Itt a megoldás a kis fürdőszobákhoz: az aszimmetrikus sarokkád

Kütyü Magazin - 2022. március 1.

Hideg szél, mínuszok, télies időjárárás? Ilyenkor a legjobb bent a lakásban pihenni, venni egy jó meleg fürdőt! És akinek nem fér el kád a fürdőszobájában, mit tegyen? Szerencsére van most már megoldás erre is: a kis méretű helyiségekbe ideális választás lehet az aszimmetrikus sarokkád.

A kádak fajtái

Tusoló vagy kád? - merül fel a kérdés mindenkiben, aki fürdőszobát tervez vagy átalakít. Sajnos sokan vannak azok, akik bár szeretnének kádat tenni a helyiségbe, nem tehetik meg, mert nincs elég helyük erre. 

Egy átlagos, téglalap alakú kád mérete 160 x 70 centiméter, s ez bizony sokszor más fontos dologtól venné el a helyet. A tervezőknek hála azonban manapság nemcsak egyenes kádak léteznek! Van már sarokkád, aszimmetrikus kád, sőt aszimmetrikus sarokkád is! 

Ezek méretüket tekintve jóval kisebbek, kevesebb helyet foglalnak, így akár egy nem túl tágas fürdőszobába is beférnek. 

A sarokkádak azonkívül, hogy nagyon esztétikusak, tusolásra is alkalmassá tehetők. Egy kádparavánnal valójában minden megoldható.

Létezik még álló kád is, vagy más néven térkád, ennek lényege, hogy nem kell beépíteni, akár a fürdőszoba közepére is helyezhetjük. Modern, nagy méretű fürdőszobákban egyre gyakoribb ez a változat is.

Az aszimmetrikus sarokkád előnyei

Az aszimmetrikus kádakat azonban tipikusan a kicsi fürdőszobákhoz tervezték. Előnyük, hogy egyik oldaluk rövidebb, íves és szögletes formájuk is lehet.

Aki érdeklődik egy ilyen kád iránt, nézzen szét a Homelux lakberendezési áruház honlapján, ahol a fentebb felsorolt fürdőkádak széles kínálatából válogathat. Mindegyikhez kérhető beüzemelés is, valamint prémium házhoz szállítás. A Homelux részletes termékleírásokkal is segíti vásárlóit, így biztosan mindenki ki tudja választani a fürdőszobája méretéhez igazodó kádat.

A honlapon találunk aszimmetrikus sarokkádat is, melynek az a nagy előnye, hogy bár kevesebb víz kell a feltöltéséhez, mégis azt az élmény nyújtja, mint a hagyományos sarokkád. Kényelmesen el lehet benne nyújtózni, és a kád szélesebb peremén van hely a habfürdőnek, samponnak is. Felszerelhető bármilyen extrával: fejtámla, kapaszkodó, de akár még hidromasszázs rendszer is kérhető hozzá!

Miből készülnek a sarokkádak?

A zománcozott kádaknak, lassan lejár az idejük. Ma már a legtöbb kád akrilból készül. Ez egy hőre lágyuló anyag, melyet könnyű formázni, így szinte bármilyen alakú kád készíthető belőle. Nemcsak az aszimmetrikus vagy sarokkádak, hanem az egyenes kádak többsége is ma már ebből készül. Jól tartja a hőt, könnyen tisztítható.

Az öntött márvány is egyre népszerűbb, ez ugyanúgy alakítható, mint az akril, de annál tartósabb, ráadásul könnyen javítható a felülete, ha esetleg karcolás, repedés történt a fürdőkádon. Sok sarokkád készül tehát öntött márványból is, akár egyéni méretben.

Látható, hogy mindenképp érdemes átgondolni a lehetőségeket, mikor felújítjuk a fürdőszobát, hiszen közel sem biztos, hogy le kell mondanunk a fürdőkádról.

 

Vissza