csak dokumentumok, hanem gyönyörű képek nyomtatására is alkalmas?

Kompatibilis patron mint költségkímélő

Az alternatív tonerek hozzájárulnak az alacsony fenntartási büdzséhez. Ezeket nem a nyomtatót is gyártó cég forgalmazza, hanem független gyártók. Minőségük semmiben nem marad el az eredeti tonerekétől, viszont jelentősen kedvezőbbek. Arra érdemes a vásárlásnál figyelni, hogy ellenőrzött, tanúsítvánnyal rendelkező, megbízható forrásból szerezd be. A TonerPartners.hu kínálatában az hp nyomtató patron széles skálájából rendelheted meg akár az eredeti, akár az alternatív festék utánpótlást nyomtatód számára.

Mire fogod használni?

A nyomtatóknak alapvetően két nagy csoportja van: a lézernyomtatók és a tintasugaras nyomtatók. Ezek egymástól teljesen eltérő technológiával működnek, ezért nagyon fontos tisztáznod, hogy mire fogod leginkább használni a masinát?

Lézernyomtató:

  • Nagyobb mennyiségű dokumentumot tud nyomtatni egyszerre
  • A képek vagy marketingcélú hivatalos anyagok nyomtatásakor alacsonyabb a minőség
  • Vételára magasabb
  • Viszont az egy oldalra kiszámolt nyomtatási költsége alacsonyabb

Tintasugaras nyomtató:

  • Látványosan szebb átmenetet tud nyomtatni a színek között, ezért a képek minősége nagyon magas
  • Kis mennyiségű irat nyomtatására tökéletes
  • Alacsonyabb a beszerzési költsége
  • Az egy oldalra vetített nyomtatási költség elég nagy

Nézz körül a webáruház termékei között, és szerezd be a szükséges kellékeket!

 

Vissza