Ha egyaránt vágyik kirándulásra és kultúrára, irány Karintia!

Kütyü Magazin - 2022. március 1.

A szemet gyönyörködtető alpesi táj, a mesés tavak és a rengeteg turisztikai látványosság igazán vonzóvá teszik Ausztria legdélebbi tartományát. Karintia felfedezésre csábít egész évben, Ön se hagyja ki!

Karintia, mindent egy helyen!

Egy nyaralás alkalmával legjobb, ha mindent egy helyen megtalálunk! Eldönthetjük kedvünk szerint, hogy a természet szépségeit választjuk egy kirándulásra, vagy kíváncsiak vagyunk a környék történelmére, kulturális látnivalóira. Egyik nap ilyen, másik nap olyan élményekkel gazdagodhatunk. 

Karintia, a napfényes, mediterrán hangulatot árasztó régió tökéletes úti cél, induljunk családdal, barátokkal vagy párunkkal romantikus útra. Mindent megtalálni itt, amire csak szükség lehet, aktívan és passzívan is csodás napokat tölthetünk az Alpok varázslatos bűvkörében. 

Kirándulások alpesi élményekkel 

Amikor megérkezik a tavasz, a sípályák mesés zöld lejtőkké változnak Karintiában, a napsütés, a friss alpesi levegő hatalmas kirándulásokra csábít. Nyáron egyes tavai a csobbanásnak és a vízi élmények sokaságának is teret engednek. Kitűnő kiindulópont Bad Kleinkirchheim, a régió központja! 

Innen szinte minden csodahely karnyújtásnyira van, a Hotel OTP Birkenhof ****-ban a családi pihenés és a kiruccanások garantáltan örök emlékek lesznek. A régióban fellelhető számtalan program kicsiknek és nagyoknak egyaránt felhőtlen kikapcsolódást, feltöltődést ígér, rengeteg kirándulás és kultúra is beleférhet egy vakáció alkalmával. 

A magas napsütéses órák számának köszönhetően tavasztól őszig remek kirándulásokat tehetünk a természetben, az Alpok és a pazar alpesi tavak lenyűgöző látványt és élményeket kínálnak. Az aktív kikapcsolódásra vágyók a gyalogtúrák mellett igazi túrákra indulhatnak, a kerékpárutak rendkívül jól kiépítettek, akár hegyi kerékpározásra is ideális a terep, emellett pedig szintén vonzó a rafting, a búvárkodás vagy a paplanernyőzés. 

Történelmi és kulturális látnivalók

Karintia a csodálatos természeti látnivalók mellett a kultúra és a történelmi látnivalók tekintetében sem szenved hiányt, így aki szeretné megismerni a régió múltját, annak is bőven akad program a vakáció alatt. 

Bad Kleinkirchheimból számos karintiai város, település egyszerűen felkereshető, Klagenfurt például a múzeumaival, emlékműveivel mindenképp ajánlott. Várak és történelmi várjátékok az ismeretterjesztésen túl, a legkisebbeknek is garantált szórakozást jelentenek. A millstatti kolostor és az Ossiachi apátság szintén kihagyhatatlan látnivalók. 

Nyáron érdemes a “Karintia kártya” igénybevétele, ha a kulturális élvezetek ideje számottevő részét kiteszi a kirándulásnak, ugyanis több mint száz hely ingyenesen vagy kedvezményesen látogatható vele. 

Élvezze Karintia változatosságát, pihenjen és töltődjön az Alpok ölelésében, és mindeközben ismerje meg hagyományait, történeteit!

Vissza