A számfestés során felmerülő hibák kijavítása

Kütyü Magazin - 2023. február 1.

A napi 8 óra munka után semmi sem segíthet jobban kikapcsolódni, mint a művészi készségek csiszolása, amelynek talán az egyik legjobb és legélvezetesebb módja a számok alapján történő festés. Nem szükséges hozzá előzetes tapasztalat, csupán követni kell a vásznon található mezők számozását, és a hozzájuk tartozó tégelyben lévő színekkel le kell festeni az adott részt. 

Valószínűleg főként emiatt döntöttél te is úgy, hogy ma egy csendes, pihentető estét töltesz el, miközben a yourhobby számozott kifestői között megtalálható hangulatos görög utcácska című készleten dolgozol. No, de mi ez? 

Ó ne, sajnos az egyik területen rossz színt használtál. Ilyenkor egyáltalán nem az a megoldás, hogy egyből bedobod a törölközőt. Előbb vagy utóbb ugyanis ezt a hibát mindannyian elkövetjük. Sőt, sokszor még az is előfordul, hogy túl sok vagy túl kevés festéket viszünk fel, vagy ami még rosszabb, a festék az egész vásznon szétfolyik. Helyette inkább olvasd el az alábbi cikkünket, amelyben megmutatjuk, hogy ezeket a baklövéseket hogyan tudod korrigálni!

Megfelelő festőállomás kialakítása

Ahhoz, hogy minimumra csökkenthesd a hibák számát, mindenképpen azzal kell kezdened a folyamatot, hogy időt és energiát fektetsz a tökéletes festőállomás kialakításába, mivel ez lehetővé teszi majd, hogy sokkal jobban tudj összpontosítani.

Amennyiben van már otthon egy állványod, akkor helyezd el rá a vásznat! Ellenkező esetben az is tökéletesen megteszi, ha lefekteted a konyhaasztalra vagy valamilyen egyéb vízszintes felületre, amelyet a biztonság kedvéért takarj le újságpapírral, hogy megóvd a foltoktól! Emellett fontos még, hogy teremts megfelelő fényviszonyokat a helyiségben, és készíts elő egy edényben vagy pohárban vizet az ecset öblítéséhez és papírtörlőt a törléshez!

Véletlenül rossz színt használtál

Bármennyire hihetetlenül is hangzik, de még a legjobbakkal is előfordul, hogy figyelmetlenségből elkövetik ezt a hibát. Ilyen esetben a legfontosabb az, hogy hagyd a festéket teljesen megszáradni, és ezután fedd le a területet a megfelelő színnel! Azt azonban vedd figyelembe, hogy a festék átlátszatlanságától függően előfordulhat, hogy még egy vagy két réteget fel kell vinned a terület teljes lefedéséhez.

Elkenődött a festék a vásznon

Bár az akrilok gyorsan száradnak, és nagyon kicsi az esélye, hogy elkenődik a festék a vásznon, a legjobb módja annak, hogy a festményt mentesen tartsd a szennyeződésektől és elkenődésektől, ha a nemrég befejezett résztől egy távolabbit kezdesz el festeni. 

A festékek beszáradtak

A levegőnek és nedvességnek való kitettség nagyban befolyásolja a festék konzisztenciáját. Figyelj rá, hogy ne hagyd nyitva a tégelyeket hosszú ideig, mert ha az akrilfesték egyszer beszárad, nem fogod tudni már vízzel visszahígítani. 

Abban az esetben, ha szem előtt tartod a fentebb leírt tippeket, akkor neked már csak azzal kell törődni, hogy szabadjára engedd a kreatív énedet, és alkoss valami szuper dolgot!

Vissza